Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 kiara3

choroba gilberta

Polecane posty

Go艣膰 gilbert....
Witam :) No i w koncu finisz :D :D Badanie genetyczne potwierdzilo u meza zespol Gilberta... ...dobrze jest wiedziec..i nie zamartwiac sie za kazdym razem gdy oczka czy skora sa lekko zazolcone.. Jak to dobrze ze trafilam na to forum i spotkalam tu Ciebie Olo...馃槝 Zycze wszystkim "gilbertowcom"duuuuzo zdrowia...i milosci :D :) ,serdecznie pozdrawiam Ciebie Olo i Twojego meza i Ciebie Wiktorow... Pa :) 馃尲

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 gilbert....
Ojojoj!!!!! Po miesiacu czasu musze zweryfikowac moja opinie o Medgenie... :( Niestety Medgen przyslal dzis WEZWANIE do przedstawienia dokumentu ubezpieczenia za wizyte (czyt.odebranie wyniku) u dr.Szczaluby....w trybie 5 dni pod grozba poniesienia przez meza kosztow wizyty!!!!!! Skandal!!!! jestem oburzona!!!!! W Medgenie bylam z mezem 2razy,pierwszym razem-pobierali krew do badania i drugim razem-gdy lekarz dawal mezowi wynik badania.....Za kazdym razem w rejestracji pracownicy przychodni Nowum sprawdzali dokument uprawniajacy do swiadczen w ramach NFZ...... I tu nagle dzisiaj WZYWAJA do przedstawienia ubezpieczenia ,za druga wizyte... Skandal!!! pomijam fakt ze 1.to juz 3 pismo z Nowum (2 pisma byly informacyjne o "dolegliwosci"meza) ,ktore aby odebrac (awizo) musial maz prawie 40min.czekac w kolejce na poczcie..... 2.przychodnia miesci sie na drugim koncu miasta od miejsca zamieszkania.. Teraz jest maz zmuszony jechac do tej cholernej przychodni aby przedstawic -przedstawiane przeciez-ubezpieczenie... Pytam sie...na jakiej zasadzie dostal sie maz do dr.Szczaluby w celu odbioru wyniku badania?????? Przeciez pracownicy sprawdzali ubezpieczenie zanim meza do dr. skierowali,poza tym dziwi mnie ze odbior wyniku u lekarza (bo to tak to sie w tej przychodni odbywa) jest traktowany jak wizyta...szkoda ze maz nie wiedzial...gdyby wiedzial to: -te 3min. "wykorzystalby" przynajmniej na dokladne dowiedzenie sie o chorobie.... -albo wcale by nie poszedl.....a wynik odebralby w rejestracji... Na szczescie maz byl ubezpieczony,a sprawa sie wyjasni...PRZESTRZEGAM JEDNAK PRZED TA PRZYCHODNIA....i przed sposobem odbioru wyniku badania traktowanego przez przychodnie jak kolejna wizyta....PARANOJA... JESTESMY Z MEZEM OBURZENI,ZNIESMACZENI.....I NACIAGNIECI musialby bowiem maz placic za odbior wyniku.... Sprytne.Wydanie wyniku badania odbywa sie przez lekarza....ale odbierajacy pacjent ,a raczej delikwent nie wie ze ze TEN ODBIOR to WIZYTA..... ODRADZAM SZCZERZE TE PRZYCHODNIE ,SZKODA ZDROWIA I NERWOW.... ....KOMPLETNY BRAK ORGANIZACJI....I LEKCEWAZENIE PACJENTOW... Jak tak mozna?? Jeszcze raz ODRADZAM...jestem wzburzona,wsciekla....niestety w poniedzialek(bo przychodnia wyznaczyla termin) musi maz tam jechac.....chyba ze poczta im wysle... byle sie w koncu od nas odczepili.... NIE RADZE TAM ROBIC ZADNYCH BADAN....chyba ze lubicie stac kilka razy w kolejkach na poczcie :P :D TACY JESTESMY WSCIEKLI 馃槨 I ZLI 馃槧......az plakac sie chce 馃槶

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 barnej
MAM STWIERDZON膭 HIPERBILIRUBINEMI臉 OD 16 GO ROKU 呕YCIA PO 31 LATACH KOMPLETNEGO BRAKU STOSOWANIA SI臉 DO ZALECE艃 LEKARSKICH JESTEM PO USUNI臉CIU WORECZKA 呕脫艁CIOWEGO , MAM NAST臉PNE Z艁OGI W PRZEWODACH ( DO USUNI臉CIA ) PODWY呕SZONE A/AT -LEKKIE ST艁USZCZENIE W膭TROBY ZALECENIA ZGUBI膯 5-10 KG ( MAM 93) OGRANICZYC WYSI艁EK FIZYCZNY ,DIETA W膭TROBOWA ORAZ BARDZO WA呕NE ZERO STRESU !!! POZDRAWIAM WSZYSTKICH GILBERTOWC脫W ZALECAM S艁UCHAJMY M膭DRYCH LEKARZY UNIKAJCIE WZW !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jaksi
Bardzo prosz臋 wszystkich o uwag臋. Mam wa偶n膮 wiadomo艣膰 o domniemanym doktorze Oczu Batynie, kt贸rego dane przetoczy艂y si臋 przez ten temat. Jest to lekarz, kt贸ry twierdzi, 偶e zrobi艂 doktorat w Polsce 10lat temu podczas swojej pracy w szpitalu na Banacha. Nie m贸wi jednak dobrze po polsku, nie rozumie przynajmniej 60-80% tego co si臋 do niego po polsku m贸wi. Ciekawe jest wi臋c w jakim j臋zyku pisa艂 ten doktorat. Pr贸buje leczy膰 drogimi, kosztuj膮cymi oko艂o 500-1000z艂 suplementami diety, akupunktur膮, diet膮 oraz psychotropami, kt贸re wciska co drugiemu, lub ka偶demu pacjentowi, poniewa偶 twierdzi, 偶e wszystkie problemy zdrowotne pacjenta polegaj膮 na braku jego mi艂o艣ci w艂asnej! Moja kole偶anka by艂a u niego w sprawie swoich dolegliwo艣ci, a ja wybra艂am si臋 z ni膮. Gdy pr贸bowa艂a mu t艂umaczy膰, 偶e ona siebie bardzo kocha, bardzo si臋 lubi, tylko jako艣 nie jest w stanie pokocha膰 swojej 艂uszczycy, ani polubi膰 swoich pi臋ciu torbieli na jajnikach, 'pan' Batyn, pokiwa艂 ze zrozumieniem g艂ow膮 i stwierdzi艂: "Tak, tak, ja rozumiem, musi si臋 pani pokocha膰, bo bez mi艂o艣ci nie da si臋 偶y膰 w zdrowie"(oczywi艣cie straszn膮 ledwo zrozumia艂膮 polszczyzn膮). Przez ca艂y czas te偶 pyta艂 moj膮 kole偶ank臋, jak ona widzi, 偶e on mo偶e jej pom贸c!!! Dziewczyna ledwo wie, jakie s膮 jego sposoby na leczenie swoich pacjent贸w, nie wie o nim ani jego metodach prawie nic, a ten pawian pyta si臋 j膮 w k贸艂ko: "Jak widzisz, 偶e ja tobie pom贸c?", "Powiesz, jak chcesz, 偶ebym pom贸g艂?". My艣la艂am, 偶e spadn臋 z krzes艂a. Wydawa艂o mi si臋, 偶e widzia艂am ju偶 wszystkie rodzaje gigantycznego lekarskiego ego i ludzkiej g艂upoty, ale Batyn Ocz udowodni艂 mi, 偶e jego ego i g艂upota to nowy wymiar. Pr贸bowa艂 wm贸wi膰 dziewczynie, 偶e 偶yje w stresie i jest znerwicowana st膮d jej problemy, tymczasem moja kole偶anka jest najspokojniejsz膮, najweselsz膮 osob膮 jak膮 znam i denerwuje j膮 cokolwiek raz na ruski rok. Pr贸bowa艂 nam贸wi膰 ja na suplementy za okr膮g艂膮 sumk臋 i m贸wi艂, 偶e b臋dzie j膮 leczy艂, ale nie wie, czy wyleczy! "Zobaczymy", gdera艂, "zobaczymy, czy pomo偶e", jakby m贸g艂 sobie z jej zdrowiem pogrywa膰 w ruletk臋. Gdy na ko艅cu powiedzia艂a mu, 偶e nie widzi jak on m贸g艂by jej pom贸c, wygoni艂 j膮 z gabinetu i kaza艂 zap艂aci膰 100z艂 za wizyt臋, kt贸ra nota bene trwa艂a 20 min.! Apeluj臋 do was ludzie kochani, darujcie sobie "doktora" Ocza Batyna, szarlatana i debila, ignoranta, kt贸ry chce waszych pieni臋dzy. Chyba, 偶e po kilku miesi膮cach/latach jego was "leczenia" chcecie obudzi膰 si臋 z r臋k膮 w nocniku, strat膮 du偶ej ilo艣ci pieni臋dzy, zdrowiem w tak samo z艂ym lub gorszym stanie ni偶 to z jakim do niego przyszli艣cie i poczuciem wstydu, 偶e dali艣cie si臋 nabi膰 capowi w butelk臋, ledwo wspominaj膮c o straconych nadziejach na 偶ycie w zdrowiu.f

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to偶 to mongo艂
hehehe:classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gilbert....
...dokument ubezpieczenia do przychodni Novum dostarczony...ufffff ...okazalo sie ze z winy pracownika wyniklo cale to zamieszanie gdyz w dokumentacji brakowalo (!!!) kopii przedmiotowego dokumentu...szkoda ze konsekwencje czyjejs dezorganizacji,bledu musielismy poniesc ja z mezem...caly dzien zmarnowany!!!...owszem przepraszano nas za zaistniala sytuacje... ..najgorsze jednak jest to,ze personel Novum tak "b艂aha"kwestie podniosla do rangi problemu wysylajac nieuprzejme pismo z z膮daniem przedstawienia ubezpieczenia w terminie 5dni pod grozba obciazenia nas kosztami wizyty.. ..a na pytanie dlaczego nie zatelefonowano do meza w celu wyjasnienia sprawy,tylko wyslano list polecony ktorego odebranie na poczcie wymagalo 40min.sterczenia w kolejce? -uslyszalam od pracownika Novum- "bo ludzie nie odbieraja telefonow"...dobre co??? ...w koncu zazadalismy potwierdzenia dostarczenia ubezpieczenia...i...takie potwierdzenie otrzymalismy, a jakze :z data i pieczatka przychodni...wystawiona na...dokumencie ubezpieczenia!!!!! ,myslalam ze padne ze zlosci!!! -znowu nas przepraszano...no coz gdyby glupota mogla fruwac, to niektore panie z personelu Novum latalyby jak golebice :P ... Ciesze sie ze maz ma wykonane to badanie genetyczne ,szkoda tylko ze poczatkowy zachwyt przychodnia Novum ,poprzez arogancje i ignorancje, oraz calkowity brak organizacji przerodzil sie w zniesmaczenie i spowodowal tyle nerwow i zmarnowanego czasu...-ale to nikogo w Novum nie obchodzi... Wczesniej nigdzie nie postawiono nas w takiej nieprzyjemnej sytuacji....no coz moge tylko powtorzyc NIE POLECAM TEJ KLINIKI. ...mam nadzieje ze to koniec "przygod" z ta przychodnia.. dobranoc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Olo31
No w ko艅cu wszystko si臋 wyja艣ni艂o :) Baaardzo si臋 ciesz臋, 偶e mog艂am pom贸c :) Widz臋, 偶e Medgen kolejny raz 艣wietnie si臋 sprawdzi艂 :) Pozdrawiam serdecznie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mo偶e by膰 to tak
U mojego syna lekarze podejrzewaj膮 zesp贸艂 gilberta. Za偶贸lci艂y mu si臋 bia艂ka oczu. W badaniach wysz艂a podwy偶szona bilirubina, ca艂a reszta w normie. Nie ma 偶adnych innych objaw贸w. Problem w tym, 偶e ch艂opak wymarzy艂 sobie wst膮pienie do s艂u偶b mundurowych a jak tu czytam z zespo艂em gilberta nie ma o tym mowy...:O Kto艣 wie mo偶e, czy tak jest naprawd臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lolitka w
nie z zespo艂em gilberta, a z podwy偶szon膮 bilirubin膮 szans nie ma, niestety

Udost臋pnij ten post

ale zaraz, ja to mam i nie zawsze mam podwyzszona bilirubine, za kazdym razem twojemu synowi wychodzi podwyzszona? tak szczerze, to jesli by mu nie wyszla powyzej normy to po co ma mowic o tej przypadlosci?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aneczkal....
Niestety faktycznie to dyskwalifikuje.. :( M贸j m膮偶 ma zesp贸艂 gilberta i dosta艂 w zwi膮zku z tym kat. D . Tyle 偶e on akurat sie z tego cieszy艂... Przy tym zespole nie jest zalecany wzmo偶ony wysi艂ek fizyczny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mo偶e by膰 to tak
Jeszcze nie wiemy, czy ta bilirubina powy偶szona jest na sta艂e czy okresowo...Ale jak widz臋 do s艂u偶b mundurowych nie ma szans:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mo偶e by膰 to tak
Gdyby "akurat nie by艂o" i go przyj臋li to i tak s膮 potem jakie艣 badania okresowe...:O A ostatnio mia艂 wynik bilirubiny ca艂kowitej-97.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lolitka w
jak sie ju偶 dostanie to te badania nie powoduj膮 wyrzucenia ze s艂u偶by, ale dosta膰 si臋 z takim wynikiem nie jest mo偶liwe co艣 du偶a ta biliribina jak na gilberta

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Olo31
Gilbert... Przykro czyta膰 o Waszych nieprzyjemno艣ciach... Jestem zdziwiona, bo my nie mieli艣my absolutnie 偶adnych problem贸w, dlatego z czystym sumieniem poleci艂am Wam Medgen... C贸偶, wida膰 wsz臋dzie zdarzaj膮 si臋 jakie艣 nieporozumienia... Wsp贸艂czuj臋 nerw贸w... Pozdrawiam serdecznie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gilbert....
Olo31 witam Cie serdecznie :) Oj Olo kochana..ja z mezem jestesmy Ci wdzieczni ogromnie ,bo dzieki temu forum i Twojej na nim obecnosci dowiedzielismy sie -wbrew twierdzeniom gastrologa- ze istnieje jednak badanie w 100% potwierdzajace ,lub nie ,zespol gilberta.. Jedyne co moge Ci powiedziec to dziekuje ,dziekuje ,dziek..... ...a ze rzeczywiscie ,jak pisalam ,czynnik ludzki zaburzyl moj zachwyt nad klinika ,to trudno no.. ...faktem jest ,ze pisalam wzburzona bo musielismy sie najezdzic i nie uniknelismy stresu ,no ale coz... Nadal jednak uwazam ,ze odbior wyniku nie powinien byc traktowany jak wizyta i placowka nie powinna zadac zaplaty za taki sposob "wydawania" wyniku badania....ale o tym juz pisalam.. ..po prostu trzeba uwazac zeby nie zaplacic dwa razy: raz za samo badanie ,a drugi raz za jego odbior- bo tak wlasnie nam sie zdarzylo :( Olo ,mimo tego incydentu wyniklego z winy kliniki ,szczerze bardzo Ci dziekujemy :) Bardzo bardzo :) 馃尲 Olo pozdrawiam Cie serdecznie i Twojego meza -duzo zdrowka i milosci :) Papa 馃槝

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Olo31
Gilbert, wiesz, nie dawa艂o mi spokoju to, co napisa艂a艣 ostatnio... i podpyta艂am moj膮 ciotk臋, kt贸ra pracuje w pa艅stwowej s艂u偶bie zdrowia, jak to jest z tym odbiorem wynik贸w. Ona powiedzia艂a, 偶e dlatego zapewne wzywano Was na wizyt臋 po odbi贸r wynik贸w, bo tylko wtedy NFZ zwraca przychodni pieni膮dze za wykonane dla pacjenta badanie. I dlatego nie wystarczy odbi贸r w rejestracji. A badanie genetyczne to jeszcze inna bajka i tu zaostrzenia s膮 du偶o wi臋ksze... itd. Wi臋c pewnie dlatego tak si臋 u Was narobi艂o... Medgen to jednak dobra firma, moja znajoma ostatnio r贸wnie偶 korzysta艂a z ich us艂ug i by艂a bardzo zadowolona. No nic, wa偶ne, 偶e wiecie ju偶 na czym stoicie :) 呕ycz臋 zdr贸wka i pozdrawiam serdecznie :) :) :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gilbert....
Olo31 No wlasnie nie do konca tak jest.. Zobacz,dam Ci przyklad.. Zaluzmy ze badanie robilismy prywatnie... Takie badanie genetyczne pod katem zesp.gilberta- to koszt powiedzmy 200zl. Zatem przychodze do kliniki.Place te 200zl. ,pobieraja krew i potem przychodze po odbior badania.I juz. Calkowity koszt to 200zl. Ale my robilismy na NFZ,zatem to fundusz zaplacic ma Medgenowi za badanie meza.I fundusz placi,pobieraja krew i czekamy na wynik tego OPLACANEGO JUZ PRZEZ FUNDUSZ BADANIA..... ale... zeby to oplacane juz przez fundusz wykonane badanie odebrac ,Medgen (i teraz)-KIERUJE PO ODBIOR DO LEKARZA. Idziemy zatem.Lekarz wydaje wynik.I juz. N I E S T E T Y....PO JAKIMS CZASIE..... Droga pocztowa Medgen zada zaplaty za ll wizyte -czyli odbior wyniku badania. (Zauwaz Olo ,Medgen nie zada zaplaty za l wizyte u lekarza,gdy to pobierano mezowi krew ,bo Medgen wie ze przy l wizycie maz byl ubezpieczony). Oczywiscie jesli przrzedstawimy Medgenowi dowod ubezpieczenia wazny w dniu tej ll wizyty ,to Medgen nie bedzie dochodzic naleznosci za ll wizyte bezposrednio od meza tylko od ubezpieczyciela... MOIM ZDANIEM TO NADUZYCIE ZE STR. MEDGENU Bo: na szczescie maz byl ubezpieczony (ciaglosc ubezpieczenia) i po przedstawieniu Medgenowi dokumentu potwierdzajacego ubezpieczenie-NIE ZAPLACIL "z wlasnej kieszeni" ZA ll WIZYTE ,czyli odbior wyniku.. ...ale co w sytuacji gdyby ubezpieczenie sie mezowi skonczylo? ,a przeciez odbior wynikow odbywa sie zazwyczaj po miesiacu....??? ...ano wlasnie..-i taka okolicznosc nazywam nieuczciwym dzialaniem Medgenu ,ktory taka osobe ktorej ubezpieczenie sie skonczylo ,wysyla po odbior do lekarza.Taka osoba nie wie ze Medgen traktuje to jak wizyte,nikt tej osoby o tym nie poinformowal....W rezultacie do takiej osoby po pewnym czasie przychodzi droga pocztowa-cieg dalszy juz znasz ;) I taka osoba,a raczej ofiara Medgenu, musi zaplacic! TAK DZIALA MEDGEN.... jedno badanie ,a dwa razy placisz.Raz za badanie a drugi raz za RZEKOMA WIZYTE KONSULTACYJNA,PORADE,tylko sek w tym ze o tym nie wiesz,idziesz przeciez po odbior wyniku-wykonanego juz badania ,malo tego nikt Cie nie informuje ze w przypadku gdy nie masz waznego ubezpieczenia to za te wizyte zaplacisz...a przeciez odbior wyniku NIE MOZE BYC TRAKTOWANY JAK PLATNA WIZYTA,nikt Cie do tego nie moze zmusic przeciez... Rozumiesz Olo istote mojego oburzenia? Przemysl to : jestes ubezpieczona idziesz do Medgenu tam okazujesz ubezpieczenie pobieraja Ci krew i informuja ze wynik bedzie za miesiac. W miedzyczasie konczy Ci sie ubezpieczenie... Po miesiacu idziesz do Medgenu po odbior wyniku.Kieruja Cie do lekarza ktory da Ci wynik.Idziesz,odbierasz wynik.Trwa to 3min. i wracasz do domciu. ...no i po pewnym czasie Medgen poczta przysyla wezwanie do zapl..... aaaaaaaaaaa 馃槶 aaaaaaa No ja bede sie powtarzac :) ,ze ciesze sie ze maz ma wykonane to badanie :) ,ze dzieki Tobie do tego doszlo :) ,ale....Medgen zawiodl mnie ogromnie.Tak sie po prostu nie robi.Tak nie wolno. Zal mi tych osob,ktore odbieraly wynik nie bedac ubezpieczonymi :( ,oczywiscie brak ubezpieczenia w dniu odbioru wyniku badania nie ma przeciez znaczenia....hmmmm....nie powinno miec znaczenia...-a jednak... Ale sie rozpisalam :D :D Olo sciskam mocno :) papa :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gilbert....
Oj jak juz zaczelam to kropke nad "i" jeszcze postawie ,poslugujac sie sprowadzaniem zagadnienia do niedorzecznosci ,gdzie nieprawidlowosc innego myslenia staje sie oczywista :) Zobacz Olo : ...majac ubezpieczenie idziesz na l wizyte do lekarza tego samego dnia pobieraja Ci krew. Wyniki TEGO badania masz odebrac za miesiac. W miedzyczasie tracisz ubezpieczenie. Po miesiacu idziesz ODEBRAC jedynie wynik wykonanego wczesniej badania. W rejestracji nie chca Ci wydac badania ,bo badanie ma Ci wydac lekarz. Jestes informowana ze wizyta konsultacyjna u lekarza w zw.z wynikiem badania bedzie platna. Nie chcesz tej wizyty ,nie masz kasy ,nie chcesz-Twoja sprawa przeciez. Nikt nie moze Cie zmusic do odbycia tej wizyty prywatnie i zaplaty za swiadczenie ,ktorego nie chcesz. Uwazasz ze skoro jest wymog ,ze odbior wyniku odbywa sie przez lekarza to logicznie powinna byc ta ll wizyta potraktowana jak kontynuacja przedmiotowego swiadczenia ,a nie prywatnie. Przyszlas tylko po odbior wyniku badania wykonanego w czasie gdy bylas ubezpieczona. ...Co wowczas???? Przeciez wykonalas badanie ,NFZ pokryl koszt i wynik musza Ci przeciez dac i co? Nie dostajesz wyniku?? ABSURD. x ..tak mysle ,ze moze takie dzialanie Medgenu jest celowe- po co pytac i informowac pacjenta? ,a niech idzie do tego lekarza ,zawsze to jakis pieniadz i mozna zadac od ubezpieczyciela ,albo samego pacjenta-jelenia :) x Milej majowki Olo :) pa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wszyscy zdrowi
:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja te偶 robi艂em badania na zesp贸艂 Gilberta w laboratorium Medgen w Warszawie i nie mia艂em 偶adnych problem贸w. Obs艂uga mi艂a i fachowa, wyniki w bardzo kr贸tkim czasie. Jednym s艂owem: POLECAM!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja r贸wnie偶 mog臋 si臋 wyrazi膰 o Medgen w samych superlatywach, przede wszystkim robi膮 badania szybko i profesjonalnie z baaaardzo mi艂膮 obs艂ug膮 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Za taka kase to ja tez moge byc mi艂y i szybki :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Medgen to naprawd臋 pe艂en profesjonalizm, owszem badania s膮 p艂atne, ale jest r贸wnie偶 mo偶liwo艣膰 zrobienia ich w ramach NFZ :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
M贸j 17-letni syn ma stwierdzony zesp贸艂 gilberta na podstawie bada艅 krwi i usg brzucha. Lekarka twierdzi, 偶e to najprawdopodobniej jest to. Nie zleci艂a 偶adnych bada艅 genetycznych, nawet nie wspomnia艂a o takiej mo偶liwo艣c***otwierdzenia tej choroby (w 100%??). Natomiast naciska, by zaszczepi膰 syna przeciwko 偶贸艂taczce typu A, oczywi艣cie odp艂atnie- 2 dawki szczepionki, ka偶da 100 z艂. Czy u Was te偶 tak zalecono?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nikt si臋 nie szczepi艂?:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja r贸wniez polecam Medgen !!!! Nareszcie trafilismy z mezem na laboratorium gdzie szybko i wiarygodnie wykonuja wszystkie badania kompleksowo :) polecam z calego serca!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czy takie badanie mo偶na zrobi膰 tylko w Warszawie? W innych miastach te偶 mo偶na? Jak tak to gdzie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To a偶 tak 藕le,偶e Medgen musi si臋 zachwala膰 na kafeterii? :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Popieram pani膮 wy偶ej !! Synkowi robili艣my badania na zesp贸艂 Gilberta w Medgenie i okaza艂o si臋 ,偶e nasz Damian jest chory :(

Udost臋pnij ten post