Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BędęMamusią

Jestem w ciąży.

Polecane posty

Gość BędęMamusią

Tak strasznie się cieszę. Byłam dzisiaj u lekarza i już w 100 % jestem pewna - będę miała dzidzię. :) To dopiero trzeci tydzień, mężuś już wszystkim rozpowiedział. :) Jestem bardzo szczupła, przy wzroście 170 cm ważę 50 kg. Mam 21 lat. Moja mama w pierwszej ciąży przytyła 10 kg, nie miała żadnych rozstępów itd. Nie ukrywam, że również chciałabym tego uniknąć. I tu się nasuwa moje pytanko - czy po ciąży naprawdę będę miała brzydki brzuszek? Jestem dość zdyscyplinowana, ćwiczę po pół godziny dziennie, zdrowo się odżywiam itd.

Gość starababa-oj
no to super...dbaj o siebie...GRATULUJĘ.

no to gratuluje!teraz tylko jedz duzo bananow,zeby dziecko sie prawidłowo rozwijało:)a i nie zapomnij o zelazie.brzuszek troszke ci sie zdeformuje,ale wrócisz do swojej figury szybko.

Gość BędęMamusią
Dziękuję. :) :) :)

GRATULACJE🌻 Ja nie zapomne jak to bylo jak dowiedzialam sie ze bbede miala dzidzie, rozplakałam sie ze szczescia! Ja troche przytylam w ciazy bo przez jakis czas musialam lezec ale czy to wazne jak sie ma dziecko?:) Dla mnie Moj synek to NAJCUDOWNIEJSZE SZCZESCIE I CUD SWIATA!!!! Dbaj teraz o siebie.

Gratuluje!!! moja mama tez w ciazy przytyla niewiele w kazdej od 7 do 10 kg, nie ma ani jednego rozstepu-nawet na piersi-jednak nie odziedziczyłam \"tego\" po mamie mam po ok 3 malutkie paski na biodrach terax po 15 mies wcale tego nie widac , co jedynie czuje je po naciagnieciu skory-wiec nie jest tak zle ;) jedyne co nas laczy to szybkie dojscie do figury, moja mama nie ma brzucha i ja go nie mam skora b szybko doszla do siebie-moze dzieki temu ze mialam b maly brzuszek-tak samo jak moja mama ;) pozdrawiam i nie martw sie, najwazniejsze jest zdrowie dziecka pozniej bedziesz martwila sie co dalej ;)

Gratuluje. Lykaj kwas foliowy Ja tez plakalam jak mi test wyszedl dodatni

Gość *22*
GRATULUJE SERDECZNIE! JA JESZCZE NIE I JESZCZE NIE MAM ZAMIARU... ALE KIEDYS NA PEWNO :)

Gość justysiaaaaaaaaaa
gratuluje🌼🌼

Gość elita83
hej!! ja zawsze bylam szczupla a jak chudlam to widac bylo po nogach i twarzy. troszke brzuszka zawsze mialam... wiec teraz pewnie nikt sie ie zorientuje co i jak.. ihih

Gratuluję. Jak zaszłam w I ciążę, ważyłam 53 kg przy wzroście 172. Brzuch koleżanki na studiach zobaczyły dopiero w 7 mcu:) Żadnych rozstępów, przebarwień, nic... Po porodzie brzuch mi wklęsł i zaraz schudlam jeszcze bardziej przez nocne wstawanie i dietę ze względu na alergię małego. A moja mama za to była jak piłka w ciąży:) Tak więc jak widzisz sugerowanie się mamą nic nie daje, ale ponoć rozstępy są genetycznie zapisane. Teraz przy II ciąży, na 2 tygodnie przed porodem mam +24 kg (też zaczęło się od 53) i żadnego rozstępu. Samruję ciało kerem nivea i nic poza tym.Tylko zobaczę, co ja potem z tymi kilogramami zrobię:)

Jesienna Mama - to jesteśmy na tym samym etapie - ja też jestem na 2 tygodnie przed terminem :) U mnie przy wzroście 171 cm i 50 kg wagi przybyło mi do tej pory 12 kg ( a zaręczam was ze wcinam co popadnie :) ), rozstępów też na razie brak, a smaruję sie tylko oliwką dla dzieci :) Moja mama niestety ma troche rozstępów, ale też nie przytyła dużo w ciąży :)