Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość metoda ostrego cięcia

Załóżmy, że znacie jakąś osobę tylko przez neta i...

Polecane posty

piszecie sobie z nią maile. Jednak pewnego dnia dochodzicie do wniosku, że już wam się znudziło to pisanie. Poza tym spotkać się z ta osoba nie chcecie, bo np. nie macie ochoty na spotkania. Co wtedy zrobić? a) zablkować maile od tej osoby i już więcej z nią nie pisać, czyli takie ostre cięcie po prostu; b) pisać dalej i udawać, że jest wszystko w porządku, a jak znowu będzie sie chciała ta osoba z wami spotkać to jej grzecznie odmówicie; c) nie wiem co, wasze propozycje :)

Gość Odpowiedz ...
d) Powiedzeć wprost, że nie chce się utrzymywać kontaktu, podziękować za dotychczasowe maile, rozmowy :-)

Gość napisz ze masz teraz malo cza
czasu i nie bedziesz w stanie odpowiadac na maile. Napisz tez ze jak sytuacja sie zmieni to sie odezwiesz.

Gość she is like a wind
Pisać od wielkiego dzwonu:) Jeśli jest to miła osoba to chyba trochę szkoda sprawiać jej przykrość...

Gość PODNOSZĘ bo ciekawe
Popieram "Odpowiedz...". Najlepiej napisać prawdę: podziękować za miłe konwersacje, parę ciepłych słów i zakończyć je, informując tą osobę, że więcej nie będzie się podtrzymywac kontaktu. To jest przynajmniej zagranie fair, co świadczy o tym, że ma sie szacunek dla tej osoby.

No ja właśnie nie mogłabym tak komus wprost napisać. Po prostu to nie w moim stylu... Wolę już tak nagle przerwać kontakt...

Gość PODNOSZĘ bo ciekawe
Ale weż pod uwagę, że jak urwiesz nagle, to ta osoba straci nagle grunt pod nogami. Zwłaszcza, jeśli zdążyła się zaangażować w te Wasze konwersacje. Nie bedzie wiedziała, co się stało, może zacznie szukać winy w sobie, czy nie napisała czegos głupiego. Na pewno będzie się gryźć tym i będzie jej przykro. A w odwrotnej sytuacji Ty chciałabyś być zostawiona z różnymi domysłami, czy wolałabyś, żeby ten ktoś był z Tobą szczery? Wydaje mi się, że szczerość w znajomości jest oznaką szcunku i poważnego traktowania drugigo człowieka.

No to dalej będę pisać z tą osobą, a jak będzie sie chciala spotkac to znowu odmówię... lepsze to niż jak bym miała się w ogóle nie odezwać pewnego dnia, albo jakbym miala napisać, że juz nie chcę kontynuowac pisania maili z nia.

Nie rozumiem dlaczego mialabys napisac , ze nie chcesz juz kontaktu :o Dziekuje za taka szczerosc! Jak pisalam wczesniej ja rzadzej odpisywalabym na maile , zeby znajomosc ochlodzila sie nieco i pisalabym odpowiedzi krotkie....

Gość vvvvvvvvv
to jest chyba najgorszy sposób jeszcze bardziej raniący, będzie angażował sie coraz bardziej robił coraz większe nadzieje bo będzie myśleć że to nadal trwa, ból będzie jeszcze większy a potem tematy " pisało nam się tak fajnie dlaczego nagle kontakt się urwał" Zdecydowanie najlepsze co możesz zrobić to powiedzieć że nie chcesz tego kontynuować, w takich sytuacjach oszczędzisz jego czas, im później to zrobisz tym gorzej on to może przyjąć. A urywanie kontaktu wolała byś sama być tak lekceważąco potraktowana ?

A jak ty byś chciał by ktoś z tobą zerwał kontakt ? Zrób tak samo . Ja bym była szczera - ale to jestem ja ;)

dokładnie, nie ma nic gorszego niż niedomówienia, kłamstwa i oszukiwanie drugiej osoby, choćby tylko sie ją znało wirtualnie.. zawsze należy postępować tak, by być w porządku, zawsze ktoś może nas w ten sam sposób potraktować... więc tylko pisać prawdę...

tak urwij szybko kontakt i bedzie kolejna zalic sie na forum ze nie jarzy o co chodzi :( troche odpowiedzialnosci powiedz o co chodzi i juz :)