Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bassia.

krepujace pytanie

Polecane posty

Gość bassia.

tylko blagam nie krzyczcie na mnie ! poprostu nie mam komu zadac tego pytania (albo inaczej wstydze sie) a tu przez internet jest anonimowo i moze ktoras mi odpowie, zastanawia mnie czy ciaza i porod maja wplyw na pozniejszy wyglad pochwy ? dokladnie chodzi mi o wargi sromowe ich wielkosc, kolor itp.? toi samo pytanie o sutki (kolor, wielkosc) czy to sie zmienia i czy po jakim czasie wszystko wraca do stanu przed ciaza czy nie? prosze o wyrozumialosc :)

Gość chętnie odpowiem
no więc z wargami raczej sie nic nie dzieje, pochwa niestety zostaje luźniejsza- takie są realia więc nie piszcie inne kobiety ze wraca do swoich pierwotnych rozmiarów żeby się dowartościować, co do sutków to się powiększają i zostają troche większe, aha moja siora po 1 miesiącu karmienia ma flaki- także spoko:)

Gość a smak sie zmienia
?

Gość bassia.
domyslam sie ze luzniejsza i jest to logiczne ale czy np. wargi staja sie ciemniejsze albo sutki (jesli wczesniej byly np. jasno rozowe)

Gość ciekawa bardzo
bassia, męczy mnie jedno. Skąd Ci takie pytanie wpadło do głowy? :)

Gość bassia.
wiem to dziwne ale juz wyjasniam np. niejednokrotnie widzialam zdjecia kobiet w ciazy, porody na zywo (filmy, zdjecia) i tam prawie kazda ciezarna miala dosyc duze (czasami wielkie) sutki i czesto ciemne wargi sromowe (czasami takie jakby zasinione) ja mam i sutki i wargi jasno rozowe i zastanawia mnie czy ciaza, prod cos zmienia czy nie :)

Gość 45 powiem więc
Zalezy chyba od organizmu, długo karmiłam córeczkę i źle nie wpłynęło to na moje piersi, ale dbałam o nie i używałam kremów pielęgnacyjnych. Zostały nieco większe po karmieniu ku memu zdumieniu, ale nic poza tym się im nie stało. Trzeba nosić dobre biustonosze., A co do pochwy...poprzedniczka chyba mało wie, skoro pisze żeby inne nie pisały...Jestes w błędzie. U mnie wszystko wróciło do normy wg moich odczuć, nawet mąż mi to powiedział, a jeśli chodzi o takie sprawy to on się tam nigdy nie cacka. I powiedział, że jeśli tak ma być po porodzie, to mogę rodzić jeszcze kilka razy. Na pamiątkę zostało mi tylko wspomnienie po szwie na kroczu, bo blizny też nie widać. Tak więc nie martw się na zapas tylko o sobie dbaj bardziej, jak przyjdzie czas.

Gość bassia.
dzieki dziewczyny myslam ze na mnie nakrzyczycie ze tu jakies durnoctwa wypisuje i o pierdoly sie pytam :)

Gość nakrzyczycie
?? tu na kafeterii? przecież tu kultura i wogóle :)

Gość bassia.
no wlasnie o to mi chodzilo ;)

Gość randeee
rodziłam 2 razy, moja pochwa nie jest powyciągana. Co prawda przy obu porodach byłam nacięta, więc moze przez to... Sutki mam ciemniejsze, to prawda a wargi sromowe są takie jak były. Pod koniec ciązy były ciemniejsze, potem wróciły do stanu pierwotnego.

Gość bassia.
czyli jednak cos sie zmienia ? tez mi sie tak wydawalo ale ciekawi mnie w jakim stopniu te zmiany sa trwale :) moze jeszcze inne mamy sie wypowiedza ?

bassia, ja tam nie rodziłam, ale nie dziwię Ci się, skoro też przez to nie przechodziłaś ;-)

Moja pochwa nie jest rozciągnięta bardziej, może to sie wyda dziwne, ale jest jakaś ciaśniejsza...ja stosowałam ćwiczenia pochwy po porodzie, a wargi sromowe mam małe tak jak przed porodem, blizna tez już jest niewidoczna wiec sie nie martw za bardzo :)