Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lewoskrzydłowa

Jak myślicie?

Polecane posty

Mam poważny:) problem. Dostałam się na 2 kierunki na UJ (archeologia i dziennikarstwo) i nie za bardzo wiem co zrobić. Proszę Was o opinie. Co myślicie o tych kierunkach? Który lepszy? Który wybrać? Ja naprawdę sama nie wiem....

Gość franek z budowy
Jurasic Park juz nie modny

a co za roznica, jak i tak pracy po tym miec nie bedziesz?

Gość ja bym proponowała
Dziennikarstwo:) Archeologia to bardzo fajny kierunek dla pasjonatów, ale kompletnie bezprzysżłościowy - brak kasy na badania, tzreba się podpinaćpod układy, jak nie znajdziesz sie w grupie dabawczej , to w ogóle nei masz roboty w zawodzie . a pisze ci to etnolog, czyli wie , co pisze:D

hmm to dwa zupełnie różne kierunki - do dziennikarstwa trzeba mieć predyspozycje - masz?

Gość Tyranozaurus Rex
lewoskrzydłowa - czekam na Ciebie na Gobi :D :-p

Jest tak, jak ktoś napisał - na archeologii musisz mieć układy, ewentualnie dawać dupy, tylko ostrożnie bo jest mnóstwo pedałów. W sumie na dziennikarstwie to samo, nie mówiąc już o tym że uprawiając ten zawód stajesz się mentalną k..wą. Ale gratuluję, gratuluję 🖐️

Gość kuzynin skonczyli
dziennikarswo na UW. To nie jest zadne przygotowanie, nie trzeba skonczyc dziennikarstwa, zeby pisac. Archeologia to cos bardziej konkretnego, skoro masz predyspozycje, bedziesz pisac po archeologii, W dziennikarstwie bardziej cenia kogos, kto ma jakis zawod. To ze sie dostalas na dziennikarstwo moze byc argumentem przetargowym w ew szukaniu pracy dziennikarskiej w czasie studiow

tak...świetnie....czyli dalej jestem w kropce, bo nie kręci mnie dawanie d**y ani na wydziale dziennikarstwa i komunikacji społecznej, ani archeologii. Kto by pomyślał, że studia polegają albo na tym żeby dać, albo żeby mieć kontakty.

Lepiej pójdź na archeologię :) Możesz potem pisac do róznych czasopism :) A po dziennikarstwie , to o czym będziesz pisac? O jakichś festynach, otwarcie autostrady etc. :o a tak, to masz juz gruntowną wiedzę na jakiś temat :)

Gość wybierz archeologie
bo kto pisze npo do national geographic? Podroznicy, archeologowie, rzadko sa to dziennikarze z wyksztalcenia, czesciej podroznicy ktorzy dodatkowo umieja pisac

Gość Indiana Jones.
idź na archeologie,jest tyle jesscze do odkrycia :D A dupy będziesz dawac tylko mnie :-p

Gość wybierz archeologie
lopata tez sie macha na geografii :D wiem cos o tym i nie jest to takie zle ;) A nie mozesz pociagnac dwoch kierunkow? Chociaz na poczatku, moze wtedy Ci sie cos rozjasni

Gość pytanie brzmi
archeologia to naprawdę diabelnie cięzkie studia . To cały materiał historii + geologia , badania terenowe , mnóstwo dat, faktów - ogromna ilość literatury. Często ma sie potem , kończąc te studia i nei mogąc znależć pracy w zawodzie, świadomośc, że tak naprawdędużo z tej wiedzy zostało kompletnie zmarnowanej . Nie wiem,musisz wybrać sama , to o układach dotyczy głównie chęci zostania na uczelni i w ogóle pracy w zawodzie.

kurcze najchętniej poszłabym i na dziennikarstwo i na archeologię... a potem do jakiegoś czasopisma podróżniczego ...marzy mi się taka praca

co cię odstrasza? :o to po kija składałaś tam aplikację? :o tipsy ściągniesz i będziesz machac łopatą :P ale wyadje mi się, że lepiej idź juz na dziennikarstwo, bo w dziedzinie jaką jest archeologia trzeba byc pasjonatą.

Gość chyba pasjonatem

Gość Indiana Jones.
studenckie czasy...ech,lza sie w oku kręci :-p

tipsów nie noszę...i nie, nie jestem z tych panienek, które boją sie pobrudzić czy spocić. Po prostu machanie łopatą nie jest według mnie zbyt przyjemne

Gość Indiana Jones.
w zawodzie ? a z czego bym wyżył ? :-p Nie,nie.Mnie interesuja Kobiety,nie grzebanie w ziemi :-p

Gość jak to jest kochani
jesli jestem na liscie rezerwowej na UŁ to mam czekac az wszyscy złozą papiery i oni sami mnie powiadomią czy wkoncu sie dostałam czy jak to jest?? bo juz nie wiem co robic czy czekac czy składac papiery gdzie indziej :/