Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anitkaaa

ile czasu dziennie zajmuje Wam dbanie o siebie?

Polecane posty

zgadzam się co do badań, bardzo słuszna uwaga :) troszkę bym polemizowała z resztą :) siłownia ? ja wolę ćwiczyć w domu. sporo jest takich kobiet. To nie jest dbanie ? porządek w torebce ? hahaha :D soli nie jeść ? zjesz niesolony chleb, maraon, ziemniaki, ryż, mięso ? stałą wagę utrzymuję, ale to się samo dzieje ;)

Gość ciekawskie jajkoo
ale wymyslilas Jakaka,ciekawe czy ty na prawde taka jestes?pisac to kazdy moze rozne rzeczy ale wykonac hmm ...nie kazdy potrafi,ja tez moge napisac,ze spedzam codziennie godzine w lazience a tak na serio to potrzeba mi pare sekund minuty zeby sie woda ochlapac

Gość wiki6
ja troche lubie posiedziec w lazience puszczam sobie radio i biore sie za siebie codziennie rano i wieczorem oczyszczanie buzi tu caly rytal nie bede opisywala ale zajmuje moi to z 15 minut dodam tylko ze maluje tylko lekko brwi brazaowa kredka mycie ciala wieczorem prysznic i obowiazkowo balsam rano podmywanie sie i znowu balsam nie poce sie wiec prysznic biore tylko na wieczor pije codziennie okolo 3 litrow woda mineralna plus herbata zielona badz owocowa zero cukru tak samo kawy alkoholu nie pale troche gimnastyki obfite sniadanie srednio obiad malo kolacja w miedzy czsie owoce zima soki warzywne robie sama z marchewek buraka jablka sakatki owocowe z rpznych owocow bardzo lubie dbanie o rece bez kremow po kazdym kontakcie z woda ani rusz raz w tygodniu maska z parafina ojej dlugo bym musiala pisac powiem tylko ze warto dbac o siebie niezaleznie od wieku i uzywac jak najmniej upiekszaczy bo piekno tylko naturalne byc czysta pachnaca ladnie ci nie znaczy drogo ubrana ja akurat mam styl sportowy w takim czuje sie najlepiej

Rano: mycie zębów, bardzo szybki prysznic (takie opłukanie i osuszenie), umycie twarzy żelem, wklepanie toniku, balsam do ciała, makijaż, do tego: śniadanie, ubranie i samo to zajmuje mi ponad godzinę. Wieczorem: prysznic, depilacja (co drugi dzień), balsam, demakijaż, krem na noc, mycie zębów- pół godziny. Paznokcie muszę mieć krótkie, więc obcinam raz w tygodniu. Nie muszę codziennie nakładać maseczki i wykonywać peelingu.

Gość Anny
odsiwzam

rano: heh najpierw musze sie jakos z lozka zwalic bo nie chce mi sie najczesciej wstawac. jak juz wstane do ide najpierw do lazienki ( a mam ja blisko bo odrazu z mojego pokoju mam swoja;) a wiec tak: 1) mycie wlosow i ciala 2) wysuszenie sie recznikiem i paradowanie z turbanem(recznikiem) na glowie:P 3) wklepanie kremu 4) wytuszowanie rzes 5) w miedzy czasie zdejmuje reczniik i wloasy susza sie same na powietrzu - latem tak robie bo mam krecone wlosy i na nic sie zdaje prostoanie jak i tak ide na plaze czy cos a pozatym tak zdrowiej dla nich. zima urzywam suszarki 6)mycie zebow 7)ubieranie sie 8)najczesciej nie jem sniadania wiec wybiegam na autobus podsumowujac - z komsmetykow uzywam tylko: zelu 3w1 z zielonej glinki (jako zel do mycia, maseczka i punktowe na jakies syfki) kremu z witamina A i tuszu do rzes a wieczorkiem :to kapiel i wklepanie kremu depilacja i wmasowanie balsamu w cialo no i oczywiscie w tygodniu na solarke:DDD pozdrawiam dziewczynki nie warto niszczyc skory makijazem duzym:) naturalnosc jest w modzie:)

Gość hanna29*
mi niewiele - tyle co umyje zęby i ciało. nie smaruje żadnych kremów i tym podobnych świństw - to same chemikalia maseczki to samo - w dodatku strata czasu makijaż? jest dla mnie śmieszny - nakładanie jakichś tam dziecinnych kolorków na twarz nie depiluję się - ani pach, ani nóg, - bo chcę żyć w zgodzie z naturą - te włoski iw końcu po coś urosły, prawda? nie zastanawiam się tez godzinami przed lustrem co ubrać - ubiór to rzecz mało ważna, lepiej dbać o rozwój intelektualny, ważne aby odzież była czysta, nie dziurawa itp. włosy mam krótko obcięte -więc myciei suszenie zajmuje kilka minut, to bardzo praktyczne to by było na tyle :)

JA RANO WSTAJE 45 MIN SZYBCIEJ NIZ MAM WYJSC 10 MIN PORANNA TOALETA 25 MIN MAKIJAZ TZN KREM Z FILTREM, PODKLAD I ROZ-BRAZER, TUSZ DO RZES CZASAMI KOREKTOR JAK JEST POTRZEBA, POZNIEJ UBRANIE SIE I WYCHODZE WIECZORM PRYSZNIC, BALSAM LUB SAMOOPALACZ, DEPILACJA

Gość awril
ej,dziewczyny...niektore przesadzacie,naprawde...nie mozna byc niewolnikiem swojego ciala...ja np. wiadomo,mycie,tyle ile trzeba,prysznic,balsam nawilz,zeby...a makijaz? krem,korektor czasem,tusz na rzesy,blyszczyk na usta...i gotowe! jmnie potrzeba na wyjscie z domu gora 15 min a mojej corce-2 godz...ja mam 40 lat,ona 18....i nie wygladam jak maszkara,zapewniam...na ulicy biora nas za siostry...

Gość Dorotka11223344 UK
Oj spooooooro * Co 2-3 dni myję włosy, nakładam odżywkę, później pozwalam im wyschnąć samym, a jeśli mam więcej czasu to je suszę, potem prostuję lub modeluję. Raz w tygodniu nakładam na 15-30min maskę regenerującą. Raz w miesiącu chodzę na poprawianie odrostów i zabieg nawilżający + podcinanie włosów u fryzjera. * Makijaż wykonuję niemalże codziennie, no chyba, że nigdzie nie wychodzę - zazwyczaj zajmuje mi to około 15-40minut * Reguluję brwi zazwyczaj raz w tygodniu, a jeśli mam czas to idę do kosmetyczki. * Manicure i pedicure wykonuję u kosmetyczki w salonie raz na 2-3tygodnie. * Opalam się na solarium raz czasem, ale to rzadko 2 razy w tygodniu, nigdy nie opalam twarzy i zawsze stosuję odpowiednie kremy. *Depiluję się w zależności od tego, kiedy odrastają mi włoski Czasem się gole, a jak mi się chce to używam wosku lub depilatora. * Pielęgnacja twarzy: - myję twarz 2 razy dziennie - rano używam kremu na dzień z SPF - wieczorem używam silnie nawilżającego kremu i kremu pod oczy - raz w tygodniu stosuję peeling - 2-3razy w tygodniu stosuję maseczkę - co kilka miesięcy peeling, maseczki i odpowiednie zabiegi u kosmetyczki *Pielęgnacja ciała: - prysznic 2 razy dziennie - nawilżanie całego ciała minimum 1 raz dziennie - peeling 2-3razy w tygodniu - krem do dłoni kilka razy na dzień - krem do stóp 2 razy dziennie - co kilka miesięcy zabiegi w salonie Do tego dieta, ćwiczenia, dbanie o ładny ubiór, buty, torebki, bieliznę... Eh, nie jest łatwo być kobietą...

Gość olka rolka parolka
rano - około 20 minut - włącznie z umyciem włosów, odżywką ułożeniem, makijażem.... nie lubię myć włosów wieczorem. czasem myję co 2 - 3 dni , nie przetłuszczają się. wieczorem - około 20 minut - prysznic, balsam (co kilka dni peeling), zmywanie makijażu, krem dotwarzy. Żeby makijaż robić 45 minut???