Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rybucha2323

Jak delikatnie zerwać?

Polecane posty

Gość Rybucha2323

Pomozcie! Jestem z chlopakiem, na ktorym mi zalezy, ale to nie jest to, czego szukam! Jak zerwac, zeby nie zranic?

Kochana, zranisz go tak czy tak, kiedy jemu zależy, to taka decyzja będzie dla niego ciosem czy tego chcesz czy nie. Natomiast myślę, że lepiej wprost, w rozmowie, spokojnie powiedzieć jak się sprawy mają, żadnych zerwań przez telefon, smsem czy mailem. Powiedz mu szczerze jak jest, skoro jesteś pewna, że musisz ten związek zakończyć, bo dalsze oszukiwanie go tylko przysporzy mu więcej bólu. Ach, i dokładnie przemyśl tę decyzję, żebyś potem nie miała problemu typu \"zostawiłam go ale teraz wiem że go kochałam\". Wtedy tylko bardziej i jemu, i sobie cierpień możesz sprawić. Niech to będzie zdecydowana, stanowcza decyzja.

Gość nie badz przy nim sliczna
nie staraj sie, miej malo czasu. Sam odejdzie.

Gość Rybucha2323
Dzieki dziewczyny! Boje sie tego dnia, kiedy bede musiala to zrobic! Wiem, ze On bedzie cierpial... :(

Gość kojoo
oj Slonce to Ci na nim zalezy a nie chcesz z Nim byc sama sobie przeczysz, bez sensu:)

Gość Dzidzia23
Kojoo zalezy mi na Nim jak na czlowieku a nie jak na facecie :( Okropna jestem!

Gość frapee
kojoo, paradoks, ale uwierz, że to możliwe.

Zaproponuj, że zostaniecie przyjaciółmi. Jest to wprawdzie powiedzenie mocno oklepane, ale przecież bardzo dobrze pasuje do tej sytuacji. Będzie mu przykro, tego się nie da uniknąć, ale lepszego rozwiązania nie ma. Nie kręć i nie rób dziwnych uników, jak doradzają tu niektóre łamaczki serc, bo będzie cierpiał o wiele dłużej i mocniej. Radzę załatwić sprawę po męsku, z otwartą przyłbicą. Faceci lubią jasne sytuacje

Gość ciagggle
nie ma gorszych słów od "zostańmy przyjaciółmi" i nie ma gorszych przekleństw od zapewnień "lubię cię".

Pod tym akurat względem mężczyźni i kobiety różnią się diametralnie. Skoro mówimy o zerwaniu z facetem, to nie oceniajmy metody według kobiecych kryteriów.

Gość Rybucha2323
Wiem, ze On nie bedzie chcial sie ze mna przyjaznic! On pragnie, zebym byla Jego zona i matka jego dzieci, a ja nie potrafie tego dac :( BEZNADZIEJNA SYTUACJA!

Być może chłopak początkowo nie zgodzi się na Twoją propozycję, spróbuje Cię przekonać, zatrzymać. Niemniej zaoferowanie swojej przyjaźni będzie z Twojej strony najbardziej odpowiednim rozwiązaniem.