Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modelka

chce kupic wozek za 2500zl i kazdy na forum z zazdrosci mi glupie posty pisze

Polecane posty

Gość modelka
Ty wozek za 3000zl to sa dopiero zarty

akurat większość wypowiedzi z tego topiku oznacza, że autorka ma rację... teksty typu \"a kupuj sobie za 250 000, mnie to nie obchodzi\" są niefajne i oznaczają jedno. Nawet jeżeli jest to prowokacja - np. badanie społeczne, to ładnie nasze społeczeństwo w nim wypada...:)

Gość teraz na czerwono
:) aleś durna i zazdrosna. tak, tak 3000zł

kolejny temat \"a je \"se\" kupie ZA ...! ...\" to \"se\"kup ale chyba mozna wyrazić swoje zdanie ,że to przesada np? wiesz ja ....wolałam kupić wózek za niecały tausen .... a kasę wpłacac od początku na lokatę ...\"na przyszłosc\"dziecka .... po co mi wózek za 2 i pół koła ? taki fruwa ? sam się pcha? żenada ....nie zakup ....bo rózne sa portfele .... żenada ...bo się chwalisz jak małolata .....

Gość do modelki
Ty dziewczyno na prawdę jesteś pusta, żalisz się że inni cię linczują, a ty co robisz od razu mściwa małpa z ciebie jak tylko ktoś coś powie że na wózek można wydać mniej. Widać że życie jeszcze cię pokory nie nauczyło. Też mam dużo droższe rzeczy od ciebie i co ciekawsze najpierw zapracowałam, a potem wydawałam, a nie na odwrót. Skoro piszesz ze masz zdolność kredytową to tylko znaczy że pracujesz bo każdy pracujący taką zdolność od swojego banku otrzyma. A jeśli tak dobrze zarabiasz to jakim cudem nie masz odłożonych pieniążków na wyprawkę, ciąża trwa 9 miesięcy to chociaż przez ten czas byś odłożyła. Ale po co lepiej zarobione roztrwonić, a kredyt na szmatki buhahaha

Gość MAM SIĘ CZUĆ GORSZA
bo za dwa wózki dałam 750? (jeden używany gondola+spacerówka, drugi nowy - spacerówka) podobały mi się po prostu... gdyby było mnie stać i podobałby mi się wózek nawet za 3000, to pewnie bym kupiła tylko jedno: nie pisałabym o tym w taki zaczepno-prowokacyjny sposób i tyle

Gość czubaka
Ale na czym, przepraszam, polega problem ? Że ktoś na ciebie napada, bo kupujesz drogi wózek ? I po co załozyłas ten temat ? Żeby tu nikt na ciebie nie napadał ? Czy zeby napadł jeszcze raz ? Kupuj co chcesz, rób co chcesz, tylko to dziwne dla mnie, że kupujesz wózek , który jest drogi, a na wyprawke nie masz. Dla mnie to oznacza , że głupio rozłożyłas pieniadze. Ale to twoje pieniadze, twoja sprawa. To mniej wiecej tak, jakbym wyjeżdzała pod namiot, kupiła sobie super wyjebany w kosmos namiot , a nie miałabym ani śpiworu, ani zarcia, ani ubrań ze sobą

Gość czubaka
jak można sobie pozwolic na wózek, który jest lepszy, wygodniejszy, a przez to droższy, to na pewno warto, bo po co sobie uprzykrzac życie ? ale , jak to sie mówi, nie pomogą szczere checi, z gówna bata nie ukreci ja bym chętnie jadła codziennie w restauracji, ale że mnie nie stac na jedzenie codziennie, to jem raz na dwa tygodnie

Gość mika21-
justa no nie wiem... ja za swoj dalam 1772 zl - sama spacerowka!!! i powiem ci ze wcale nie jest taki superowy wczesniej mialam o polowe tanszy i byl 100x lepszy

ja mam wózek za 2 i pół tysia --- polonez z 1997 roku:)

Gość mika21-
justa no nie wiem... ja za swoj dalam 1772 zl - sama spacerowka!!! i powiem ci ze wcale nie jest taki superowy wczesniej mialam o polowe tanszy i byl 100x lepszy

Gość mika21-

Gość mika21-

Gość mika21-

Gość mika21-

Gość mika21-

ja tez mam wózek za 2 i pół tysia - polonez z 1997 roku:)

Gość ja sie zaraz posikam
ze smiechu.....Autorka topiku to jakies puste dziecko najpierw pisze, ze kazdy jej zazdrosci wozka za 2500 zlotych, bo to polska mentalonsc, a jak ktos napisal, ze ma wozek za 3 tys. to odrazu zla i niedowierza widac, ze zazdrosci. Teraz kupi asobie wozek za 3500 , bo to jest wlasnie taka dziewczyna, ktora za wszelka cene musi miec najdrozsze rzeczy . Co za glupie myslenie po co ci wozek za 2500 ok mniejsza o to, ale ja tego nigdy nie zrozumiem!!!!Te czasy sa beznadziejne, dzieci rozpieszczone,w markowych ubranaich i dlaczego???bo to wlasnie przez takich rodzicow jak ty!!!!Kiedys nie mialas nic, ale teraz chcesz pokazac rodzinie, znajomym jaka z ciebie wielka bogaczka pamietaj bogactwo to nie diamenty i zloto bogactwo to zdrowie!!!!!!!!

a mi sie wydaje ze tu chodzi o to ze wiekszosc mam ma tu wózki za mniej niz 2500 i to nie z braku gotówki tylko z rozsadku a wypowiadaja sie tak nie z z zazdrosci tylko ze zdziwienia ze mozna tyle kasy na wózek wydac a i lepiej by wygladało jakbys napisała jaki model chcesz wózka a nie nabargrała tu cene ze hoho za tyle i tyle , sa tez mamy które maja drogie wózki ale sie z tym nieobnosza....uwazam tez droga kolezanko ze jestes arogancka i wydaje mi sie ze te texty takie hm nieprzyzwoite:) sa własnie do tematu w jako sposób go załozyłas umieszczajac w nim cene ..... ale jak poczytałam dalej to stwierdzam ze hm troche sie lansujesz ale cóz lato temu sprzyja...... nie zapomnij o ząłozeniu dobrego bufera w koszyku pod spodem zeby muzyczka dobrze grała.......

Gość pytammmmm
na innym temacie pisala ze ją nie stac zeby na dziecko wydac 400 zl miesiecznie , a moim zdaniem to jest minimum, przynajmniej jak nie karmi sie piersia

Gość pytammmmm
ona chce mutsy urban

Gość mika21-

Gość mika21-
w moim? glownie siedzisko, skladanie, niby proste wystarczy nacisnac czerwony guzik ale w rzeczywistosci tak nie jest... za wysokie jak dla mnie , to moj 4 juz wozek moze dlateto porownuje go z innymi, ale to nie byl udany zakup... jednak na tym wozku poprzestanę :)

Gość a na innym topiku
pisze że chce wziąć kredyt na wyprawke...hehe ja wcale nie uważam że to dużo-wózek mojego dziecka był o wiele droższy, tylko że autorka pisze że każdy kupuje wóek na jaki go stać A JEJ nie stać na taki wózek-na nic, bo chce kredyt brać na wyprawkę.:):):) uśmiać się można i tyle. Nawet na śpiochy chce kredyt. Odnośnie tego że trzeba dużo zarabiać żeby dali na kredyt-żenada! Ona chce wziąć 4 tys. złotych kredytu więc raczej dużo zarabiać nie musi-w niektórych inst. za taką kwotę nawet pensją ręczyć nie trzeba. W większości banków przy takiej kwocie nawet zdolności kredytowej nie sprawdzają. Tu nie chodzi o to że na Ciebie naskakują bo masz takie plany-tu chodzi o to że sama sobie zaprzeczasz.

faktycnie laska ma chory klimat .... wózek za 2 i pół koła ...na kredyt .... i czego mamy ci zazdrościć ???? głupoty ??? rozumiem ,żeby Cię było stać na taką fanaberię ...no ale cię nie stać ... więc powiedz mi CZEGO MAM CI JA ZAZDROSCIC ?

Gość JakaJaKaja
Tak szczerze mówiąc, wózek za 2500 zł to, patrząc na wydatki związane z dzieckiem, pikuś. 2500 zł może pójść na dziecko w 2 miesiące, jak się porządnie rozchoruje. Nie sztuka kupić super wózek i do tego wziąć kredyt 4000 zł na wyprawkę. Sztuką jest tak kręcić domowym budżetem, by dziecku niczego nie brakowało na co dzień. Bo te wydatki naprawdę potrafią przytłoczyć. W ogóle za dużo szumu robi się wokół "wyprawki". W ciągu pierwszego roku życia dziecka takie wyprawki będą kupowane kilkukrotnie. No może oprócz wózka i łóżeczka, o ile kupi się porządne i sprawdzone (nie okaże się np. że gondola była znakomita, a spacerówka jest za płytka i trzeba kupić nowy wózeczek). Ale przecież dojdą nowe rzeczy: maty edukacyjne, wysokie krzesełka do karmienia, opłata za żłobek/opiekunkę, jakiś kojec. Buciki z których dzidziuś wyrasta w tempie błyskawicznym (a przecież muszą być nowe i najlepiej skórzane), obiadki ze słoiczków, nowy fotelik do samochodu, oczywiście coraz to nowe ciuchy, zabawki... Nie można dać się, kurcze, zwariować na początku...

dla mnie załosne jest takie przechwalanie:) no ale cóz bije z tego postu wielka niedojrzałosc, a na wyprawke brac kredyt:) hehe porazka, a moze tak rozłozyc koszty zeby na wszytsko starczyło?

Gość mauski wezcie sie do roboty
bo glupoty piszecie.Ja mam wozek za 3400zl i nie zaluje zlotowki

Do mamy powyżej, która kupiła wózek za 3400 zł - czy mogłabyś napisać jaki to model? Tak z ciekawości pytam, bo szczerze mówiąc tak drogiego wózka jeszcze nie widziałam i chciałam uzupełnić braki :)

Gość niech sobie kazdy kupuje
wozek jaki chce. Jesli ma na to pieniadze, to nie widze problemu, a jesli chce wziac pozyczke to tez jej sprawa. Nie wiem tylko po co zakladac glupi topik o tym temacie?! Kup sobie i tyle, po co masz sie z tym tutaj obnosic.