Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prwie_A

co jecie w pracy ? smaczne i zdrowe przekaski- jakie ???

Polecane posty

Gość Prwie_A

pytanie jak wyzej :)

Gość M tv
Ja kupuję sobię świeże(jeszcze ciepłe) bułeczki, smaruje je masłem, posypuję oregano, kładę plasterek wędliny i ser żółty na to i do mikrofalówki.

Gość teraz to ja właśnie
z pracy wychodzę :P Może jutro odpowiem ;)

Gość taka jedna nauczycielka
Mozarella z pomidorkiem, albo prosta kanapka z razowego chleba z serem lub wędlina i pomidorem :) Sycące, nietuczące (przynajmniej w takich ilościach jak ja jem :) ) i przynajmniej brzuch mnie nie boli. Jak jadłam "lancz" :D:D:D w barach różnej maści, to ZAWSZE bolał mnie brzuch. Więc wolę chlebek :)

Gość ja przynoszę z domu zupe
i odgrzewam w mikrofali

Ja zamawiam z restauracji obiady. Sa dwie wersje: normalna i light. Moja kierowniczka namiętnie się odchudza, więc dla niej gotują wg diety South Beach, i ja też zaczęłam tę wersję kupować. Nie jestem na diecie, ale mi po prostu smakuje: dużo warzyw, grilowanych i gotowanych na parze, chude mięsko itd. Smaczne i zdrowe.

Gość Prwie_A
ja wole cos sama przygotowac niz kupowac gotowe... tylko pomyslow brak :( do tej pory robilam sobie kanapki, salatki bralam owoce ale juz mi to bokiem wychodzi - potrzebuje odmiany - dajcie pomysly na dania na zimno (nie mam mozliwosci podgrzania)

ja uwielbiam mieszanke neizbyt estetyczna ale dla mnei smaczna - bialy ser z tunczykiem. Do tego albo oliwa cytrynowa albo bazylia. Uwielbiam :)

Gość pereua
a ja zupki moc warzyw - bo tylko wrzątkiem zalewam czasem sobie czymś przyprawie i dłużej w mikrofalówce potrzymam serka do pomidorowej z bazylia dodaje i jestem syta cały dzień.

Ja z reguły robię sobie jakieś kanapeczki + owoc na deser. Czasem kupowałam sok pomidorowy i do tego jakieś bułki wieloziarniste. Czasem jadłam twarożek z w/w bułkami ;) Jak mi się chciało to robiłam sałatkę grecka lub włoską lub cos w tym stylu / przyprawy te w torebeczkach KNORRa dodawałam do nich/. Zbyt pomysłowa tez nie jestem...ale przynajmniej nie jadam zupek instant etc- po studiach całkowicie mi obrzydły :P

Jogurt naturalny a do tego kroję sobie owoc np. banan. Bez cukru oczywiście :-)) czasem kanapka, często jabłko. Dużo wody mineralnej, kawy i herbaty.

Gość pereua
Kurcze jak sobie przypomne te czasu chińskich zupek to sie normalnie rozklejam - mi się one bardzo dobrze kojarzą czasem chętnie sięgam i teraz ale wole nudle nisz te "prawdziwe chińskie" chyba smak mi się na starość zmienia...

Gość lova
ja nie wyobrażam sobie jedzenia tych chińskich typu kaczka. Przecież to ochyda. Jem tylko nudle z knorra, bo wiem, że są dobrej jakości

Gość Małgochnia6
fuj fuj fuj! jak dietka to zamiast takich obrzydliwosci wlasnie, ktore sa dosc tuczace to moze warzywka suszone crispy? ja uwielbiam buraka i pomidora, marchewka tez jest ok:) polecam szczerze

Gość ja robię sałatki, rozne
z tunczykiem, z kurczakiem, z fetą... różne. Chociaż czasami mi się nie chcę to robię kanapki lub zabieram obiad z poprzedniego dnia, najczęściej zupę i podgrzewam w mikrofali.

Gość ja robię sałatki, rozne
a co do zupek chińskich to ja naprawdę nie rozumiem jak można to jeść? :o Nigdy tego nie lubiłam a na sam zapach mi nie dobrze a jak widzę jak się tym zajadają w pracy to muszę wychodzić jeść gdzieś dalej żeby nie czuć tego smrodu bo to naprawdę śmierdzi :o Pamiętam jak z 10 lat temu jak dopiero te zupki wchodziły na rynek dziadek mnie tym poczęstował, jak spróbowałam to tym plułam :o Naprawdę nie wiem jak można jeść takie coś :o tym nawet sie nie poje tylko na chwile zaspokoi głód, to już lepiej jak się chce coś ciepłego to zjeść kanapkę i popić herbatą niż jeść taką "zupkę" :o

Gość bleek
Głównie surowe warzywa, ale uczę się gotować i ostatnio zamówiłam sobie taką serię z przepisami "Szybko, Łatwo, Smakowicie" i wg tego przyrządzam jedzenie, które potem odgrzewam (bądź nie) w mikrofalówce.

Gość rafa kolarowa
jest tyle swietnych gotowych np crispy natural. pyszne lekkie owoce lub warzywa.

Gość osa951
To różnie, zależy od wielkości głodu ;) raz biorę ze sobą sałatki warzywne, raz jakieś dania ze "słoika", a czasem starczą mi zwykłe kabanosy maestro ;)

Gość firka159
No te kabanosy to dobry pomysl :) Ja mam to szczescie ze mamy w pracy mikrofale, wiec w domu przygotowuje jedzenie a potem je tylko podgrzewam ;)

Gość gość
ja przygotowuje sobie na sniadanie owsianke z owocami (wszystko kupuje tu www.eko-pychotka.pl ) a jako przekaski zabieram zazwyczaj suszone owoce, orzechy albo jakis sok ze swiezo wycisnietych owocow (ktory ma waznosc tylko jeden dzien!)

Gość kroolowa1245
ja podbieram musy w tubkach swojemu dziecku ;pp ale sa takie pyszne i naturalne i poza tym bez dodatku cukru, bo to dla niemowlaków jest, że nie moge się powstrzymac;p dodam, ze moj ulubiony to tez z brzoskwinia, bananem i orkiszem od Holle :D

Gość gość
Spierd z reklamą

Gość jadviga

w sumie nie wpadłam na to, że jedzenie dziecięce może pomóc w diecie;) może spróbuję, tylko co mąż pomysli widząc szafkę pełną słoiczków niemowlęcych?;D