Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magdziaa83

Dwie Kreski na teście - termin kwiecień 2008!

Polecane posty

lida74 Mój Vic też ma kolkę łóżeczkową:):) wręcz łóżeczkowo - wózkową:) Lulam od 2 godzin, kręgosłup mam zmasakrowany, a on jak tylko go odłożę do wózeczka lub łóżeczka to krzyk i lulanie na nowo... Teraz zawołałam na pomoc siostrę bo ja już wymiękłam... A taki był grzeczny przez cały dzień, jak nie on...

hm...do tych które stosują \"łatwy plan\" :)....wygląda to bardzo rozsądnie , ale jak ja mam zachować kolejność jedzenie -aktywność-sen kiedy mój maluch zasypia przy piersi, ssie bardzo aktywnie jest potem zmęczony i śpi i wcale nie ma ochoty na aktywność.po śnie też nie zawsze ma cohote od razu na jedzenie...może tu chodzi o to żeby ogólnie zachować stały porządek czynności a kolejność nie jest taka ważna? co myślicie? mój Ignaś nauczył się (i tak mu chyba dobrze) że po kapieli zawsze jest porządne karmienie a potem od razu czas na sen. i szczerze mówiąc jeszcze się nie zadrzyło żeby mi się z tego wieczornego snu porządnie wybudził . ogólnie książka fajna ale nie kumam czemu tam muszą byc odwołania do filozofii buddyjskiej :P pozdrawiam

agoosia, . ala oprocz kupek denerwowala sie przy cycu. wypluwala, krecila glowka , \"podbijala \" mi cyca ( jak cielaczek) ;) jak mialam przez pierwszy okres nawal pokarmu to jakos sobie dawala rade. wlasciwie samo jej lecialo. a potem, jak piersi na biezaco produkowaly to ciezko jej bylo wyssac. a wiec nerwy.. no i efekt ujemny byl w postaci niedowagi.. mimo, ze non stop karmilam.

jesooo...nie mam czasu pisać :( czytam na bieżąco..teoretycznie jestem na macierzyńskim a praktycznie to ten zasilek jest głodowy i trochę muszę poklepac w klawiaturę zarobkowo...mam nadzieję,że się US z ZUS w tej sprawie nigdy nie porozumieją i ujdzie mi to na sucho :P Luka ma teraz kolkę \"rozpoznawalniową\" czyli wrzeszczy na wszystkich oprócz mnie..ni ręce taty,ni sióstr nie wchodzą w rachubę..pewnie się boi,że ją do gara włożą,zaleją wrzątkiem i zamieszają :D lida🌻dzieciaczki śliczne,dzięki za fotki.. brzuchata--dawaj zdjęcia Adasia ,bo moje dziewczyny się upominają:) jak sobie przypomnę tygodniową walkę z ciemieniuchą to nie mogę sobie wyobrazić,co byłoby gdyby moja miała taką fryzurę jak on lub Nikoś..pewnie poszłabym po grabie i kosiarkę do OBI :D całuję was mocno 👄

Witam czasu brak na pisanie ale czytam Was na bieżąco moje 7kg szczęścia daje mi nieźle popalić bardzo dużo płacze a wieczorem wrzeszczy ale żyje nadzieja ze od 3 miesiacabedzie lepiej

o rany już 7kg?? marysia masz co nosić! moja kluseczka jest ciężka, a twoja dzidzia waży 200g więcej! a przecież ile młodsza... mój Oskar też duzo płacze, chce być noszony, przez te kolki chyba sie przyzwyczaił, ale jak nie nosić dziecka gdy go brzuszek boli i potrzebuje przytulania.. teraz jak sie wtuli we mnie to az mi serce ściska i nie mam odwagi go odkładać jak płacze. a jak jest u Was? nosicie dzidziusie na rączkach?? a polubił trochę wózek. tzn jak idzie ze mna na spacer to jest zmuszony w nim leżeć, bo ja nie umiem jedną ręką nosić go a drugą pchać wózek, główkę już ładnie trzyma, ale ciągle się o nią boję, bo czasami mu jeszcze poleci. Ale kupiłam grzechotki na wózek i trochę przykuwają jego uwagę:) rany nie sposób opisać każdego dzidziusia którego zdjecia na poczcie umieściłyście. to same śliczne laleczki i niezłe przystojniaki. jeden ma ładny uśmiech, inny włosy, ta ślicznie sie ubiera, a ta ma piękne oczka.. cud miód;)

1967 Proszę napisz mi jak zwalczyłaś tą ciemieniuszkę, ja na razie smaruję oliwką i nic. Codziennie jest gorzej:(

Mojej tez ropieją oczka, teraz tez dostałam ten gentamicin i zobacze - mniej niż wczesniej ale jednak ciągle ropieją Ja jeszcze poczekam z tym przepychaniem, moze samo przejdzie w końcu - szkoda mi dziecka męczyć. LEkarka mi wczoraj mówiła, zę dzieci karmione bbutelą nie powinny brać wiztaminy na tą krzywicę, bo to jest w mleku już - a nie wolno tego przedawkować ide z moim kochanym binladenem na spacerek teraz ;)

suzanke: kupiłam w aptece specyfik pod nazwą OLEJUSZKA I SMAROWAłAM TYM RANO CODZIENNIE A WIECZOREM MYłAM SZAMPONEM ALE NIE RęKą TYLKO DELIKATNIE GAZIKIEM..o rany ale wrzeszczę :D potem smarowałam oliwką NIVEA ..jej to aż na brwi i uszy wyłaziło,wygladała jakby była obrzygana i zaschło :( poza tym wywaliłam czapkę i spacerowałyśmy z gołą dyńką ale teraz to niewykonalne bo zimno..brr no i czesanie, najlepiej miękką szczoteczką do zębów :classic_cool:

alex: noszę na rękach ..tyle mojego co przez te dwa lata,bo potem większość dzieci nie ma na to już ochoty..świat jest zbyt interesujący z pozycji podłoża..wiec trzeba się teraz nacieszyć :D

1967 - specjalnie dla córek - foty juz przesłane :)) no iprzeszly mnie az ciary, bo chyba Adasiowi sie pojawil poczatek ciemieniuchy!?! ale bedzie porazka! na razie taka plamka 1,5cm takie male zoltawe luski. tak to wyglada? nie mam pojecia jak ja to wyczesze wsrod tych wlosow...chyba rzeczywiscie najlepiej bedzie uzyc szczoteczki do zebow. Wczoraj mielismy mala imprezke w domu, poszlam spac ok 3 i padam dizsiaj, bo Adas wstal normalnie i buszuje od rana.... oczy mnie szczypia na maxa.... a tak w ogole, to mam taaaaaka ochote na zimne piwko! albo czerwone wino.....jeny jaka dluga juz ta abstynencja!

1967 Piękne dzięki za wyczerpującą informację, jutro wysyłam męża do apteki i zaczynamy walkę. U nas na razie jest na czubku głowy ale sie rozprzestrzenia. :( MIłego popołudnia!

Bosh Gosiu to u nas podobnie :( :( :( znowu zaczynam ryczeć..ale mój na wadze przybiera...i najpierw jak pierś pełna to ssie a potem walczy i wrzeszczy....przystwiam do drugiej i znów to samo po chwili...no ale potem spi czasem i ponad 3h wiec niby glodny chyba nie jest, co? chyba zadzwonie do konsultanta laktacyjnego........ehhh:(

Gość A co to jest Bosh

agoosia, zeby nie prowokowac zebry napisalam do ciebie na gg. pozdrawiam:)

Gość ehehe1
Alicja-zeby nie prowokowac napisze to na cafe,twoje dziecko wyglada jak kriters:)

Nareszcie kontakt z ludzmi tesc odlaczyl jakis kabel ale juz zreperowal :) Mija tez dzis jakos malo spi ani lezaczek ani wozek ani lozeczko nie dzialaja na nia usypjajaco co jest przeciez to jej godz,snu

jestem! zyje! sesje mam! z Tosia zero problemow, kochana, w nocy budzi sie juz tylko raz, radziej dwa. pije melczko, wode, herbatki itd, zadowolona z zycia, kula sie na plecy z brzucha, gada sobie po sowjemu, smieje sie coraz czesciej, w wozku i lozeczku spi, kolek nie ma. ale telegraficzny skrot... uf... za mna juz polowa egzaminow. zdane! na 4 i 4.5 :) jeszcze tydzien i wolne. nie pamietam kiedy spalam, nie pamietam kiedy odpoczywalam, ale w wakacje odbije sobie :) jedziemy nad morze z maluda na 4 dni :D yeah! kocham morze! tez tule i nosze i nie mam juz z tego powodu wyrzutow sumienia jak wczesniej. ona jest mala i tego potrzebuje, czasami troche terroryzuje ale biore ja wtedy na powazna rozmowe i jak sie uspokaja to odkladam:) Iwona czy to mozliwe zeby juz swedzialy ja dziasla na zeby :obficie slini, masuje sobie dziasla paluszkami. ani glodna, ani spragniona, potrzeba ssania rowniez zaspokojona. wiec co? swedzenie dziasel juz? jestem zdezorientowana

co za kretynka to pisze??? inaczej tego nie skomentuje!! idź się lecz człowieku!! tak za 4 dni kończymy 3 miesiące!

Denim-to super Ci idzie moje Gratulacje.A jesli chodzi o zabkowanie to dzieciom juz moga zaczac wychodzi c w drugim miesiacu a czasem dzieciaczki rodza sie juz z zabkami ale te zeby zostaja usowane, Dziewczyny powiem Was jak ja myje glowke biore mla gabke i myje tym zelem z firmy Kloran i myje glowke gabka i to sie fajnie zmywa i niemaproblemu z ciemieniucha

Pigi - nawet nie wiedziałam, ale będę wobec tego masować. Ona się wkurza jak jej te oczka przemywam, ja tylko wodą przegotowaną. Poczekajmy troszkę, może w końcu przejdzie. Cycuszki jej już zeszły, nie ma twardych :) ja jak się nad czymś wypłaczę, to przechodzi :) Suzanke, u nas też główka zaczyna się łuszczyć i tez mi polecono tą olejuszką (skarb matki) zaraz ją natrę Dziewczyny,co to jest ,kolka ? Drze się jak opętana, aż cała czerwona z płaczu, ale jak ją czymś zaciekawi coś nowego się jej pokarze, to nagle cisza .... to kolka czy nie ?? coś chyba ściemnia .... a ja się tak martwię, że ją brzuszek boli a jej się chyba nudzi .... bo jak ją tak serio boli, to nic jej nie uspokoi teraz mąż ją bują w foteliku samochodowym i cisza oooo zaczyna koncertować -no zmienili lokal i cisza znów ....

ja też wypatrzyłam dziś kilka łusek na główce; rozpoczynamy walkę :-) Isa prawdopodobnie u Was występuję odmiana kolki nazwana "obserwacyjną" ;-) myślę, że jeszcze wiele ich odmian poznamy :-) Pa pa

ISA -POCZYTAJ SOBIE O ZATKANYCH KANALIKACH a ja tocze walke z usypianiem . DOBRANOC

hejo dziewczyny umnie po raz pierwszy od dłuszego czasu nie było ryku wieczorem ale frajda .No kawał chłopa z tego Kubusia już mi kręgosup wysiada w nocy dalej bez zmian po kąpaniu 3,4 godziny a po tem co godzine a teraz ja mam chwile ide na poczte pooglądać dzidzie

Do trzech razy sztuka... Mam nadzieję, że tym razem zasnął na dłużej... Najpierw usypiał go szwagier - 20 minut snu, potem siostra - 15 minut, teraz ja - śpi od 10ciu... Wymiękam... Zastanawiam się dziewczyny jak długo będe w stanie nosić mojego synka na rękach, bo on już naprawdę jest ciężki i kręgosłup mi wysiada. Nie wiem jak wtedy będzie usypiał, skoro tylko noszenie go uspokaja... Spokojnej nocy Wam życzę:)

ja odpukac wieczorem kłade do łóżeczka po kąpaniu daje smoczek i pieluche i mały sam zasypia zmykam pod prysznic spokojnej nocy papa