Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielonożółte oczka

żona = służąca??? co o tym myślicie???

Polecane posty

Gość Każdy ma to na co się godzi

nie panimaju... żona to żona - w zdrowym układzie małżonkowie dzielą się obowiązkami, w zależności od tego, kto ma więcej siły/czasu/predyspozycji

Gość matematyk Zdzisław
Nie zauważam tu nieścisłości, L = P tak więc twierdzenie należy uznać za udowodnione 🖐️

Gość odpowiedzialność i namysł
myślimy, że naruszając ten odwieczny porządek kobiety o tzw feministycznych poglądach i kryptopederaści którzy im sprzyjają robią wszystkim innym a także sobie samym OGROMNA KRZYWDĘ stąd to wielkie zagubienie współczesnych kobiet ale i mężczyzn te wylewane po cichu łzy na forach przez spełnione zawodowo kobiety ale niespełnione w swej podstawowej, fundamentalnej roli żony czyli opiekunki domowego ogniska służącej swemu mężowi będocej dla niego zarówno wsparciem, oparciem jak i podnóżkiem :) dziekuję za uwagę

Gość Powinno być po środku
U nas obowiazki i przywileje sa rozłożone po równo Ja odkurzam , wynosze śmici i naprawiam duperele A żona gotuje i zmywa Ja popijam piwkoż Żonka pali papierosy Córką zajmujemy się po równo Czas wolny tez mamy porówno podzielony Mamy pełna harmonie :)

Gość odpowiedzialność i namysł
jesteś zagubioną nieszczęsną niewiastą gdy patrzę na moją żonę szorująco na kolanach podłogę wzrasta mój do niej SZACUNEK za jej wysiłek i to że robi to w mini i bez majtek :) potem gdy wyrażam moją wdzięczność klepiąc ją po pupie i chwaląc za czystość, obiad ONA jest w 77777777777777... niebie :)

to nie do konca prawda, ze zona = sluzaca, wszystko zalezy jak sobie w domu obowiazki podzielicie, nie mozna generalizowac. Oczywiscie nie pisze o beznadziejnym przypadku, kiedy maz siedzi w fotelu caly dzien z piwem w reku a zona lata od sklepu do sklepu,gotuje,sprzata i podaje mezowi - taki przypadek jest w filmie KIEPSKI :p jednak kiedy wspolnie malzenstwo zajmuje sie domem, kazdy daje cos z siebie, to nie mozna mowic w takim przypadku, ze zona jest sluzaca, po prostu wykonuje jakies czynnosci a maz inne i nie zawsze jest to OBOWIAZEK, czasem ktos to po prostu lubi ;)

Gość xeichv
bo jest ograniczona... gdyby posmakowała innego zycia bez szorowania tych podłóg to w życiu by do tego nie wróciła!!!! kobieta która pracuje zawodowo też gotuje i sprząta... i jest bardziej rozwojowa!!! a te siedzące w domu często się lenią... ale nie zawsze

Gość dggerg
my kreujemy przecież nasze zasady, nie są już bowiem od dawna tak silnie społecznie zakorzenione, aby trudno było po swojemu poukładać zasady współżycia w związku czy rodzinie mi nikt nigdy nie próbował narzucić żadnej roli, np w domu rodzinnym, weszłam więc w związek bez żadnych kompleksów czy przekonań że muszę to czy tamto, w efekcie nie ma takiej pracy domowej która by należała tylko do mnie (bo niby z jakiej paki), za to mój narzeczony, jako silniejszy i sprawniej wykonujący to czy tamto, wykonuje większość zadań w domu ;D no jest tu nierówność, ale w innych płaszczyznach codziennego życia to się wyrównuje

Gość idzcie stąd juz
prowokacja starych niechcianych ateistów i starych panien. Moderatorze prosimy o wykasowanie.

Gość moderatorze halo
wasze matki szanowne stare panny tez są służącymi i wam podawały pod nos jedzenie,wycirały tyłki, dawały dupe ojcu, prały mu gacie, prały wam gacie, co za kretyński topik.Boze!!!!! moderator śpi czy jak?

Gość moderatorze halo
kobito a kto ci kaze prac i sprzatac i szorowac podłogi i dawac jesc męzowi i dziecku? nikt cie nie zmusza nie kaze, jak nie bedziesz sprzątała to tez dobrze, w brudzie tez mozna zyc, a poco gotowac i sie męczyc?....nie lepiej zjesc trawe zprzed bloku?szybko i tanio a poco prac sobie i męzowi no poco? brudne jest cieplejsze.

Gość xeichv
czytaj ze zrozumieniem buraczaku... z resztą nie pomoże... a twoim bliskim współczuję...

Gość jgjkjkgju
odpowiedzialność i namysł - no pozazdrościć Twojej żonie, że pozwalasz jej sobie usługiwać, ale z niej farciara! A w nagrodę nawet ją klepniesz po tyłku, to nawet lepsze jak bukiet róż i wyznanie miłości! A teraz tak poważnie: traktujesz ją jak szmatę. myślisz, że jak pochwalisz jej obiad to dla niej to szczyt radości? Jak Ciebie nic w domu nie obchodzi to Twoim psim obowiązkiem jest ją chwalić (tylko może niekoniecznie przez klepanie po tyłku, chyba że to lubi, w co szczerze mówiąc wątpię) i na rękach nosić. Nie jestem feministką, jasne, że kobieta powinna sprzątać, prać i gotować, ale jej mąż nie powinien traktować jej jak dziwki, która zmywa podłogę w mini bez majtek dla jego przyjemności. Mnie by zastanowiło kim jestem dla męża, skoro tak mi okazuje wdzięczność. I pewnie jedyne co by mi przyszło do głowy to to, że prywatną gosposią i kurwą.

A na jakiej zasadzie wogole ktokolwiek wysnuwa takie stwierdzenie ze żona kiedykolwiek mogłaby być słuząca :O

Gość lejika23
jesli zona nie pracuje to uwazam ze powinna zajać sie domem....nie rozumiem takich bab co to nie pracuja i jeszcze gonia męża do wszytskiego!!! inna sprawa jesli kobieta pracuje....wtedy podział obowiązków jest obowiązkowy!!