Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anusia_1912

Do kiedy powinno zarosnąć sie ciemiaczko?

Polecane posty

Moj synek ma 7 miesiecy i ciemiaczko mu sie jeszce nie zaroslo. Kolezanki coreczce(jest mniej wiecej w tym samym wieku:) juz zaroslo sie jakis czas. Jka to bywa, kiedy powinno.

Gość ciemiączko może zarosnąć
a nie "się zarosnąć"

moj ma skonczone 15 miesiecy i jeszcze minimalne ciemiaczko! :) dziewczyny maja racje ciemiaczko zarasta do ok 2 lat

Gość dziecko ma dwa -i około 2 roku
życia zarastają 🖐️

Gość napisze na pomaranczowo
do 18ego mca moj ma 12 i jeszcze calkiem spore

Anusia Na studiach kobieta (wykładowca) nam tłumaczyła że ciemiaczko zrasta sie do nawet 3 roku zycia i pamietaj o zakładaniu czapeczki dziecku bo chroni przed przegrzaniem tej cienkiej warstwy skóry, która chroni mózg i nie martw się bo każde dziecko rozwija się indywidualnie i ma jeszcze troche czasu aby wszystko było w normie.

Dziekuje za odpowiedz!!!! Ja wiem ze kazde dziecko rozwija sie indywidualnie...ale mialam wtedy takiego dola ze musialam zapytac, jeszcze raz dzieki. Zwlaszcza pierwszej pomaranczowej odpowiedzi za poprawienie \"sie zarosnac\" czy to takie wazne jak napisalam, reszta wiedzial o co pytalam:)

Moja ma 16m-cy i duże ciemię, lekarz powiedział, że nie widzi szans żeby przed drugimi urodzinami zarosło ale dodał też, że jak nie zarośnie do 2,5 roku to wtedy dopiero zaczniemy się martwic i robić jakieś badania.

Gość samanciaSas
Alonko a jak duze tzn ile w cm? moj jak sie urodzil mial 2x2 jak mial skonczony rok 1x1 teraz ma 15 mies i poki co jeszcze jest... ale lekarz nic nie mowil