Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość falafelka

Cesarskie cięcie. Mam pytanko

Polecane posty

Gość falafelka

Czy po cc także trzeba ćwiczyć mięsien kegla? Kilka dni temu miałam zdjęte szwy, lekarze zalecili przemywac rane szarym mydlem, czy oprócz tego trzeba jeszcze ją odkażać? Bo w jednym miejcu coś mi sie z niej sączy... i zrobił sie strupek

Gość falafelka
żadan z Was nie miała cc?

Witaj. Rane przemywaj lekko wacikem nasaczonym spirytusem a szegolnie tam gdzie sie saczy,to powinno wyschnac i nie zrywaj strupkow.Same odpadna.Wietrz czesto rane i nie kap sie,tak zeby rana nie byla w wodzie. A jesli chodzi o miesnie kegla to wydaje mi sie,ze nie trzeba cwiczyc bo nie rodzilas sn,ale sie nie znam. pozdrawiam ps.staraj sie duzo chodzi(delikatnie)to szybko wrocisz do formy

Gość mkk
ja tez przemywalam spirytusem tylko i szybko wszytsko sie zagoilo ladnie,,,,i uwazaj na poczatku z moczeniem rany,,,

podczas prysznica przemywałam ranę szarym mydłem; też mi się troszkę sączyła - smarowałam spirytusem właśnie i dużo wietrzyłam

Gość falafelka
dzięki :) a jak z ćwiczeniem????

Gość jusiek
spokojnie po 3 miesiącach już mozna mięsnie brzucha a jak się będziesz dobrze czuła to wczesniej.

Gość falafelka
ale mi chodziło omiesień kegla, czy trzeba ćwiczyć po cc, bo po sn tak

Gość jusiek
mi nikt po cc tego nie zalecał bo nie było takiej potrzeby przecież nie rodziłaś sn

Gość falafelka
właśnie tak też sobie myślę, że chyba jednak nie trzeba? ale lekarze zalecali mi sikać pulsacyjnie (że tak powiem) a w ten sposób tez si ćwiczy mięśnie pochwy

ja po cc myłam narmalnie mydłem pod prysznicem, a po, przemywałam wodą utlenioną. po 10 dniach od cc wstałam z wyrka a z rany wylało mi sie wiadno czarnej krwi!!!masakra. zrobiła mi sie przetoka i przez 2 miesiące sączyła mi sie ropa...kupiłam lampe soluks i naświetlałam, doapiero to pomogło. dadam, ze mi sie bardzo zle goiło od początku, brzuch do tej poty mam troche zasiniony i nie mam czucia...

falafelka mi polecili przemywac rane spirytusem 70% (przecieralam gazikami leko dostepne w aptece) i woda utleniona 2 razy dziennie, po 10dniach rana juz zagojona byla. jesli jestes w domu to mozesz tez co ajkis czas przemyc polodyna (jodyna). przemywanie szarym mydlem tez jest ok ale oprocz tego ja bym jednak ten spirytus i wode utleniona wlaczyla... co do miesni kegla to po naturalnym owszem cwiczylam ale po cc nie.

Gość falafelka
dziekuje za odpowiedzi 😘