Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiara3

choroba gilberta

Polecane posty

Gość gość
A te badania są odpłatne czy na NFZ ? Jeśli odpłatne to ile kosztują? Czy można je zrobić w Krakowie? Kto Wam dał skierowanie: pediatra czy spec. chorób zakaźnych?

Gość gość
Lekarz pierwszego kontaktu dal.Ale moze tez dac specjalista np.gastrolog.Badanie jest bezplatne ze skierowaniem (na fudusz).Prywatnie to koszt ok.200zl. w Warszawie.

Gość Riccor
My też dostaliśmy (synek) skierowanie na badania w kierunku zespołu Gilberta - od pediatry. Dobrze, w Medgenie jest możliwość wykonania bezpłatnych badań (w ramach funduszu). My akurat mamy blisko, mam nadzieję, że wyniki będzie można szybko odebrać...

Gość gość
Czy medgen ma swoje placówki tylko w Warszawie?

Gość Riccor
Nie mam pojęcia... Ale na pewno takie info można znaleźć na ich stronie internetowej http://www.medgen.pl/ :)

Gość gość
jaki jest koszt takich badań?

Gość gość
Wystarczy wejść na stronę Medgenu, tam są wszystkie informacje

Gość gość
Ja robiłem badania w Medgenie, bardzo krótki czas oczekiwania na wyniki, co jest baaaardzo dużym plusem

Gość gość
Dla mnie najważniejszą sprawą jest to, że Medgen wykonuj***adania za darmo(na NFZ). Oczywiście jeśli masz skierowanie, o które też nie jest łatwo...

Gość gość
czy tylko mężczyźni chorują na zespół Gilberta??? Ja właśnie czekam na wyniki, jutro jadę do Medgenu po odbiór

Gość gość
Niestety, własnie wróciłem z Medgenu. Okazało się, że diagnoza potwierdziła się i stwierdzono u mnie zespół Gilberta. Jestem trochę podłamany. Nie wiem, co się z tym wiąże, a wizytę u lekarza mam dopiero za 2 tygodnie. Ktoś coś???

Gość gość
Ja mam te chorobe .Jak to moja lekarka okreslila taka choroba to nie choroba.Tyle ze jak jestem prsemeczona to galki mi sie robia lekko zolte.Generalnie w niczym ta choroba noe przeszkadza.Lekarz powiedzial ze mam zyc normalnie bo tu ani zadna dieta ani zadne leki ani badania co jakis czas potrzebne nie sa.Mam zmutowany gen i tyle do niczego wiecej to nie prowadzi.

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość AnielaAnia
NIE POLECAMY przychodni MedGen na ulicy Orzyckiej 27 w Warszawie na Mokotowie, jeśli chcecie skorzystać z usług w ramach NFZ. Wszystko na początku wygląda ładnie, pięknie i miło, tak jak powinno być w przychodni, do momentu, kiedy okazje się, ze nie będziecie dopłacać za badania prywatnie. To jest kuszenie, ze niby mają kontrakt NFZ, a potem i tak w praktyce pacjent, jak płaci, to OK, jak nie to dla nich nie pacjent, bo ciągle i lekarze i w recepcji powtarzają, że z funduszu mają mało pieniędzy i nie starcza na nic. Straciliśmy dużo nerwów. Omijajcie to miejsca. Lepiej się dostać z funduszu na Kasprzaka lub na Sobieskiego 9 w Warszawie.

Ja robiłam badania w MedGenie w ramach NFZ i jestem bardzo zadowolona. Personel miły i pomocny. Wynik na czas. W pełni polecam wszystkim!

Gość gość
Ja też badania genetyczne miałam robione. Śline brali. A ogulnie w ciąży boli ruina wysoka i holestaze miałam w ciąży ztwierdzoną. Po ciąży nadal bilirubina się utrzymywała i od lekarza do lekarza puby watrobowe wszystko w normie ale lekarzowi niedawno spokoju id czego tak jest usg ogulnie kamienie we woreczku się znalazły. Po usunięciu woreczka. Nadal podwyższa mi się bilirubina. Pije jem wszystko jak widzę że się będę gorzej czuła lub białka żółte to dietkie wprowadzam. Mniej smarzonego dużo dużo wody