Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa mammma

do ktorego tyg. ciazy mozna uprawiac seks?

Polecane posty

Gość ciekawa mammma

hej.mam pytanko.do ktorego tygodnia ciazy mozna uprawiac seks?czy jest to jakies zagrozenie dla dziecka?

Gość ciekawa mammma
i napewno nic nie stanie sie dziecku od tych "wstrzasow"?

Gość macko
generalnie to jak lekarz zaleci wszystko jest indywidualna sprawa kaza ciaza jest inna nie wiem nic o tobie jakata ciaza lekarz wienajlepiej

Gość ....ona....
Wręcz przeciwnie. Orgazm mamy to przyjemność dla dzidziusia ;)

Gość do końca
nie zaszkodzi - dzidziek siedzi sobie w "szczelnej skorupie" :-) oczywiście pozycje trzeba wybrać tak by rosnącego brzusia nie gnieść

Gość ciekawa mammma
w tym rzecz ze mam beznadziejna lekarke:/ trudno sie cokolwiek od niej dowiedziec:/jak zapytalam to sie usmiechnela i tyle

Gość ciekawa mammma
brzuszek jest jeszcze maly:)to fajnie ze jeszcze mozna:)

Gość do końca
tragedia z tymi lekarzami - co do ginekologów wydaje mi się że u faceta jest lepiej - wysłucha, wytłumaczy, a kobiety? jak narazie trafiałam tylko na bezczelne "pipipi" :/

Gość ciekawa mammma
na poczatku ciazy troche sie przestraszylismy bo po kazdym razie bolal mnie brzuch i nie wiedzielismy czy nie dzieje sie cos zlego z dzieckiem i teraz mamy troche dystans do seksu...

Gość do końca
no fakt - w pierwszym trymestrze warto wziąć na wstrzymanie bo to najbardziej zagrożony okres dla ciąży, zresztą z reguły kobieta niema nawet na TO ochoty, potem zaś - budzi się w niej "demon seksu" hehe ;) to jasne, że się przestraszyliście - pewnie to wasza pierwsza dzidzia

Gość do końca
kobiety podczas badań wpadają w rutynę, same są kobietami i z odczuciami biorą często siebie za wzór facet niewie co czujesz i jest bardziej ostrożny :)

Gość ciekawa mammma
no pierwsza.mlodziutka jeszcze jestem.mam 19lat.nie wiem jak my sobie poradzimy...:/ a z tym demonem seksu to masz racje...nie wiem co sie ze mna dzieje:)

Gość do końca
hormony kochana, hormony :):):) poradzicie sobie :)

Gość ciekawa mammma
dzieki za wsparcie:)

Gość anted22
sorry , ze zbocze z głównego teamtu, ale zeszłyście na płeć ginek., więc coś dodam, ja mam kobiete i jestem zachwycona , a mój mąż oczarowany, odpowiedziała na każde jego uperdliwe pytanie, ma poczucie humoru, na pyt. o seksie dała mi odpowiedź , teraz w 11 tc nie ma problemu, do woli. Na usg, bylismy ostanio razem, podała nam wszystki wymiary, pokazała kazda cz. ciała, i cierpliwie czekała aż sie nasycimy tym pieknym widoczkiem, a trafiałi mi sie tez kiepscy ginekolodzy panowie, kiedy jeszcze nie byłam w ciąży.

Gość do końca
no baaa - tak być powinno, niestety często przebywając na tym formum można i trafić na "negatywnie nastawione przypadki" :(

Gość ciekawa mammma
no w sumie to teraz w koncu nie trzeba uwazac ze sie wpadnie:D i bez stresu sie korzysta..

Gość do końca
anted22 to dobrze trafiłaś, to najważniejsze, nic jest regułą i faceci potrafią być wredni - częściej jednak jest tak jak wspomniałam wcześniej, niestety o Polakach też gadają, że pijaki - ale czy wszyscy są tacy? no właśnie :)

Gość anted22
ja tez słyszałam takie negatywne opienie ogólnie do kobiet, a do niej poszłam poniewaz skusił mnie sprzęt jaki ma usiebie, , a sa co drożej biorą z gorszym oprzyrządowaniem,i udało sie podwójnie, dobrze wyposażony gabinet z miłą gin., ale wracając do tematu, to teraz rzeczywiście do woli, jesli nie ma zagrożonej ciąży, podobno prawie dokońca, ale na mój gust teraz bardziej aktywni powinni być mężczyżni :)

Gość agda hristi
w temacie- ja słyszałam, że można spokojnie praktycznie do samego końca. dobrze przesać tak na 2-3 tygodnie przed, bo jak pewnie wiecie seks może przyśpieszyć poród. Wiadomo też, że lekarze wręcz go zalecają, kiedy poród się opóźnia :-)

W zasadzie nie powinno się wspólżyć na samym poczatku ciąży (możliwe poronienie; skurcze magą wydalić zagnieżdzone jajeczko)) i pod koniec( możliwy wcześniejszy poród). W pozostałym czasie jak ciąża jest ok to nie ma specjalnych przeciwskazań:-)

Gość gość
Ja jestem w 31 tyg ciazy i mam ochote na seks. Co mnie dziwi bo w 1 i 2 trymestrze unikam jak ognia. Mialam jakby wstret do wspolzycia a od kad jestem w 3 trymestrze ciagle o tym mysle

Gość gość
Niby orgazm i plemniki moga przyspieszyc akcje porodowa :( wiec nie wolno sexu po 3 trymestrze do 37 tyg

Gość gość
Pierwsze slysze.... jestem w 34tc i nie mam zakazu ze wzgledu na 3trym, chyba ze byla jakas infekcja i jak na poczatku byla zagrozona. Teraz ok wiec nie ma przeciwwskazan. Zalecenie od samego poczatku ciazy jedno- koniec na zewnatrz bo nasienie moze wyw przedwczesny porod, ale nie sam sex

Gość gość
To Wasi lekarze takie rzeczy wygadują czy samoedukacja z internetu??? To nie plemniki mogą przyspieszyć poród tylko skurcze przy orgazmie. Przy orgazmie macica skurcza i rozkurcza dosyć mocno i to może być sygnałem dla organizmu, że poród już się rozpoczął. I w konsekwencji dalsze etapy akcji porodowej np: odejście czopu. Można uprawiać seks przez całą ciążę, jeżeli nie ma przeciwskazań zdrowotnych, np. infekcje, skracanie szyjki itp. Poważnym przeciwwskazaniem jest również twardnienie brzucha po stosunku.

Gość gość Małrycy
Mam pytanie jako facet , czy można uprawiać seks gdy dziecko w łonie matki jest na tyle duże by mogło ugryź mi członka .

Gość gość
Nie wierzę