Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trusski

studiujecie prawo?

Polecane posty

Gość trusski

jest tu ktos kto studiuje prawo?

Gość Ksiezniczka84
a czemu pytasz?

Gość trusski
bo dostalam sie na ten kierunek i chcialabym wiedziec czy b. ciezko jest itp

Czy jest ciezko? To zalezy. Jesli nie masz problemow z zakuwaniem duzej ilosci materialu na pamiec, to dasz rade. Bo wlasnie na zakuwaniu cale te studia polegaja. Sam material nie jest trudny do zrozumienia. Ale jesli z pamiecia u ciebie kiepsko, to szybko odpadniesz.

Gość trusski
no ale przeciez nie mozna wszystkiego wkuwac na pamiec...

Gość anecz--ka
tak, jazdy może być

Gość Ksiezniczka84
prawo to glownie wkuwanie na pamiec zalezy jeszcze w jakim miescie bedziesz studiowac

Gość ds
Byłam na prawie. Tysiące stron na pamięć.

Gość abecadło123
studiuję prawo, miałam takie same obawy, jak ty. jednak w praktyce okazało się, że to mit. studiowanie tego kierunku nie polega tylko na zakuwaniu na pamięć, choć i to Cię nie ominie.. jednak nawet wykucie na pamięć podręcznika od deski do deski nie da Ci wiele, jeśli nie potrafisz myśleć :-)

Gość Ksiezniczka84
jak to wykucie nie da wiele pewnie ze da ja tylko kuje na pamiec wszystko tyle ze to wystarcza tylko na egzamin zeby przepisac to z pamieci a potem wylatuje z glowy

Gość abecadło123
księżniczka84 no to współczuję Ci i zastanawiam się, na jakiej uczelni i ile lat tak się uchowałaś jadąc na recytowaniu podręcznika??? i w końcu w jaki spoóśb zamierzasz w przyszłości dokonywać np. wykładni prawa?

Gość o księżniczka
powiedz jak sie nazywasz żebym czasem do ciebie w przyszłości na porawdy prwane nie trafiła

Gość ona studiuje tipsologię
a nie prawo, oszaleliście prawo jest ciekawe i spoko do ogarnięcia jak się tym interesujesz i naprawdę lubisz (są dziedziny które ciężko przełknąć ale ogólnie da się żyć)

Ja skończyłam prawo administracyjne. Naprawdę kucia jest bardzo dużo. Jednak myśleć też trzeba :) Najgorzej jest na testach i jak masz kazusy - tam samo wykucie nie wystarczy. Ja jednaj uważam że to bardzo ciekawy kierunek. Większości praw (no może poza budowlanym w moim przypadku) uczy się chętnie. A zobaczysz jak ta wiedza póxniej przyda Ci się w życiu - nawet jeśli po studiach nie zrobisz aplikacji tylko pójdziesz do pracy.

Gość Ksiezniczka84
abecadlo123 na uniwerku studiuje

Gość Ksiezniczka84
abecadlo 123 i nie zamierzam dokonywac zadnej wykladni bo nie bede prawnikiem a to z tego powodu ze ja dokladnie studiuje administracje ale mamy praktycznie same prawnicze dziedziny

Dużo kucia- potwierdzam. Ale bez logicznego myślenia nic Ci dobra pamięć nie da. Znać przepisy - to jedno. Umieć je wykorzystać w praktyce- to druga strona medalu.

Gość abecadło123
księżniczka to się nie wypowiadaj w temacie prawa, ok? i że uniwerek, to się domyślam, ale uniwerki sa różne i poziomy też...

Gość Ksiezniczka84
abecadlo123 bede sie wypowiadac bo mam takie same przedmioty jak na prawie w wiekszosci

Gość abecadło123
z tym, że uczysz się ich z innym przeznaczeniem i w innym zakresie.. dlatego może na administracji ( w dodatku na Twoim uniwerku ) wystarczy wkuwanie na pamięć :-)

Gość Ksiezniczka84
abecadlo123 no na egzaminy wystarczy wkucie na pamiec bo pytania i tak zazwyczaj sa opisowe ale zgadzam sie ze to nie jest metoda ktora pozwala to zrozumiec

Gość abecadło123
księżniczka to Wy macie egzaminy pisemne?? eeehhh...

Gość Ksiezniczka84
abecadlo123 tak mamy egzaminy pisemne i zazwyczaj sa to opisowki czyli np jesli na wykladzie z prawa pracy byly rodzaje umow to na egzaminie np moze byc pytanie zeby opisac ktoras z nich zdarzaly sie tez testy