Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kariolkaa

Dostałam karę za niepłacenie abonamentu TV

Polecane posty

Gość kariolkaa

Przyszło mi jakieś śmieszne pismo w którym napisano że pracownik poczty polskiej stwierdził, że na moim dachu jest antena tv oraz widział w moim domu radio a ponieważ nie płacę abonamentu RTV zostaje na mnie nałożona kara w wysokości 510 złotych ! Nakazują mi również rejestracje tv i radia na poczcie. O co chodzi , mam to płacić, odwoływać się ? Co się stanie jak nie zapłacę ?

Gość nieładnie nie płacić

Gość i dobrze ci tak

Gość jeśli większość coś robi
to jeszcze nie znaczy, że to dobrze

Gość nie płać
nie mają umowy podpisanej z Policją, więc nie mają jak od Ciebie ściągnąć. Jak już zapłacisz, będziesz musiała płacić do końca życia

Gość siódme - nie kradnij

skoro nie płaciłaś to dlaczego się dziwisz , że dostałaś karę. Takie jest prawo. Jesli nie zapłacisz jakiegoś podatku to też się zdziwisz jak dostaniesz karę .

Jak nie zapłacisz to skieruja sprawę do sądu grdzkiego i jeszcze zapłacisz koszty sądowe ... A odwoływac się masz prawo , tylko co ci to da. Jak się uż na ciebie uwzięli to d.. blada. trzeba płacić abonament czy nam się to podoba czy nie .

Gość antylistonoszowiec
Przyszedł do mnie listonosz i powiedział - państwo nie płacą abonamentu a ja TV widzę... Coś z tego bedzie ? Myślałem że żartował sobie...

Gość haha no prawda prawda
ale po jaką cholerę wy wpuszczacie tych skurrrwysynów do domu? pocztowców nie wpuszczam, a policję jak mają nakaz tylko (jeszcze nie mieli :) )

Gość to Wy listonoszy do domu
wpuszczacie?? Ja wszelaka poczte i inne przesylki w drzwiach przejmuje :P

Gość konretnie we wrzesniu
a ja kaze zostawiac w skrzynce ;) albo odbieram na poczcie :)

Gość ja nie wpuszczam listnosza
a ty nie sluchaj ludzi tylko szukaj kogos kto pomoze ci sie odwolac.

Gość salomon
jak to jest panie adwokacie, to donos listonosza może być podstawą do wymierzenia kary za niepłacenie abomamentu?

mozesz posiadac odbiornik ale nie mozesz go uzywac wiec NIKT CI nie udowodni, ze uzywasz łoo:P p.s. płace abonament

Gość do amanta
ty żyjesz! :D

Gość Teżcoś
Możesz powiedzieć, że Tv służy u Ciebie za stolik do kawy, a antenę masz, bo taki wystrój dachu bardziej Ci się podoba. Absurd, ale wtedy nic Ci nie zrobią. Jeżeli przy kontroli nie zgodzisz się włączyć TV tj. "stolika", to mogą Ci skoczyć. Sami nie mają prawa włączać.

Gość no zaraz zaraz
to liston.może sobie od tak powiedzieć że ktoś nie płaci, nawet wyssać z palca, a nikt nawet nie postara sie od owód winy i od razu kara??? Przecież można wynieść radio i tv i powiedzieć że skłamał i już!! Mają udowodnić. Chyba że już naprawdę robi się dziki zachoód, to i jak ktoś okaże książzeczkę to też nie będą wierzyć tylko ścigać? Ja nie mam na szczeście tv ani radia i nie płacę, ale zastanawiam sie za co tak na serio płacić, za reklamy Polsatu i powtórki innych stacji? rzecież to śmiechu warte!!

Gość no zaraz zaraz
"Dodaje, że ściągalność abonamentu musi zostać poprawiona, gdyż to właśnie z tego źródła finansowane są zadania publicznych nadawców związane z realizacją misji, np. edukacyjnej, kulturalnej." to częśc artykułu przytoczonego powyżej - śmieszne - misji edukacyjnej i kulturalnej!!! ha ha!!Tylko seks i mordowanie, albo cipa Korzuchowska wypowiadająca się zbolałym głosem jak to świat nie przeżyje bez papieża. Świat upadł na pysk z hiokryzji!

a wiecie, ze misje najlepiej spelniaja seriale? Bo edukacja nie musi byc tylko czysto szkolna. Kiedy bohater serialu otwiera firme - wszyscy wierni widzowie naucza sie jak to robic, kiedy bohaterka serialu sie rozwodzi - w pustych dialogach sa wskazowki jak sie rozwodzic ;) to taka ciekawostka

Gość no zaraz zaraz
kur...a!! za posiadanie??!! co pleciesz? przecież za to płacę w sklepie nie? jak mam ochotę jako mebel sobie plazmę ustawić to moja sprawa nie? To może za meble i krzesła też będziemy płacić bo się komuś takl spodoba? Zreszta twoje tłumaczenie mija się z prawdą bo wyraźnie napisane jest że chodzi o treści edukacyjne i kult. a nie o odbiorniki

Gość no zaraz zaraz
dobra, bo mnie ponosi kurczę. Popierdolony kraj i dobrze żśe spada liczba abonujących. Jak jestem u znajomych to patrzę na te żałosne propozycje i płakać się chce. Jakieś śpiewy idiotyczne , konkursy o pierwszym razie z podstarałym długowłsoym kycającym po ekranie, albo dubi du!! BOże, gorsze niż w szkole dla sprawnych inaczej!!!!!!!