Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taki_jeden_on

Co robić, żeby kobiety nie odrzucały po pierwszym spotkaniu?

Polecane posty

Gość jakaka
No to ja mam podobnie. I to nie pomaga, tylko przeszkadza. Wybór partnera to niestety decyzja, przy której w grę wchodzą głownie emocje i instynktu. Dlatego ludzie podejmują złe decyzje albo fatalne ryzyko. Niektórym szczęściarzom się udaje. W każdym razie - masz poczucie własnej wartości i niewątpliwe zalety. Niestety nie są to cechy, którymi możesz olśnić dziewczynę na pierwszej randce. One niestety szukają czegoś innego.

Nie słuchaj tego co pisze zainteresowana_tematem, bo ona jakaś dziwna jest. Ja też uważam, że kawiarenka albo pub to najlepsze miejsce na randkę. Odpada np. kino, no bo jak tu pogadać, odpada jakieś głośne miejsce - z tego samego powodu. Tak więc kawiarenka jest jak najbardziej ok i wcale nie świadczy to o tym, że jesteś nudny. To jedno. A co do tematu to wydaje mi się że trochę przesadzasz. Na pewno nie jest tak, że każda Cię odrzuca. Może po prostu nie trafiasz na te właściwe, może nie nadajecie na tych samych falach, nie wiem. Ja odrzucałam facetów zwykle wtedy, gdy wyczuwałam, że jesteśmy kompletnie inni. Np. ja nie lubię głośnych imprez, wolę kameralne spotkania, a on mnie zabierał na randki w jakieś głośne miejsca. Oczywiście o wyglądzie nie wspominam, bo to że facet ma być zadbany, czysty i nie śmierdzący to podstawa.

Gość KTOSIA TOSIA
tak na serio to idealny facet z netu powinien spotkać się w taki sposób: Podjeżdża po nią samochodem, niekoniecznie extra autem, ale też nie maluchem. Ona wsiada. On jest dobrze ubrany. Styl dowolny, ale ze smakiem. Żadna marynarka do adidasów. Tak w ogole to kobiety wolą styl elegancki od sportowego, wiec w ogole sportowe buty odpadają. Lakierki też. Jesli o kobietach mowimy. Bo dziewczyny, nastolatki, wolą sportowy typ. Jedziemy dalej... on ma gest, on zaprasza ją do dobrej knajpy i pozwala jej jeść. Nie pyta czego się napije, ale pyta co zje i zaznacza że może zjeść co chce. Byłoby juz zupelnie milo gdyby dodał że nie lubi lasek liczących kalorie. Każda kobieta lubi jeść i każdej się tego zabrania (taka mentalność). On jest męski, uśmiecha się tajemniczo, ale ma też poczucie humoru i dużo wyrozumiałości dla niej. Słucha, pyta. Nie tylko o to z kim mieszka, ale też o to co jej się śniło. A oto stare chwyty które zadziałają na każdą kobietę: - on mowi że jakiś czas temu miał złamane serce, ale nie mowi o tym nic wiecej. Dodaje że liczy na poznanie kogoś wyjątkowego. Kobiety lubią się opiekować. Lubią pocieszać. Te teksty działają tylko jeśli mężczyzna jest męski. W przypadku nieśmiałej bidy - odrzucą każdą kobietę - on mowi że kocha zwierzęta, naprawdę kocha, może dodać jakąś historię o tym jak kiedyś uratował psa. Kobiety lubią o tym słuchać, bo ich mozg przeklada to na informację że kiedyś bylby dobrym ojcem - prawi komplemety, ale bez przesady. Raczej takie przypadkowe, niezbyt wydumane. Lepsze jest "bardzo mi się podobasz" niż "Twoje oczy są jak gwiazdy na wieczornym niebie". Powinien też dostrzec drobiazgi,np. powiedzieć że ładnie jej w tym kolorze włosów albo że ma świetnie dobraną biżuterię. - powinien patrzeć jej w oczy, bezwględnie, nawet gdy jest bardzo nieśmiały - powinien dobrze wypowiadać się o swoich rodzicach Potem on płaci, odwozi ją. I tu mamy dylemat - pocałować ją czy nie? Skłaniam się ku twierdzeniu że więcej kobiet chce by je pocałowano. Na koniec zapytać kiedy się umówicie i obiecać zadzwonić. Potem nie dzwonić przez cały dzien, żeby czekała i się niecierpliwiła, zadzwonić kolejnego dnia.

Na kręgle czy za miasto. No dobra, a co jak jest tak jak u mnie, że kręgielni tutaj nie ma, ani innych tego typu rozrywek? Nie wiem jak kolega, ale ja mieszkam na takim zadupiu, że tu nawet kawiarenek dużo nie ma, nie mówiąc już o kręgielniach czy innych tego typu rzeczach.

Gość zainteresowana_tematem
wiesz co fionka umow sie z nim na randke idz do romantycznej kawiarenki i bedzie wszysko ok koniec tematu!!!!!!!!

KTOSIA TOSIA dzięki serdeczne. Z Twoich wpisów naprawdę coś dla siebie wyciągam :) Ale o co chodzi z tą marynarką? Bo ja lubię sportowe marynarki. Np. ostatnio byłem ubrany w dżinsy, koszulkę polo i na to marynarka sportowa. Buty nie adidasy, ale raczej takie pół sportowe. Czy taki styl kobietom się nie podoba? Aha, samochodu nie mam, nie jestem zmotoryzowany niestety. A o pocałunku na pożegnianie nie pomyślałem.

kibzan to nie musza byc kregle podalam tylko przyklad a masz pewnie tam u siebie las a moze jakies zoo by sie znalazlo cos innego niz kawiarenka napewno ale kazdy lubi to co lubi ja tak uwazam

Gość jakaka
Autorze, no dowiedziałeś się sporo, kwiaty na dzień dobry, dobra bryka, komplementy, komplementy, miłe słówka, całuj po rękach, zaskocz, olśnij, weź w nietypowe miejsce.

zainteresowana_tematem o mnie to się nie martw. Ja mam od 2 lat faceta, z którym pierwszą randkę miałam własnie w kawiarni :) Widocznie nie wszystkie kobiety myślą jak Ty, tak więc wypowiadaj się za siebie.

fionnka tez mam faceta jestem z nim zareczona w moim przypadku bylo kino a pozniej rowniez kawiarenka co z tego??? podalam chlopakowi tylko przyklad bo skoro zawsze zabieral je do kawiarenek to moze cos nie tak z ta kawiarenka moze jakas pechowa:P

dobre z ta klatka:)........... a chodzcie sobie wszyscy do tych kawiarenek

Ale ja nie umawiam się w jednej i tej samej kawiarni. No bez przesady. Jakoś tak mam, że wolę na pierwsze spotkanie wybrać miejsce, gdzie będzie można usiąść i spokojnie pogadać. Wcale nie mówię, że każde kolejne musi być takie samo. Ale wtedy już kobietę bardziej znam i wiem np. co lubi, a czego nie. Wtedy to już nawet wspólnie można decydować jak mamy ochotę spędzić czas.

pewnie polowa ludzi mnie tu uwaza za nienormalna bo wypalilam z tym zoo:) ale ja Ci radze nie szukaj milosc sama przyjdzie napewno nie szukaj na sile zobaczysz jeszcze szczescie sie usmiechnie do Ciebie i powodzenia zycze:)

Popieram - Miłośc zawsze jest niespodzianka i przychodzi w najmniej oczekiwanym momecie . Po prostu badz otwarty a sama przyjdzie :)

W porządku, dzięki za komentarze. Niektóre rzeczy z tego tematu sobie zapamiętam i postaram się wcielać w życie w przyszłości. Pozdrawiam.

Daj znac jak znajdzies - też sobie popiszemy hahahah🌻

Gość r44
zainteresowana_tematem i koc - milosci nie musza szukac kobiety, ale faceci owszem.

Gość r44
"obiety lubią się opiekować. Lubią pocieszać. Te teksty działają tylko jeśli mężczyzna jest męski. W przypadku nieśmiałej bidy - odrzucą każdą kobietę" a czemu to? Niesmiali to sa gorsi? Kobieta lubi sie opiekowac meskim facetem, ale niesmialym to juz nie?

Ostatni post KTOSI TOSI zabrzmiał, jak podszyw :D Tragiczny! Co wynika z tych \"rad\"? Że jak nie masz bryki, albo co najwyżej auto miary malucha, to już na randki facet nie ma co się wybierać? :D:D:D:D:D:D Albo to o ubraniu, po prostu porażające! Brud, smród, ogólnie niechlujstwo może zdyskwalifikować człowieka na wstępie, ale dobranie adidasów do sportowej marynarki? To jakieś dziwne spłycenie problemu. Znam faceta, który niby wszystko ma OK, a jednak jest odrażający. Kiedy mówi, to w kącikach ust tworzy mu się piana, taka, jak przy robieniu baniek mydlanych. Potem robi się z tego \"mleczna\" papka. Zupełnie nie zdaje sobie z tego sprawy, że to ohydne. Bogaty, świetnie ubrany, pełen poczucia humoru, hojny, ale ten \"defekt\" .... brrrr. Kiedy czytałam wypowiedzi autora, to miałam wrażenie, że jest kobietą :D:D:D:D Jego zarzut wobec dziewcząt przychodzących na randkę, że były nieumalowane, oj, zupełnie niemęskie podejście do sprawy. Raczej typowo kobiece :D Mężczyźni, o ile ich znam, to woleliby zobaczyć, jak naprawdę wygląda kobieta bez makijażu. Poza tym też nie odezwałabym się do mężczyzny, który po randce wysyła mi smsa, zamiast zadzwonić. Odebrałabym to jako brak szacunku, albo wyjątkowe sknerstwo (zwłaszcza sms wysłany z komputera).

Nie wiem, co Moderator zrobił z moim słowem \"h o j n y\" i przerobił go na chujny. Czary mary, czy co? :D

Gość czarna_róża
To, jak kobieta zachowa się po pierwszym spotkanie, zależy nie tylko od Ciebie, ale też i od niej. Ty możesz zrobić wszystko, co możesz, a ona może już nie zechcieć się spotkać. Zeleży czego kto oczekuje. Jedne kobiety maja "zwyczaj" chodzenia tylko na pierwsze randki, inne szukaja ideału, który gdzieś tam mają w głowach, jeszcze inne mają też jakieś powody, żeby większość mężczyzn odrzucić. Moim zdaniem, jeżeli oboje stwierdzacie po pierwszym spotkaniu, że było miło i przyjemnie, warto kontynuować znajomość. Ja pamiętam rok temu jeden facet chciał się ze mną umówić po tym, jak zobaczył moje zdjęcie na fotce.pl. Zgodziłam się, bo czemu nie, umówiliśmy się w przytulnej knajpce. Facet okazał się być bardzo miły i sympatyczny, ale w sam raz na przyszłego kolegę, a nie partnera. Nie pociągał mnie, choć był przystojny, a bez tego ani rusz.:P Ale umówiliśmy się jeszcze dwa razy i jakoś kontakt się urwał. W sumie średnio zaczęło mi się podobać to, że facet ma ochotę na coś więcej niż zwykłą znajomość. Ale parę rad nt. tego, jak się nie zachować czy jak się zachować na pierwszej randce mogę podać: - myślę, że pub jest dobrym miejscem na spotkanie; - jedna róża jest jak najbardziej na miejscu. Dziś kobietom rzadko który mężczyzna daje kwiaty; - dobrze, gdy jest utrzymany pewnien dystans na pierwszej randce. Lepiej siedzieć naprzeciwko siebie niż obok siebie, nie powinno się dotykać za bardzo, tym bardziej próbować objąć lub pocałować; - zasady dobrego wychowania to podstawa; mężczyzna powinien być gentelmanem; - bardzo ważne jest utrzymywanie kontaktu wzrokowego jak najdłużej. Spojrzeniem można trochę onieśmielić kobietę - i to jest nawet wskazane. Mężczyzna powinien panować nad przebiegiem randki, kilka komplementów - ale delikatnych - też nie zaszkodzi; - nie należy zanudzać kobiety przydługimi opowiastkami o sobie, chyba że kobieta sama się usilnie dopytuje, nie wolno wspominać o poprzednich związkach. Ważne, by zadawać konkretne pytania, ale niezbyt kłopotliwe. To powinna być luźna konwersacja. Kobieta powinna czuć, że mężczyzna jest nią zainteresowany (tym, co ona mówi). Sorry, nie chce mi się już pisać, ale mogę odp. na ew. pyt. :P

Gość giemv
"- dobrze, gdy jest utrzymany pewnien dystans na pierwszej randce. Lepiej siedzieć naprzeciwko siebie niż obok siebie, nie powinno się dotykać za bardzo, tym bardziej próbować objąć lub pocałować; - zasady dobrego wychowania to podstawa; mężczyzna powinien być gentelmanem;" pfff, jak facet sie tak zachowuje to faktycznie moze zostac tylko kolega. Dlaczego najwieksze wziecie maja ci faceci, ktorzy odrazu dobieraja sie do kobiety, a nie rzadko pierwsza randka konczy sie w lozku? Bo WY to lubicie.

Gość anka c
matko co to wogole za porady od tej TOSI KTOSI ??? -ma w restauracji zaznaczyc ze moze jesc co zechce??? co za obciach! chyba bym padle ze smiechu ( w duchu oczywiscie) jakby facet palnal taki tekst... - ze miel zlamane serce???? co za suchar...chyba tylko 13-latke czytjaca brovo girl by to zlapalo za serce - kocha zwierzeta- to juz wygrywa!!! buahahaha;P do autora tematu: mam wrazenie, ze jestes jakis taki zbyt subtelny, myslisz wiecej o emocjach niz wiekszosc mezczyzn, szczegolowo analizujesz to co czujesz i potrafisz to wyrazic, nie jest to cecha typowego macho, ani nawet przecietnego faceta- taki typ osobowosci faceta powoduje, ze dziewczyny spodziewaja sie czegos powaznego, a moze te z ktorymi sie spotykales szukaly przygody, jakiegos szalenstwa...luzniejszego zwiazku

Gość anka c
z rad TOSI KTOSI: i jeszcze ten suchar o liczeniu kalorii- tak jakby kazda dzieczyna byla na diecie??? siadam z facetem do kolacji a on: nie lubie kobiet, ktore licza kalorie, wole takie zmyslowe co sie objadaja , bo te co sie odchudzaja, na 100% nie sa namietne. - co za bzdura!!! moze w tym momencie ta dziewczyna powinna rozsmarowac na sobie bita smietane i ja z siebie zlizac zeby pokazc ze nie liczy kalorii i jest bardziej namietna niz te co tylko salate i marchewke wcinaja.... no poprostu zenada...;P

Gość Ser Turek
znajdziesz w swoim czasie