Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magdziaa83

Dwie Kreski na teście - termin kwiecień 2008!

Polecane posty

kruche_ciacho: wszystkie kalkulatory dotyczące wzrostu wagi w ciąży są podane dla kobiet o wzroście160-170cm( te w necie oczywiście)..więc nie przejmuj sie tym co mówi lekarz,te twoje kilka centymetrów wzwyż daje też kilka dodatkowych w poprzek..takie są prawa natury:D

Hej To ja CC o tym spaniu na brzuchu to możesz pomażyć zresztą 1967 świetnie to ujęła !!!!:D :D a ja dodam jeszcze od siebie, ze cała pierwsza ciażę spałam na lewym boku ( teraz o zgrozo !! na prawym :) ) a jak już urodziłam, blizna się zagoiła to ja nie mogłam się odnaleźć w pozycji na brzuchu hihiihihihiihihihi i teraz przed ciaża spałam na plecach hihihiihihihihihi Wypowiem się jeszcze w kwestii osłonek więc też słyszałam o tym, że to bardzo niedobre dla dzieci bo uczą sie źle łąpać i podobno przy długim używaniu wygaszaja laktację bo aby mleko się produkowało to musi dziecko ssać pierś ponieważ ma jakiś składnik w ślinie, który pobudza produkcje mleka ale powiem coś z własnego doswiadczenia jak mi urodził się synek to pierwsze chyba 2 dni były ok ale mały od pocztku łapał płytko nie można go było nauczyć żeby łapał głębiej gryzł mnie po sutkach tak, że aż krew leciała miałam straszne strupy i mimo smarowania bepanthenem nic nie pomagało i wtedy koleżanka poleciła mi te osłonki i jak dla mnie rewelacja co prawda karmiłam przez te osłonki dosłownie pare dni do czasu zgojenia piersi ale chociaż nie płakałam przy karmieniu mały się najadał piersi się wygoiły i potem bez żadnych problemów karmiłam go 9m

minimisia --ja oprócz bepanthenu smarowałam brodawki non-stop wyciśniętym pokarmem,takie wyciśnięcie paru kropli i rozsmarowanie daje lepsze efekty niż niejeden lek--nawilża,natłuszcza i ma właściwości gojące i bakteriobójcze..ale dopiero przy drugim dziecku byłam taka mądra,po pierwszym też mi popękały....

dziewczyny,w końcu kupiłam pościel do łóżeczka..przez trzy dni razem z moimi córkami nie mogłyśmy osiągnąć jednomyślności co do wzoru:D jednak nadmiar może zaszkodzić a na pewno wydłuża czas decyzji ..i teraz łóżeczko..jeśli kupowałyście je w necie lub macie zamiar--wklejcie jakieś linki

a to mnie zmartwiłyście z tymi osłonkami:( właśnie sobie zamówiłam! ale przy córce jak pamiętam, musiałam ich używać, bo strasznie pękały mi brodawki. karmienie , niestety kojarzy mi się z bólem. baaardzo chciałabym, żeby teraz było inaczej. jeszcze chciałam wam napisać, że w szpitalu się dowiedziałam, że nie wolno masować i głaskać brzuszka, bo to pobudza do skurczów. a ja całą ciążę miałam ten brzuszek głaskany! 1967, dzięki a linki. zakupy już mam poczynione:) teraz czekam na przesyłkę:)

Hej! Wczoraj byłam u gina.Cztery godziny w poczekalni-masakra.Ja mam na plusie 9,5 kg,Maleństwo waży 1140,tydzień 27,5. Minimisiu-gratulacje dla synka! A na czym polegał konkurs? Moja Natalia, jak miała 10 miesięcy znalazła się na okładce \"Twojego Maluszka\",było to bardzo miłe.Aktualnie ma spuchniete usta po tym upadku,którym sie tak zestresowałam,więc raczej nie miałaby szans-hi,hi.Po tym stresie miałam od razu za wysokie ciśnienie wczoraj. Dziewczyny,gdy piszecie o tych wszystkich dolegliwościach,to tak sobie myślę,że mam chyba sporo szczęścia.Wprawdzie boli mnie kręgosłup i źle sypiam,ale poza tym-nic.A przecież cały czas jestem aktywna,opiekująć się Małą.W pierwszej ciąży czułam się jeszcze lepiej,w 9 miesiącu wytańczyłam się za wszystkie czasy na imprezie rodzinnej.A Wy takie przecież młódki jesteście,ja po 30tce.Tyllko tem ząb cholerny...szlag by to... Więc już pranie i prasowanie w toku? Ja zostawiam to sobie na marzec,tym bardziej,że Natalia ma osesję na pumkci układanie i oglądania ubranek\"dla dzidzi\",więc nie przetrwałyby zbyt długo w czystości. Pozdrawiam.pa.

Hej dziewczyny! Jak spędzacie piątkowy wieczór? my zaraz wybieramy się do miasta..zajrzeliśmy dziś do jednego komisu dziecięcego, bardzo fajne mają tam rzeczy, nawet laktatory, ledwie używane..teraz będziemy tam polować na wózek x-lander:) co do tych osłonek to moim zdaniem warto je mieć i nie cierpieć...jeśli oczywiście taka będzie konieczność i piersi będą poranione..co do samopoczucia to ja jakoś mam wrazenie że dobrze przechodzę ciążę..na co dzień wszystko jest ok, ze spaniem żadnych problemów..czasem coś się przyplącze, ale myślę ze to norma... prać ciuszki też bedę raczej w marcu...a czy nowe rzeczy też trzeba prać??

Gość olcia00
hej laseczki !!! Byłam dzis na konsultacjach u innego lekarza te skurcze trzeba traktowac jako normalne i kontrolowac szyjke taki urok i brac magnez wiec dziewczyny uspakajam :) byłam dzis kochane w realu juz miałam ciuszków nie kupowac ale takie przeceny ze kupilam bluze i kamizeleczke taka elegancka ale juz na 6 miesieczne choc to dobrze ze oparłam sie pokusie kupowac na 62 bo tego juz w nadmiarze :) Mój Adaś na dzień dzisiejszy waży 1,5 kg :) 28 tydzień no buźka laseczki jeszcze tabeleczka : gosiek69........Gośka...........38.......24.........02.0 4 . .......+7kg Dz Alex81...........Ola..............26.......31........02. 04........+8,5kg..N adamisia.......Asia.......... .26..........31.....03.0 4.....+11 kg Karolek marysia78......Justyna........29........30........03.04. .. .....+3kgCh ali-cja...........Ala.............36...…...31.... .. .04 .04.......+12 kg..DZ Ola31..........Ola...........31..…....30...... .. 07. 04..... +12kg...Antoś agoosiaa........Agnieszka.....22.......30.........09.04. . ......+4kg Staś Anna_śl..........Ania............29.......27........09.0 4.........+6kg CH Evika87........Ewa.............20.......29........09.04 ......+14kgRobert Mysiczka30.....Ola.............31......29........ 10.04.........+10,kgCH echo1978.......Aneta..........29.......23........11.04. . .....+7kgCHiDZ Motka........Ania............28.......29.....14.04..... .….+9kg..Nikodem Renia905.......Renata........27.... .30..... 14.04.......+8kg CH Konrad pigi15...........Dorota.........28.. … 28.......16.04. ....….....+10kgDZ. gregia...........Justyna.......25...…..18.…. . 18.04......…....+3kg 1967.............Iwona..........40 ..… ..26.........18.04...…....+9kg dz mag26...........Magda..........27.... ..18........19.04.. .......+2,5kg minimisia..... Agnieszka.....26... . ..27.......20.04...........+8,5 kg DZ polina80.........Ola..............27.... ..25.......20 .04.........+9kg viki444...........Wiolka.........29.... ..26..…..20 .04 ..........+9kgDZ to ja CC.........Anka...........25..... ..26..…...22.04...... ... +3 kg CH olcia00...........Ola.............25........28.......23. 04........+7 kg CH aniawd...........Ania............29......26....... 24.04......….+8,5kg DZ Isa22...........Ewa............29.......27 ....... 27.04.........+6,5 kg DZ pikpik............Kinga...........23.......19 .......27. 04........+3kg Suzanke.........Iwona........ .29.......15.......30.04. .... .. ....+4 kg Agula81.........Agnieszka.......26.......24.......23.04 .. ........+9kg CH TPM.............Asia.............34.......25........2 0 .04..........+7kg DZ Liliankas........Liliana..........28.......27........30 .04.........+12 kg DZ

Witam wciąż nowe koleżanki:) minimisia- gratuluje wygranej!! J wygrałam 100zł w konkursie Żywca:) Kruche_ciasto- wagą się nie dołuj! Po porodzie będziesz powoli zrzucac a jaj wszyscy mówią, przy dziecku ciągle jest ruch, wiec spokojnie sobie poradzisz z zbędnymi kilogramami. Też mam problemy ze spaniem. na wznak nie umiem, a na bokach dretwieja mi już nogi. budzę sie co chwile!! Wczoraj bylismy w tej Ikei, kupiłam posciel i regały, nareszcie mogę prac i prasować ciuszki, bo mam gdzie je ukladac. co do osłonek to ja tez je kupie na wszelki wypadek jakby miały mi sutki zacząć odpadać, to lepiej je mieć:) to ja cc- 70E??? hehehe ja kupuje 70D:P na targu sa dziwne rozmiarówki, może tam warto poszukac:)

alex: 70 E nosi normalnie,bez ciąży moja córka..nie wiem w kogo się wdała z takim biustem.... kupuje w sklepach z bielizną Triumpha,bo są najlepiej skrojone i jakościowo do ponoszenia na dłużej..ale i tak bierze do przymierzalni 6 i wybiera najwyżej 2:O trudno dobrać by gdzieś coś nie odstawało i ramiączka były wygodne ,nie mówiąc o tym,że chciałoby się ładny.....ja też puchnę w oczach--teraz D i tendencja zwyżkowa

Gość aliba3
agoosia-a maja tam tez majtki??No wiesz takie LEDWO UZYWANE....hihihihih

Agoosiu-musisz wszystko uprać,oczywiście nowe rzeczy też i wyprasować,nie tylko ubranka,ale również rożek,kocyki ,pościel,umyć porządnie komodę,a w której te rzeczy będziesz trzymać,łóżeczko,wanienkę,przewietrzyć wózek i materac do łóżeczka itd,itp. Ja jakoś się obyłam bez osłonek,ale miałam zakupione. W kwestii poranionych brodawek i staników mam takie samo zdanie jak 1967.Tzn.na samym poczatku miałm trochę poranioną jedną brodawkę,ale bardzo pomogło smarowanie własnym pokarmem-cud balsam! A później zdarzyło sie to tylko raz jeszcze przy ząbowaniu.

Staniki do karmienia zakupiłam dwa Triumpha-2,5 roku temu jeden kosztował ok 80 zł,ale było warto,do tego dokupiłam jeszcze 3 bawełniane tańsze i starczyło to na cały okres karmienia,czyli 1,5 roku,a na początku nawet spałam w staniku ,gdyż słyszałam,że tak lepiej dla piersi,no i można kontrolować ulewanie pokarmu,mając stanik i wkładki. Teraz mam zamiar jeden Triumph dokupić i pozostałe odświeżyć. Pozdrawiam,pa.

Olciu-dobrze,że te skurcze to nic poważnego i mogłaś się uspokoić. Ja tez mam manię kupownia ciuszków,choc mam po Natalce,to jednak lubie kupic też coś nowego,innego.Kuzynka obiecała mi podesłać ciuszki po swei córci,a ślicznie ją ubiera,więc z góry się cieszę. Myślę,że dobrze mieć coś w zapasie,bo potem może być różnie z czasem.Pamiętam,jak zabrakło mi ubranek w rozmiarze 68 i kupowała mi je koleżanka,bo ja nie miałam z kim małej zostawić,żeby wyjść na dłużej.I tak żałowałam,że mi ta przyjemnośc została odebrana.Teraz w takiej sytuacji chyba skorzystałabym z allegro,choć z zakupów wówczas byłam zadowolona,tyle że kupę kasy wyniosły...Trudno przecież było wymagać,by koleżnaka rozglądała się,gdzie taniej itd.

Cześć dziewczyny! Przed chwilą się obudziłam-więc jak widać ze snem nie mam żadnych problemów:) myślałyście już nad tym jakiej firmy kosmetyków dla malucha używać? i co jest potrzebne od samego początku??

Agosia - W szkole rodzenia mówili, że najlepsze są polskie kosmetyki (Johnson podobno najbardziej uczula) Do szpitala kazały kupić jakiś olejek do ciałak, krem na odparzenia (sudokrem polecały) no i jakieś mydełko. Natomiast dla nas polecały bardzo do mycia rany poporodowej szare mydło (niby najlepiej pomaga w gojeniu i odkażaniu) Ja słyszałam jeszcze o tantum rosa - kupię to i to 1967 - jaką kupiłaś tą pościel ? jak możesz to wklej linka Pytam doświadczone mamy, czy łóżeczko 60/120 nie będzie za małe (jak troszkę już podrośnie) ??? Jakieś wąskie mi się wydaje ... ale się nie znam. Ile w ogóle Dzidziuś śpi w takim łóżeczku ??? może lepiej 140/70 Pokój mamy pomalowany już na jasny niebieski, a dziś strzelę jakieś żółte wzroki :) ale to frajda, urządzać pokój dla Dzidziusia :) ze spaniem też u mnie tragedia, przy każdym przewracaniu budzę się, wstaje ciągle do WC..... a przede wszystkim nie mogę zasnąć, Mała z upodobaniem wciska mi coś pod lewe żebro a to boli jak fix. Położne radziły, żeby nie spać na plecach na płasko lub niewielkiej poduszce, bo można nawet zemdleć i można niedotlenić podobno w tej pozycji Maluszka - jeśli już to na wysokich poduchach gosiek69........Gośka...........38.......24.........02.0 4 . .......+7kg Dz Alex81...........Ola..............26.......31........02. 04........+8,5kg..N adamisia.......Asia.......... .26..........31.....03.0 4.....+11 kg Karolek marysia78......Justyna........29........30........03.04. .. .....+3kgCh ali-cja...........Ala.............36...…...31.... .. .04 .04.......+12 kg..DZ Ola31..........Ola...........31..…....30...... .. 07. 04..... +12kg...Antoś agoosiaa........Agnieszka.....22.......30.........09.04. . ......+4kg Staś Anna_śl..........Ania............29.......27........09.0 4.........+6kg CH Evika87........Ewa.............20.......29........09.04 ......+14kgRobert Mysiczka30.....Ola.............31......29........ 10.04.........+10,kgCH echo1978.......Aneta..........29.......23........11.04. . .....+7kgCHiDZ Motka........Ania............28.......29.....14.04..... .….+9kg..Nikodem Renia905.......Renata........27.... .30..... 14.04.......+8kg CH Konrad pigi15...........Dorota.........28.. … 28.......16.04. ....….....+10kgDZ. gregia...........Justyna.......25...…..18.…. . 18.04......…....+3kg 1967.............Iwona..........40 ..… ..26.........18.04...…....+9kg dz mag26...........Magda..........27.... ..18........19.04.. .......+2,5kg minimisia..... Agnieszka.....26... . ..27.......20.04...........+8,5 kg DZ polina80.........Ola..............27.... ..25.......20 .04.........+9kg viki444...........Wiolka.........29.... ..26..…..20 .04 ..........+9kgDZ to ja CC.........Anka...........25..... ..26..…...22.04...... ... +3 kg CH olcia00...........Ola.............25........28.......23. 04........+7 kg CH aniawd...........Ania............29......26....... 24.04......….+8,5kg DZ Isa22...........Ewa............29.......28 ....... 27.04.........+7,30 kg DZ pikpik............Kinga...........23.......19 .......27. 04........+3kg Suzanke.........Iwona........ .29.......15.......30.04. .... .. ....+4 kg Agula81.........Agnieszka.......26.......24.......23.04 .. ........+9kg CH TPM.............Asia.............34.......25........2 0 .04..........+7kg DZ Liliankas........Liliana..........28.......27........30 .04.........+12 kg DZ

isa22: http://www.allegro.pl/item296070795__10el_posciel_90x120_mega_komplet_rozek_gratis_.html wzorów jest od cholery i nie mogłyśmy się długo zdecydować..stanęło na tym,że wzięłam ten pierwszy i dokupię potem u tego samego sprzedawcy pasujący rozmiarem ale inny wzór ,komplecik poszewek w tonacji róż lub błękit...na własne oczy zobaczę płeć to dopasuję kolor;) ten zestaw ma wszystko,nawet przybornik lub rożek...można na innych aukcjach dobrać ten sam wzór na przewijak czy zasłonki..

witam wszystkie kwietniowe mamuśki jestem tu pierwszy raz ale mam nadzieje że szybko się zaakliamtyzuje pozdrawiam wszystkich

1967- tez kupuje ta posciel i też ten pierwszy wzór, tylko rozmiar większy 100/135! Przeważyło to, że własnie mozna u nich potem zamawiac np 2 cześciowa posciel z tego samego lub innego wzoru za male pieniadze:) a zestaw bardzo mi sie podoba;)

witajcie mamuśki:) ciągle przewija się temat zakupów. to ja też coś na ten temat napiszę. wczoraj zamówiłam parę rzeczy na pierwsze dni po porodzie i okazało się, że mogę odebrać je osobiście , ponieważ ten sklep funkcjonuje w krakowie. a węc mam podkłady poporodowe, pampersy, krem bobbino z cynkiem (kosztował 3,90 , a najpierw miałam w rękach linomag - też z cynkiem za 8zl.) , osłonki na brodawki- mimo wszystko zdecydowałam się. najwyżej nie użyję. ale lepiej mieć, niż gonić potem za nimi. właściwie to już wszystko prawie mam. jeszcze muszę kupić laktator elektryczny, materacyk i prześcieradła. i mogę ...rodzić:) aaa! właśnie kołyska \"się robi\" w tej chwili w warsztacie:)

my w przyszły weekend chyba albo za 2 wybieramy sie do hurtowni do Bydgoszczy, podobno jest wszystko i w dobrych cenach...dziś rozmawiałam z bratem o tych rzeczach co miał mi dać i on się dziwi że chce je przed urodzeniem...był wielce zdziwiony ze nie powinno sie nic miec przed porodem i ze oni nie mieli...wiec pytam bratowa..ona zaprzeczyła, mowi ze miala wszystko, wiadomo jak cos dochodzilo to sie tym zajmowala ale nie wyobrażam sobie z kilkudniowym maluchem ślęczeń nad praniem i prasowaniem...faceci mają jednak specyficzne podejście:)

Gość pikpik
gosiek69........Gośka...........38.......24.........02.0 4 . .......+7kg Dz Alex81...........Ola..............26.......31........02. 04........+8,5kg..N adamisia.......Asia.......... .26..........31.....03.0 4.....+11 kg Karolek marysia78......Justyna........29........30........03.04. .. .....+3kgCh ali-cja...........Ala.............36...…...31.... .. .04 .04.......+12 kg..DZ Ola31..........Ola...........31..…....30...... .. 07. 04..... +12kg...Antoś agoosiaa........Agnieszka.....22.......30.........09.04. . ......+4kg Staś Anna_śl..........Ania............29.......27........09.0 4.........+6kg CH Evika87........Ewa.............20.......29........09.04 ......+14kgRobert Mysiczka30.....Ola.............31......29........ 10.04.........+10,kgCH echo1978.......Aneta..........29.......23........11.04. . .....+7kgCHiDZ Motka........Ania............28.......29.....14.04..... .….+9kg..Nikodem Renia905.......Renata........27.... .30..... 14.04.......+8kg CH Konrad pigi15...........Dorota.........28.. … 28.......16.04. ....….....+10kgDZ. gregia...........Justyna.......25...…..18.…. . 18.04......…....+3kg 1967.............Iwona..........40 ..… ..26.........18.04...…....+9kg dz mag26...........Magda..........27.... ..18........19.04.. .......+2,5kg minimisia..... Agnieszka.....26... . ..27.......20.04...........+8,5 kg DZ polina80.........Ola..............27.... ..25.......20 .04.........+9kg viki444...........Wiolka.........29.... ..26..…..20 .04 ..........+9kgDZ to ja CC.........Anka...........25..... ..26..…...22.04...... ... +3 kg CH olcia00...........Ola.............25........28.......23. 04........+7 kg CH aniawd...........Ania............29......26....... 24.04......….+8,5kg DZ Isa22...........Ewa............29.......28 ....... 27.04.........+7,30 kg DZ pikpik............Kinga...........24......27 .......27. 04........+7kgDZ Suzanke.........Iwona........ .29.......15.......30.04. .... .. ....+4 kg Agula81.........Agnieszka.......26.......24.......23.04 .. ........+9kg CH TPM.............Asia.............34.......25........2 0 .04..........+7kg DZ Liliankas........Liliana..........28.......27........30 .04.........+12 kg DZ

dziewczyny my dzisiaj caly dzien jezdzilismy po sklepach i komisach z wózkami w Warszawie i tak stwierdziłam, ze wole chyba kupic uzywany wózeczek ale lepszej firmy, porządniejszy niz nowy-myslalam o nowym Coneco Toledo czy V3 bo to niedrogie (760 zł czy 890 zł ten V3) ale widze ze nie sa one najfajniejsze...Mam na wózek tak najwyzej do 1000 zł, myslicie ze to dobra decyzja...? Widzielismy dzis taki calkiem fajny Peg Perego, niby dwuletni ale gondolka w stanie idealnym, minimalne zarysowania na plastikowej rączce, no i troche znac po kółkach, kosztował 800 zł... Tak o nim mysle teraz... Ale chyba te Peg Perego sa calkiem dobrej jakosci..?Powiedzcie co lepiej w moim przypadku, z tym ograniczonym funduszem...??

Witajcie, szczególnie witam madlene81 :). Jesteś u siebie i tak się czuj na forum. O ja się wścieknę kliknęłam przed chwilą wyślij bez wpisania pseudonimu i znikło :(. To w takim razie chcę łóżko z 3 dziurami: na brzuch i 2 na biust ;). Ale mi się uda leżeć na brzuchu, do 18tc się udawało mimo że biust był jak poparzony i bolał wystarczyło podłożyć poduszkę pod żebra. Alex, te 70E to może będę miała jak urodzę bo teraz mam 70D. Wcześniej było 70B, małe B. Są są takie rozmiary tylko cieżko z takim rozmiarem do karmienia np. firma Mizet kończy na 70 na D którego się mi nie udało dostać i dałam się namówić na 70C, noszę jak normalny 70D jest w praniu, ale mnie ciśnie. 1967, współczuję twojej córce ale przynajmniej jest b. seksowną kobietą. Byłam na warsztatach noszenia w chustach! Polecam, info na www.ekodzieciak.pl a na forum tam są ciekawe rzeczy o pielęgnacji maluchów. Ja mam zamiar się bawić w bezpieluchowe wychowanie. Córcia Agnen z tego forum na 4 miesiące i zużywa zwykle 2 pieluchy dziennie! Poczytajcie jak macie czas. Isa, ja mam 140x70 przerabiane później na tapczanik. Brat koleżanki (rodzina ludzi wysokich) spał w nim do 7 roku życia. Adamisia, wyszłam z tego samego założenia. Polecam kupowanie na allegro, dużo fajnych wózków było dla mnie nie do kupienia dzięki adnotacji \"tylko odbiór osobisty w Warszawie\". Kupujesz bezpośrednio od poprzedniego użytkownika i możesz wcześniej się dużo dowiedzieć, napisać mail, poprosić o nr tel i pogadać jak się sprawdzał w użytkowaniu. Dobranoc :).

Adamisia-ja uważam że to bardzo dobry pomysł...ale w sumie drogie te wózki u Was, ja byłam ostatnio w komisie to np Deltim z fotelikiem i gondola i spacerówką 650zzł a podobno miewa tez x-landery i to wtedy za 800 z wszystkim...ale mimo wszystko uwazam ze warto szukac w komisach...my tak zrobilmy ze wypatrzymy jakis w sklepie a bedziemy do konca \"czatować\" na komis i jak sie uda to kupimy tam a jak nie to potem już jak się \"rozpakuje\" to mój partner kupi nowy najwyżej....

ja miałam szczęście z moim wózkiem. znalazłam taki, jaki mi sę marzył i to za 200 zł. nie mam go jeszcze, bo właśnie tak, jak napisała to ja cc - odbiór osobisty w warszawie:( . odebrała go moja przyjaciółka i w lutym ma go zapakować do auta i przyjechać do mnie. agoosia, myślę, że warto poodwiedzać różne komisy, możesz wreszcie trafić na ten wymarzony. nowe rzeczy kupuję, jak mam na to pieniądze. najczęściej szukam na wyprzedażach lub w rzeczach używanych. ależ dziś w nocy był u nas wicher! sąsiadom wyłamało siding i latałcałą noc po naszym ogrodzie, a ja ze strachu nie mogłam spać. pies schował się do szafy i całą noc tak przeleżał. pozdraiwam:)

czesc kochane !juz jestem w warszawce nie spie dzis od 2mialam przyjechac jutro ale wolalam dzis bo jutro zapowiadaja te blokady tirow a ja mieszkam nie daleko granicy takze wolalam nie ryzykowac ale dzis tez mialam stracha jechac bo ta wichura jest okropna w nocy to jeszcze gorzej wszystko wyglada no ale jestem cala i zdrowa i Witam jeszcze raz wszystkie nowe mamuski. juz troszke Was poczytalam i jak widze temat zakupow ja kupilam jednak kombinezon dla Oliwci bo to nie wiadomo jak bedzie wozka jeszcze nie mam ale to chyba kupie po porodzie posciel kupie w smyku widzialam ladna ja jakos nie lubie kupowac na allegro musze to dotknac takze mam nadzieje ze jak bedzie juz auto to kupimy wszystkie brakujace nam rzeczy a jest ich sporo . ja tez mam problemy ze spaniem klade sie zmeczona a pozniej przewracam sie z boku na bok a staram sie jak najwiecej spac na lewym boku Alicja -dobrze ze juz jestes w domku.

gosiek69........Gośka...........38.......24.........02.0 4 . .......+7kg Dz Alex81...........Ola..............26.......31........02. 04........+8,5kg..N adamisia.......Asia.......... .26..........31.....03.0 4.....+11 kg Karolek marysia78......Justyna........29........30........03.04. .. .....+3kgCh ali-cja...........Ala.............36...…...31.... .. .04 .04.......+12 kg..DZ Ola31..........Ola...........31..…....30...... .. 07. 04..... +12kg...Antoś agoosiaa........Agnieszka.....22.......30.........09.04. . ......+4kg Staś Anna_śl..........Ania............29.......27........09.0 4.........+6kg CH Evika87........Ewa.............20.......29........09.04 ......+14kgRobert Mysiczka30.....Ola.............31......29........ 10.04.........+10,kgCH echo1978.......Aneta..........29.......23........11.04. . .....+7kgCHiDZ Motka........Ania............28.......29.....14.04..... .….+9kg..Nikodem Renia905.......Renata........27.... .30..... 14.04.......+8kg CH Konrad pigi15...........Dorota.........28.. … 29.......16.04. ....….....+10kgDZ.Oliwia gregia...........Justyna.......25...…..18.…. . 18.04......…....+3kg 1967.............Iwona..........40 ..… ..26.........18.04...…....+9kg dz mag26...........Magda..........27.... ..18........19.04.. .......+2,5kg minimisia..... Agnieszka.....26... . ..27.......20.04...........+8,5 kg DZ polina80.........Ola..............27.... ..25.......20 .04.........+9kg viki444...........Wiolka.........29.... ..26..…..20 .04 ..........+9kgDZ to ja CC.........Anka...........25..... ..26..…...22.04...... ... +3 kg CH olcia00...........Ola.............25........27.......23. 04........+6 kg CH aniawd...........Ania............29......26....... 24.04......….+8,5kg DZ Isa22...........Ewa............29.......27 ....... 27.04.........+6,5 kg DZ pikpik............Kinga...........23.......19 .......27. 04........+3kg Suzanke.........Iwona........ .29.......15.......30.04. .... .. ....+4 kg Agula81.........Agnieszka.......26.......24.......23.04 .. ........+9kg CH TPM.............Asia.............34.......25........2 0 .04..........+7kg DZ Liliankas........Liliana..........28.......27........30 .04.........+12 kg DZ