Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mianjana

LUBICIE SUSHI???

Polecane posty

Gość mianjana

ja uwielbiam :D ale jem góra 2 razy w miesiącu bo straszna drożyzna:(

Gość manjana
zależy gdzie. a chodze do najtańszego (podobno) lokalu w warszawie i płacę ok.50zł/os.

Gość kobiecina
ja tez nigdy nie jadlam...za surowa rybe tyle placic? chore

Gość rfr
uwielbiam ale nie jadam bo ceny są absurdalnie wysokie (a przecież to tylko jedzenie, ryż, trawa, dobra ryba, sos sojowy itd)

Gość a mnie sie wydaje ze
ludzie nie lubia sushi tylko sobie wmawiaja ze lubia bo to jest aktualnie trendy i kazdy uwaza ze jak powie ze uwielbia sushi jest szpanerem nie z tej ziemi ..:classic_cool: przeciez to ohydne jest tak naprawde . ja jestem wielbicielka ryby i moglabym ja jesc kazdego dnia ale sushi jest po prostu niejadalne :o

Gość rfr
nie musiałam sobie niczego wmawiać, mi od pierwszego kęsu bardzo smakowało

cos w tym jest, bo zawsze pierwsze spojrzenia ludzi, kiedy odmawiam sushi sa dziwne \"jak to? nie je sushi, przeciez to pyyyszne\", a mi nie smakuje i nie bedzie jesc czegos, co jest tylko modne (bo smaczne dla mnie wcale).

Gość rfr
cholera, robiłyście mi apetyt... a próbowała któraś z was samodzielnie zrobić sushi? wyszło?

Mi posmakowało za drugim razem. Sushi naprawde jest pyszne, tylko trzeba sie rozsmakować noo ;)

Gość rfr
susi które mnie tak zachwyciło zrobił właśnie mój kolega (pozdrawiam Jakuba z Gdańska)... boję się że wzór jest niedościgły a jeśli mam schrzanić składniki za np 100 złotych to wolę na razie obejść się smakiem

robiłam raz sama, wyszło pokracznie, ale było pyszniusieńkie i duuuużo :D

Gość rfr
hmmm... brzmi zachęcająco :)

Gość dobre ale droooogieee
😭

Gość Ashley jak robiłaś
??

ja raz myslalam, ze nie lubie, bo bylo badziewne, tanie, podsuszone od dlugiego stania. natomiast gdy pierwszy raz posmakowalam sushi w porzadnej restauracji, to sie zakochalam :D nie ma to nic wspolnego z trendem, ani szpanem. sushi moze jest tredny lub szpanerskie w malomiasteczkowych kregach, gdzie nikt o tym nie slyszal przed ostania pieciolatka ;) i nie jest to ot poprostu ryba i ot po prostu ry. ryba (jezeli surowa do sashimi) musi byc najwyzszego gatunku, swiezutka ze nic nie pachnie, oprocz tego chodzi o odpowiednie przyrzadzenie, przyprawienie, caly kunszt podania. ale jezeli dla kogos zamilowanie do ryb to mocno w tluszczu wysmazony ochlapek filetu w grubej panierce, to wiadomo - sushi nie ma z tym nic wspolengo i nie bedzie smakowac ;)

Gość ile kosztuje porcja
sushi w przcietnej a ile w dobrej restauracji? I jakie kanjpy z sushi polecacie(te drogie i te tańsze)?(jestem z Wrocka)ale z Wawy i Łodzi tez mozecie podac adresy.

nie jadam surowego mięsa, całe szczęście że jakiś czas temu ludzie \"oswoili\" ogień i można mięso gotować/smażyć/piec

Gość 50 zl to drogo

robilam sushi u kolezanki bo ona ma tez wszystkie \'akcesoria\' ale nawet głupi ryż jest trudno ugotowac tak, zeby byl odpowiedni do sushi (5 razy sie odlewa, przelewa, przecedza, odstawia itp. itd) Generalnie wyszły nam mega grube rulony, ktorych nie szło pokroic bo sie rozpadały. no i zamiast surowej ryby mialysmy wędzoną. i tube wasabi :classic_cool: ale naprawde bylo dobre :D a jesli chodzi o warszawskie (dobre i w miare tanie) sushi to polecam Ryżowe Pole, Arkadie i ta nowa restauracje na pl. Zbawiciela :) kiedys byla fajna promocja w Akashia ale sie skonczyla :(

Gość nigdy nie jadlam
i mnie wcale nie ciagnie, bo wiem ze by mi nie smakowalo :D

Gość rfr
Ewa, wędzonej ryby też nie jesz? Ani tatara??

Gość wedzona ryba to nie surowa
:P A tatara to np ja nie jadam :]

Gość rfr
widziałam najtańsze danie sushi w restauracji na Monte Cassino w Sopocie za 30 złotyc

wędzona ryba to nie jest surowe mięso wędzone, gotowane, smażone, pieczone - jadam surowego - nie jadam