Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BRs

Ginekolog Warszawa.

Polecane posty

Gość BRs

Witam. Mam 16 lat i poszukuje prywatnego ginekologa, lub tez panstwowego ( o ile moj wiek nie bedzie stanowil problemu) aby dostac recepte na srodki antykoncepcyjne. Wiem ze wielu lekarzy odmawia mi pomocy ze wzgledu wlasnie na moj wiek, a w tym problem ze rodzicow zupelnie nie interesuja moje sprawy wlasnie z antykoncepcja zwiazane, takze na ich pomoci wparcie liczyc nie moge. Totez zwracam sie do Panstwa, o udzielnie mi jakiejkolwiek wskazowki gdzie dobrego ginekologa w Warszawie znajde, ktory chetnie obsluzy nastolatke, bez udzialu rodzica. Moze byc prywatnie, jednak duzym kapitalem nie dysponuje. I raczej wolalabym aby tobylyl tropy sprawdzone. Z gory dziekuje i pozdrawiam. ;) I prosze nie rzucac mi niepotrzebnych uwag oc do mojego wieku

Myślę że jesteś nieco za młoda na antykoncepcję. Takie hormony mogą zaburzyć pracę hormonalną i dojżewanie płciowe przez co później możesz mieć problemy. Nie myśl o tabletkach tylko zainwestuj w gumki.

Gość magdalennka..........
A ja wcale ak nie myśle! Lepiej żebyś poszla do gnekologa i zaczela brać taletki, niz zaszła w ciąże w wieku 16 lat! Ja chodze prwatnie od 3 lat. Zaczełam brać tabletki w wieku 17lat i nic mi sie nie stało, poprostu musisz zrobic badania, które pozwola na dobór odpowiednich hormonów. Ja zazywam od początku regulon(nie jest najslabszy, ale akurat dla mnie był jedynym odpowiednim) i absolutnie nie wystąpiły żadne skutki uboczne. Mam świetnego lekarza, ale wolalabym nie podawać nazwiska na forum publicznym, jeżeli chcesz jego dane to podaj mi swojego maila! Pozdrawiam!!!!

magdalennka a z kąd wiesz że nie masz skutków ubocznych jak ciągle bierzesz i nie starałaś się jeszcze o dziecko. Później jak odstawisz to wtedy zobaczysz co zrobiłaś może bez problemu zajdziesz ale duży procent wskazuje że niestety będziesz miała problemy.. A gumki to też jakiś sposób zabezpieczenia a młoda dziewczyna nie będzie się truć chemią! Zresztą niech jej facet zapłaci za szczepionkę i on niech ponosi konsekwencje antykoncepcji przecież jest dostępna męska antykoncepcja.

Gość magdalennka..........
Mam problemy z hormonami i właściwie cały czas musze brać tabletki(zabezpieczenie nie ma tu znaczenia).Jeżeli to co piszesz byłoby prawdą to 90%dziewczyn, które czasami musza brać tabletki juz w wieku 13 lat byłoby skazane na bezplodność. Co 3 miesiące mam robione badania kontrolne. Moj lekarz jest jednym z lepszych profesorow na AM, zreszta moja siostra również jest lekarzem i nie oddałaby mnie w złe ręce-myśle, że są to potężne fundamęty poczucia bezpieczeństwa. poza tym gdyby prawdopodobieństwo bezplodności po tabletkach byłoby tak durze, to by je wycofali... Jednkże, problem leży w doborze hormonów, oraz ich dawce. Dlatego każda kobieta bezwarunkowo powinna zrobić badania przed rozpoczęciem antykoncepcji hormonalnej. Bywaja skutki uboczne inne niz bezplodność... Np nadmierne owłosienie, nadwaga, pryszcze i inne świństwa- w poprzednim poście mówilam właśnie o tych niedogodnościach. Nie mam na celu pakowania młodej dziewczyny w coś co mogłoby jej zaszkodzić. Poprostu forum jest od tego, żeby wyrażać swoje opinie- bazując na swoim doświadczeniu. Tak więc w moim przypadku regulon mi nie zaszkodził, a jedynie pomógł, natomiast ty ZROB SOBIE BADANI!!!!-które wyjawia czy powinnaś brać tabletki juz teraz, czy lepej zebyś się wstrzymała.

No oczywiście że tak te młode dziewczyny muszą brać. DLatego mówie jednym szkodzi innym pomaga, mi mam nadzieję pomogło ale brałam tylko miesiąc.

Gorzej jezeli ktos ma uczulenie na lateks. Z reszta, gdyby to bylo tak niebezpieczne nie zdecydowalo by sie na ta metode tak wiele kobiet.. Rowniez w moim wieku. Rocznikowo mam 17 lat i wcale nie uwazam ze jestem zbyt mloda zeby podjac inna metode antykoncepcji niz ww. Pytam poprostu o dobrego specjaliste.

Gość do magdalenki
możesz podać namiary na swojego lekarza?

Gość magd-moge
Moge> on pracuje w Centrum medycznym LIM w mariocie- tu mam ci podać jego dokladny namiar? Nie lepiej na poczte?

Gość bolą was
podaj dokładny adres moj e mail tancerka1234@wp.pl dane dr , ile kosztuje wizyta , co i jak? bardzo proszę.

Gość magd-moge
ok

Gość do magdalenki
ile kosztuje wizyta? w czym ten lekarz się specjalizuje?

Gość do magdalenki
dzięki za Adres

Gość magd-moge
już ci wysłałam. Mówie Ci facet jest świetny! Dzięki nie mu wszystko mi się unormowało, tzn przez to ze zaczełam brac regulon:)

Gość do magdalenki
ja mam bardziej problem ze stanami zapalnymi pochwy.

Mozesz podac cene za wizyte? I czy oprocz wizyte ponosze dodtakowe koszty badan ( cytologia etc.)? Pozdrawiam ;)