Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asptrim

co do wypadku autokaru-załoba narodowa?A po co???

Polecane posty

Gość asptrim

dla mnie takie cos jest bez sensu.. Ok byl wypadek,spolczuje serdecznie. Ale po co od razu żałobe narodową robić? Będą teraz przezywac przez tydzien i sie karmic cudzym nieszczesciem... Moze podliczmy ile juz dzis osob zgineło w wypadkach samochodowych w Polsce? Nie sadze zeby mniej niz 50. Czemu dla tych 50 nikt nie zwola zaloby?W czym tamci byli lepsi? Bo co-do Bozi jechali sie pomodlic? Bo pielgrzymi? Ludzie giną codziennie i lda kazdej rodziny ofiary jest taki sam koszmar ale sorry-co to obchodzi miliony innych Polaków?W jakim niby stopniu dotkęło to nas jako naród? Zaraz sie tu posypia wypowiedz-zalosne,daj se siana,jejku jaki nieczulu itd. A niech wasze dziecko zlamie teraz reke to Wam bedzie latalo ile osob przezylo z tego autokaru.

Gość też o tym myślałam dzisiaj
i doszlam do tych samych wniosków

Gość Soniula
Absolutnie się zgadzam.

Gość czemu katolicy sie nie ciesza
Przecież 26 wierzących właśnie poszło do nieba i nie będzie musiało się męczyć tu na ziemi. Czemu się nie cieszycie? Coś słaba ta wasza wiara...

Gość asptrim
czy bede mogla uprawiac sex w trakcie żaloby? bo pole sasiada to musze ale czy sex ktos wie?

Gość ja się boję wyjść wieczorem
z domu, żeby mnie ktoś nie pobił czy zabił. Czy gdybym zginął z rąk jakiegoś nożownika, to ktoś zrobiłby żałobę narodową? Nie! Bo nikogo to nie obchodzi, że dużo sk....synów kręci się po mieście i tylko patrzą, komu by tu kosę zasadzić :-O

Gość 00101001010
Niech sobie robia załobe, byle niezbyt nachalna:o Flagi do połowy masztu, jakas msza z udziałem wladz państwowych - OK. Ale zmuszanie kogos na siłe do umartwiania, chociażby przez zmienianie programu TV na jakies smuty to juz przegięcie.

Gość Melania Wesolkowska
asptrim - jaka Ty madra jestes! zostalas moim idolem.

kazdy sie z tym zgodzi, ale na calym swiecie jest taka \"tradycja\" ze jak zginie duzo osob na raz w 1 wypadku to jest oglaszana zaloba narodowa. nic tego nie zmieni wiec trzeba to zaakceptowac i tyle.

Nie znoszę takich sytuacji. To smutne i przykre fakt, ale życie toczy się dalej, a bo to ostatnia tragedia? ostatnia niepotrzebna śmierć?

a pamietacie co sie działo jak papież zmarł...:O wtedy dopiero paranoja nastała...

Gość ciekawa.
to jest tragedia i trudno nie współczuć rodzinom....tak uważam ale naprawdę jest ogłoszona żałoba narodowa?? ja jeszcze o tym nie słyszałam, ale jeśli tak to dziwię sie, że Wy się dziwicie... przecież Jaśnie nam Panujacy pojechał tam już więc i ogłoszenie żałoby było w dobrym tonie....

jakby nie zrobili tej żałoby to bysmy psioczyli że państwo ma gdzies los swoich obywateli... :O

czemu katolicy sie nie ciesza? Słaba nasza wiara? Oj jaki Ty głupi jesteś, jeśli piszesz takie rzeczy.

to niech też przyjedzie do mnie :) i ogłosi żałobę narodową, bo codziennie na oddziałach onkologii giną obywatele tego państwa.

Gość ciekawa.
poza tym żałoba jak już ma być to taka jak ktoś pisał - spokojna... u nas takich zaakceptować nie potrafią....TV zaraz zacznie puszczać smętne piosenki robić tysiąc specjalnych programów na ten temat i w ogóle....zrobią sobie z tego papkę na swój materiałowy użytek wyzbywając sie jakiejkolwiek postawy szacunku dla tych ofiar...

Ashley - nikt by nie psioczył. Co miało zostać ogłoszone, zostało w głównych wydaniach wiadomości i wystarczy. Po co żerować na nieszczęściu rodzin tych zmarłych?

Gość ciekawa.
ja bym nie psioczyła bo nie odczułam takiej potrzeby żeby ogłaszać, w życiu bym na to nie wpadła.... codziennie w Polsce są ofiary wypadków, czy jak już tu pisze ktoś na onkologii.... moim zdaniem to żałoba powinna być ogłaszana w momentach kiedy lekarze nie mają pieniędzy na podanie chemii i muszą wybierać dla kogo ona ma pójść a kogo odesłać z kwitkiem...w ten sposób NFZ czytaj dalej państwo uśmierca własnych obywateli i jakoś to wali tych ......... na stanowiskach....

a mi sie wydaje ze byloby tak jak mowie, ale mniejsza o to. moja rodzina od 6 godzin oglada non-stop tvn24, za chwile zwariuje slyszac po raz setny te same informacje 😭

Gość ciekawa.
ciekawi mnie również czy minister zdrowia wie ile obywatel tego państwa oczekuje na operacje....życzę mu jak najlepiej, ale podejrzewam, że nie wie ilu ludzi z ciężkimi przypadkami oczekuje miesiące na miejsce...... dla mnie to postępowanie rządu w polityce zdrowotnej, które wymaga ogłaszania....

Gość ciekawa.
no i co im te 6 godzin dało?? to jak kompensowanie sobie własnych nieszczęść nieszczęściami innych - takie moje zdanie...

Inaczej podchodzi się do śmierci jednego człowieka, który padł ofiarą nożownika bądź zginął w wypadku samochodowym, a inaczej do śmierci 26 osób jednocześnie. To, że nie wprowadzono żałoby, kiedy zginął potencjalny Kowalski nie oznacza, że nikt nie opłakuje jego śmierci. Żałobą narodową udowadniamy tym za granicą, że potrafimy łączyć się w bólu, że jest nam przykro. Może jest to trochę na pokaz i nie przynosi żadnego pożytku, ale może dzięki temu rodzinom tych ofiar zrobi się cieplej na sercu, że ktoś o ich bliskich pamięta, że ktoś opłakuje ich śmierć, że w kraju się o tym mówi, jest o tym głośno.

Gość do....
"ciekawi mnie również czy minister zdrowia wie ile obywatel tego państwa oczekuje na operacje" a czy to minister operuje wszystkich ludzi w polsce? robia to lekarze, ktorym jak sie chce to operują a jak nie to sobie ida na strajk

Gość ciekawa.
nie to miałam na myśli ale nie ważne ....to i tak nie jest ważne dla tego topiku....

Gość Kinomanka z lutego
głupota, żeby załobe odbębniały osoby które nie znały ofiar , przecież juz rodziny ofiar są w głębokim smutku a nie żeby całej Polsce zmieniać na bardziej smętny program w pudle. I tak nie ma co oglądać , a w czasie żałoby to już chyba bym tylko żyła internetem.

no wlasnie, Katis ma racje. zaloba narodowa nie daje bezposrednich \'korzysci\' ale pokazuje nasz szacunek i jednosc z rodzinami ofiar oraz z poszkodowanymi. to nie jest polski wymysl, tak sie dzieje na calym swiecie.

Gość żałoba dlatego
że kaczuchy będą lepiej postrzegani!! ja też jestem przeciw!!!

do szacunku i jednoczenia się w bólu nie potrzebna medialna \"manipulacja\" i żadna żałoba na pokaz.

Gość wkurzonnnnnnnnnnnna
jaki szacunek?????? przeciez taka zaloba narodowa jest na pokaz i nikt nikogo przez to nie bedzie bardziej szanowal.Tylko nerwy sobie normalny człowiek psuje.Juz zaczeło sie szopki z załoba w TVPI miała byc komedia a dali juz jakis smetny film