Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość franek z budowy

Podajcie chociaz 1 pozytywna rzecz tego ze prezydent wprowadzil żałobe narodowa?

Polecane posty

trzeba wprowadzić żałobę na sposób jazdy naszych kierowców i stan techniczny sprzętu. jakbym wiózł 50 osób i byłby zakaz dla autobusów to bym go przestzregał, a jak jest zakręt pod kątem prostym i to jeszcze przed mostem to się wysokim autokarem nie jedzie 100 na godzinę....

Gość emylaaa
w takim razie chyba codziennie powinna być załoba narodowa.ile ludzi ginie na polskich drogach, ile jest tragedii w polsce. ale to jest zagranie polityczne żeby pokazac się Francji. oczywiście rozumiem rodziny ofiar ale to jest przesada ze strony zeby wykorzystywac taką tragedie to swoich niecnych planów i czynów. a fujjj wstydź się Kaczor !!

a w ogóle to niedługo dojdzie do tego że samochód konia na drodze potrąci i będzie żałoba

Gość franek z budowy
Nie wiem dlaczego ale ludzi fascynuje smierc zbiorowa lub niekonwekcjonalna Gdy rozbil sie samolot ultralekki w Warszawie to TVN relacjonowalo to przez caly dzien a zginelo tam tylko 2 pilotow. Wszystekigo rodzaju masowe tragedie z liczba ofiat powyzej 10 jak zawalenie sie hali w Katowicach, smierc gornikow itd wywoluja szopke medialna A ja mam do was pytanie a dlaczego nikogo juz nie szokuje jak ginie taka sama liczba ofiar w wypadkach samochodowych przeciez smierc to smierc i tragedia dokladnie taka sama ale media juz takiego szumu nie robia Premier nie jezdzi i nie oglada rozbitego BMW ludzi wracajacych z dyskoteki

zgadzam sie z basetla, zajmijcie sie swoimi problemami tylko umiecie sie czepiac , żałoba jest i juz przeszkadza wam? we wszystkim musza byc jakies korzysci dla was? zero wrazliwosci i empatii, ludzie przeżyli tragedie uszanujcie to! egoisci;/

A wiecie co by było gdyby gdyby taki wypadek miał miejsce w Polsce? Byłoby jeżdżenie karetkami po kilkunastu szpitalach w promieniu 100km bo żaden nie miałby możliwości przyjęcia rannych. Więc tym niech się prezydent zajmie. Bo to nie wina lekarzy, oni się nie rozdwoją ani nie roztroją, nie będą też z własnej kieszeni płacili za leczenie poszkodowanych. basetla nie widzę powodu, dla którego ktokolwiek miałby stracić choćby złotówkę przez wprowadzenie żałoby narodowej. Zwłaszcza, że ta złotówka wcale pewnie nie zostanie przeznaczona na pomoc rodzinom/rannym. Gdyby ktoś chciał poświęcić sowje pieniądze to by je wpłacił na konto a tak został do tego zmuszony.

Znieczulica osób siedzących na tym forum nie zna granic, wiec proponuje zakonczyc ten temat. Jest on juz i tak dosc bezsensowny i swiadczy o autorze, jakim jest czlowiekiem

Gość gagagugu
nikt nie mówi o korzyściach, tylko zadajemy sobie pytanie CZYM ŚMIERĆ TYCH LUDZI RÓŻNI SIĘ OD ŚMIERCI INNYCH 27 OSÓB, KTÓRE ZGINEŁY W WYPADKACH, ŻE MAMY JĄ JAKOŚ INACZEJ TRAKTOWAĆ, SZCZEGÓLNIE PRZEŻYWAĆ ??

Gość franek z budowy
to jakim jestem czlowiekiem ?? moze sie czegos ciekawego dowiem o sobie

Gość babazjajkami
Franek, ty pewnych rzeczy nie rozumiesz i nigdy nie zrozumiesz, bo masz cienkie zwoje mózgowe. Z tego, co piszesz, wynika, ze cały dzień albo się gapisz w telewizor, albo w ekran komputera. Jak widać, spłyca to znacznie twoje rozumienie spraw, które sa oczywiste. Po raz enty przytaczasz te same anty argumenty, zadajesz głupie pytania w sytuacji, gdzie pytać nie wypada.

Podajcie chociaz 1 pozytywna rzecz tego ze prezydent wprowadzil żałobe narodowa? nie mowimy o korzysciach tak? co za bezsens doszukiwac sie pozytywnej rzeczy w żałobie narodowej, zrobiono to z mysla o rodzinach zmarlych a nie was;/

Gość gagagugu
Ariane poza autorem nikt nad tymi korzyściami się nie zastanawia. mnie np. nurtuje pytanie, które zadałam wyżej - odpowiesz?

po pierwsze: naprawdę szczerze współczuję rodzinom ofiar :( po drugie: gdyby dotknęło mnie to osobiście (oby nie!) - nie chciałabym takiego cyrku medialnego dookoła, potęgującego tylko ból po stracie i po trzecie: niestety ale w naszym chorym kraju nawet pojęcie żałoby narodowej uległo wypaczeniu. zamiast ogłaszać ją w naprawdę wyjątkowych sytuacjach, dotyczących narodu a nie jednostek, ogłasza się ją nagminnie :O niestety ale autokary mają wypadki, górnicy giną bo ich praca to m.in. ogromne ryzyko itd. nie można za każdym razem robić z tego żałoby ogólnokrajowej

juz odpowiadam, wedlug mnie kazda smierc jest tragedia i nie uwazam ze ta smierc jest jakas powazniejsza od ludzi ktorzy zgineli w wypadku, po prostu tutaj zginelo kilkadziesiat ludzi i mysle ze ta liczba powoduje ze robi sie taki szum wokól tego, jednak i tak nie widze nic zlego w tej żałobie wypadki są czesto ginie kilka osob, a taka tragedia jak tu gdzie zginelo ponad 20 osob nie zdarza sie czesto i moze dlatego wzbudza tyle emocji, podsumowujac dla mnie kazda smierc jest tragedia czy ginie jedna osoba , dwie, czy trzydziesci to jest moje zdanie, żałobie narodowej nie jestem przeciwna bo ona nic zlego nie czyni nie widze w niej nic zlego, sama kiedys kogos stracilam i patrzac na ta czarna wstazke obok logo TVNu po prostu łącze sie w bólu w pewien sposob z rodzinami ofiar, no to by bylo na tyle, pozdrawiam

Gość hunwejbin
o czym tu gadać?:o przeciez wiadomo ze ta żałoba jest fałszywa. a do osob uwazajacych ze jest potrzebna - czy wywiesiliscie flagi z czarnym kirem w oknach? czy ubieracie sie w żałobne barwy?

Gość evvwiii
franek z budowy i gagagugu jak umrze im matka, to urządzą dyskotekę, bo przecież muszą miec jakąś korzysc. No i pewnie bedą mieli nadzieje ze kolejną korzyscia bedzie to co w spadku zostawiła im matka. Biedna kobieta, ze tez mozna takich ludzi wychowac. Masakra

hun.... nie chce mi sie juz produkowac i tlumaczyc ktorys raz, po co mam ubierac sie na czarno ta zaloba nie dotknela mnie ani moich bliskich wiec po co? chodzi tu po prostu o szacunek dla tak duzej ilosci osob ktora zginela w tym wypadku nie rozumiem nadal co wam to przeszkadza sa na swiecie naprawde gorsze rzeczy a wy doczepiliscie sie tego ze wprowadzono zalobe narodowa, lepiej byloby jakby nikt nic nawet sie nie odezwal moze? ehhhh

Gość hunwejbin
evvwiii, rozumiem ze Ty bedziesz płakać, nie bedziesz ogladac programów rozrywkowych i sie umartwwiać jak umrze frankowa matka albo jakas inna osoba której w życiu nie widziałaś:o

Gość franek z budowy
evvwiii nie zrozumialas niczego

Gość Zizuuu
Znowu kolejna pokazówka/: I gdzie był ten ich bóg,gdy spiewali pieśni maryjne zanim runeli z tego mostu. Lepiej niech milczą,a nie robią szopki na cały kraj.

Gość fjt7ryf
Ariane, masz dobre serduszko i jesteś mądrą dziewczynką, naprawdę 🌼 Szkoda palców, zeby na takim wątku dyskutować z frankami. Takich franków pół światu i dlatego świat jest, jaki jest. Taki wie , ze 2+2=4 i na tym horyzonty się kończą. Taki będzie z zapędem myśliwego dociekał, dlaczego tak, a nie inaczej, choć mu się tłumaczy łopatologicznie. Taki widzi tylko czub własnego nosa i nic poza tym. Taki będzie zawsze weszył jakiś spisek. Taki zawsze będzie siedział w kącie i miał za złe. Będzie rozbierał wszystko na części drobne i doszukiwał się usterki. Nie potrafi być "ponad to", bo zarył sie w ziemi.

evvwiii może czytaj to co ludzie piszą a nie rzucaj łajnem we wszystkich którzy nie zgadzają się z tym co Ty uważasz. Ariane84 rzeczywiście, są na świecie gorsze rzeczy, które ludzie akurat mają w dupie. Dzieci umierają bo nie ma pieniędzy na leki. Śmierć tych dwudziestu paru osób to naprawdę nic w porównaniu z tym ile osób umiera dziennie w Polsce i to przez błędy naszego rządu. Niech tym się prezydent zajmie skoro jest taki pomocny. Szacunek dla tak dużej ilości osób - ok, tak samo szacunek dla ofiar każdego tragicznego weekendu na polskich drogach. Nam wszystkim po prostu nie podoba się przedkładanie tego wypadku nad wszystkie inne, nad śmierć która spotkała ludzi w różnych miejscach w Polsce, ale również w tym samym czasie, śmierć, która pozostanie niezauważona, \"uhonorowana\" jedynie jakimiś marnymi groszami z ZUSu.

Gość pusty czlowieku
bo Bog nie tylko daje,egoisto pierd_olony,ale rowniez zabiera!!!!! Nie pytaj gdzie byl Bog,byl wlasnie tam,zbey icgh zabrac. Jestes tak pusty i niewrazliwy,ze szkoda gadac

fjt7ryf dziekuje:) po prostu wydaje mi sie ze czasami trzeba postawic sie na czyims miejscu i sprobowac zrozumiec czyjs bol a nie tylko wymagac i miec pretensje..

Widzisz, Bóg daje i zabiera. A jakąś chwilę temu(nie wiem czy w tym topicu czy w innym) zjechano mnie za to, że nie wiem co to jest szatan - bo dobro pochodzi od Boga a zło od szatana. Czyli o wypadek rodziny mają pełne prawo mieć pretensje do Boga, tak? Niech mi to ktoś wyjaśni, bo już się naprawdę pogubiłam. Bez ironii.

jamajka21 dla mnie rowniez jak juz wspomnialam nie m smierci wazniejszej, kazda smierc jest bolesna, i zapewniam ze gdy w wiadomosciach mowia ze ktos zginal w wypadku to rowniez wspolczuje tym osobom i ich rodzinom, co do prezydenta nie wypowiadam sie bo mam mu zbyt wiele do zarzucenia, podejrzewam ze w kazdym kraju kazdym wprowadzonoby taka żałobe i mam wrazenie ze tam nikogo by to nie dziwilo ani nie bulwersowalo,

Gość gagagugu
evvwiii za odmienne poglądy nikogo nie krytykuję, ale za to, że obrażasz mnie tylko dlatego, ze nie podoba Ci się moja opinia ( której w dodatku najwyraźniej nie znasz, bo ja nic nie wspominałam o korzyściach, nie pisałam, że jakiekolwiek chcę mieć - w ogóle idiotyczne podejście..) przyznać musze, że coś wspólnego z kretynką masz... ja współczuje rodzinom ofiar, uważam, że to co się stało, to wielka tragedia dla nich, ale ta śmierć nie różni się dla mnie od innych, do jakich doszło tego dnia na drogach. jak mi umrze matka, będę cierpieć...co z resztą nie jest Twoją sprawą! ale nie będę wymagała robienia wokół mojej tragedi medialnego szumu i wprowadzania żałoby narodowej dla osób, które mnie, ani mojej mamy nigdy na oczy nie widzały... nie rozumiesz, co ktoś ma na myśli, to się zamknij!

Ariane84 nie mam problemów ze stawianiem się na czyimś miejscu a tym bardziej z rozumieniem bólu. Sama straciłam brata w wypadku samochodowym, zostawił żonę i niespełna rocznego synka. I ani ja ani moja rodzina nie życzylibyśmy sobie, żeby trąbiła o tym cała Polska, a tym bardziej, żeby obarczać bólem po tragedii wszystkich Polaków. Inna kwestia, że to była \"jednostkowa\" tragedia. Ale bóle jest bólem i czy wraz z bliskim ginie 50 osób czy nikt, to i tak nic nie zmienia.

jamajka21 nie zdziwilabym sie gdyby ktoras rodzina, jej czlonkowie mieli pretensje do Boga, dla mnie to zachowanie calkiem zrozumiale, wierzyli w Boga a tu taka tragedia, nie zdziwilabym sie