Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poszukuje walarza

Pytanie o prezent --- dawac czy nie?

Polecane posty

Gość poszukuje walarza

Witam, właśnie się dowiedziałam, że moja kolożanka wychodzi za mąż i zostałam poproszona o świadkowanie. ślub cywilny za 2 tyg. z udziałem jedynie świadków, potem jakieś wyjscie do knajpy. troche mnie to wszystko zaskoczyło, zaczęłam sie zastanawiać czy w takim razie młodej parze daje się prezent czy może wystarczą tylko kwiaty?

Gość nie wiem czyje to
a planują potem kościelny? jeśli tak, to nie musisz przesadzać z prezentem..daj coś symbolicznego a dopiero po kościelnym ewentualniewydaj nieco więcej kasy ;)

Gość poszukuje walarza
za rok ma byc kościelny

Gość oczywiścieże musisz dac preze

Gość nie wiem czyje to
jeśli za rok będzie kościelny to ja nie kupowałabym nie wiadomo czego...dwa razy dostawać kosztowny prezent ślubny, nie, chyba każdy czułby się co najmniej zawstydzony...ja miałam osobno kościelny i cywilny i po ślubie cywilnym dostałam np. własnoręcznie wykonany album ze zdjęciami ze slubu- zrobiony przez szwagierkę; i inne fajne symboliczne drobiazgi; kwiaty też...I było super! głupio by mi było gdyby goście dwa razy musieli wykosztowywać się na jakiś megaprezent dla mnie. Piszesz, że ślub będzie bardzo skromny, więc taki symboliczny prezencik (trudno mi coś zasugerować bo nie znam tych ludzi) będzie w sam raz.

Gość nowaZuzia
Kumpela bierze slub cywilny ja mam byc swiadkowa, oprocz tego bedzie tylko najblizsza rodzina no i potem obiadek w restauracji i tyle. Koscielny planują wziac na drugi rok,ale nic nie jest zaklepane jeszcze.No i pytanie brzmi: Kiedy dac prezent?? na cywilnym?? czy koscielnym?? a moze teraz tylko cos symbolicznego dac,np filizanki dla dwojga???

My na sam cywilny od swiadków(byli parą) dostalismy posciel (Mysle ze nei drogi i dosc fajny prezent) a od rodziny dostalismy pieniądze (100-200zł)