Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierkowa

Dres do szpitala - potrzebny??

Polecane posty

Jak myslicie...czy w wyprawce do szpitala przyda mi sie dres?? Jak bede rodzic to bedzie juz chłodno(pazdziernik) i zastanawiam się nad jego kupnem...Tylko czy nie bedzie to przeszkadzać w wietrzeniu i gojeniu się ewentualnej rany krocza?? Doradzcie mi kobietki:)

witam! dres może Ci sie przydać ale jedynie na wyjście ze szpitala, bo tak żeby chodzić w nim po szpitalu to nie polecam. w niektórych szpitalach nie pozwalają nawet nosić majtek poporodowych, nie mówiąc już o dresie. ale na wyjście - OK. pozdrawiam i życzę szybkiego porodu:)

Gość nie nie i nie
Możesz zabrać, ale i tak ci nie pozwolą załozyć:) Rodziłam w listopadzie i o mało się nie ugotowałam leżąc na sali w cienkiej koszulce. Nie pozwalają nawet zakładać majtek w więszkości szpitali, bo na obchodzie trzeba rozkładać nogi, a ranę trzeba wierzyć. W dresie jak nakamisz dziecko? Zdejumjąc całą górę? Koszulki i szalfrok.

Kurcze, no to faktycznie,...co więc polecacie do ubrania ?? Tylko piżamka na guziki do karmienia ??

koszule do karmienia te na guziki są zdecydowanie lepsze niż te np z rozcięciami materiału na piersiach (bo niestety widać przez nie piersi -co niektóre kobiety oraz niektórych odwiedzających w szpitalu może krępować).

Cukierkowa: W szpitalu. gdzie masz rodzić, powiedzą ci Cokładnie co możesz wziąć. Osobiście polecam 1 koszulkę rozpinaną, a drugą na ramiączkach ( w tej w nocy łatwiej karmić, bo nie musisz odpinać przez sen i wykorzystasz szybciej w domu). Żadnego dresu, żadnych spodni, bo się nie przydadzą, a jak Cię potną, to nawet nie będziesz miała sił nóg podnieść, żeby je załozyć.

Mi by się przydał dres, gdyz byłam bardzo długo w szpitalu (mały miał 2 razy żótaczke poporodową) Nie chciałam siedzieć w koszuli chyba 7 dzień w szpitalu...ale zawsze jest mąż, który może przywieść ci dresik. Najlepiej bawełniany albo welurowy bez sztucznych dodatków- a w domku to na 100% zda egzamin

Dzieki wielkie...przynajmniej uchroniłyście mnie przed niepotrzebnym zakupem:) Zamiast dresu faktycznie sprawię sobie koszulę z guzikami i jedna na ramiaczkach:) Tez mysle ze to dobry wybór:) A ta na ramiączkach z pewnoscia bardzo mi sie przyda potem w domku:) No i ewentualnie kilka koszulek takich bawełnianych męskich zwykłych wezmę, chyba bedzie ok... A do porodu mogę iść w dużej koszulce bawełnianej ??

do porodu jasne że możesz, zaproponują ci pewnie koszule szpitalną bo pewnie będzie do wyżucenia potem, możesz ja zaplamić i wogule, ale to nie drogi zakup więc jak ci będzie wygodnie to możesz...

No mysle ze tak...mam juz taka koszulke, bo ostatnio moj Misiek byl oddać krew i dostawali koszulki...wiec poprosił o taaaką najwieksza dla mnie:)A jak sie wyrzuci to trudno:)

Gość Alexxxa
Ja miałam moja do porodu, nosze ją do dziś. Dres odradzam, bo mozna się w nim ugotować. Rodziłam w listopadzie i grzali niemiłosiernie.

Do porodu najlepiej dużą i taką, ktorej nie będzie Ci żal. Choć moja się uchowała i nic jej się nie stało, to pewnie przez rysunek Tweety na piersiach. Teraz też sobie kupiłam niechcący z podobnym wzorkiem, ale już na leżakowanie. Chyba przeznaczenie:)

hihihi...nom to koszulkę już mam a z dresu rzeczywiscie zrezygnuję na rzecz koszuli nocnej, ewentualnie jakiegoś szlafroka albo czegoś innego co moze mi sie przydać...teraz juz wiem ze z pewnoscia nie bedą to żadne spodnie:) Dzieki dziewczyny:)

mi sie bardzo przydał dres. podczas pierwszych skurczów chodzilam w dresie. Rodziłam po terminie i leżałam w szpitalu i przez ten czas chodziłam w spodniach dresowych i koszulce, bo w piżamce w dzien nie lubie chodzić.

W sumie po porodzie dres jest zbędny...no chyba ze okaże się ze bede dłuzej w szpitalu...albo ze bede po terminie jak przedmówczyni...najwyzej kupię go tuż przed porodem...zobaczymy jak sie to wszystko potoczy:)

Co do zakupu to radze kupic w domu sie bardzo przyda, bo w jeansach to nie wygodnie w domu z dzidzią

zgadzam sie w domu po powrocie napewno się przyda. Ja miałam cc i rana na brzuchu wymagala luźnych ciuchów.

Urodziłam troje dzieci i zawsze w szpitalach było niemiłosiernie gorąco. Do porodu polecam zapinany szlafroczek, albo długą koszulę, taką jak góra od męskiej piżamy czy męska koszula. Ja miałam taki satynowy, krótki szlafroczek na guziki. I mimo, że po porodzie dostałam krwotoku i dosłownie \"pływałam we krwi\" plamy sprały się bezproblemowo.

Gość mama styczen
Mi się dres przydał, ale leżalam przed porodem 5 tygodni w szpitalu, nie zabraniali się przebierać, a nawet jakoś przychylniej patrzyli na przyszłe mamy, które rano zwlekały się z łóżek, szły pod prysznic i przebierały się. Na obchodach nie wymagali u nas koszul nocnych. Można było siedzieć w dresie. Po porodzie jednak nie byłby on wygodny, chcciaz ja na porodówkę z oodziału poszłam w dresie, a tam dopiero się przebrałam w swoją koszulkę, żadną szpitalną. Wyprałam ją w domku i dalej mi służy, nie była do wyrzucenia. Po porodzie jak już mogłam wstać i wziąć prysznic, to załozyłam koszulkę do karmienia, miałam taką jakby z kapturem z przodu (no nie dosłownie, ale to było przecięcie od ramienia do ramienia nakryte inną warstwą materiału, fajna sprawa, piersi nie wyłażą i nie trzeba szamotać się z guzikami. Można było zakładać majty poporodowe takie z przewiewnej siatki, a na obchodach nikt nie kazał nam rozkładac nog. Nic z tych rzeczy. Przychodziła połozna i sama sprawdzała stan rzeczy, co nie krępowało nikogo. Ludzie, kto to słyszał, zeby jeszce takie rzeczy praktykowali, stoi kilku lekarzy a ty rozkładaj nogi i pokazuj obolały tyłek, w dodatku krwawiący. Moim zdaniem to naruszenie godności i na pewno nie powinno odbywac się podczas obchodu.

Zgadzam się z tym co napisałaś....masakra, zeby ci jeszcze tylu zaglądało w krocze...no ale to pewnie zalezy od szpitala i ludzi w nim pracujących... Teraz przez te strajki to im sie nie chce wiec moze nie bedzie ich tylu chodziło przy mnie:D:D:D O dresie pomysle sobie...faktycznie do szpitala niebardzo, ale potem w domku sie przyda na pewno...tym bardziej ze to zima juz bedzie:)zobaczymy co znajde na miescie:)

Oj niestety u mnie tak było....ale cóż takie są niektóre szpitale, mi do głowy wcześniej nie przyszło że tak może być :(

hehe to ja mialam niezle bo przewaznie jak byl obchod, a lezalam w szpitalu 5 dni to ja akurat karmilam malego na OIOMie :P tak mnie moj maluch ratowal przed oczami 5 lekarzy :P

Często jest tak, ze kobiety godzą się na takie traktowanie, w szpitalu nic nie powiedzą a potem narzekają. Wiem, że jak kobieta jest obolała po porodzie, czasami nie radzi sobie z sytuacją to nie myśli o tym, żeby wykłócać się o szacunek, ale innej drogi nie ma. I bardzo proszę kobiety, które wybierają się do szpitala - Domagajcie się godnego traktowania.

ja sie zawsze zastanawialam ja to jest po porodzie, przeciez kobieta krwawi, kolezanka mi mowila ze miala miesiac krwawienie ale z kazdym dniem coraz skapsze i tak u niej przy porodzie sami mezczyzni byli, ale przy takich bolach nie patryzla chlopak mial 4 kg przy pierwszej ciazy wiec sie nameczyla troche, ale porod szybko poszedl po 3-4 godz juz miala sloneczko na piersi :) i nie rozumiem jak lekarze zabraniaja chodzic bez majtek po szpitalu, przeciez kobieta krwawi... moze ktoras z was doswiadczonych potrafi mi to wyjasnic blizej jak to jest??

Gość a w szpitalu przyjaznym
dziecku w sokółce 1. zabraniają dresu 2. zakładania majtek 3. każą rozskładać nogi przy całym obchodzie 4. nie ma mowy o znieczuleniu przy porodzie I wez sie politykuj z nimi jak masz siłę tylko na to, żeby sprawdzić czy wogóle zyjesz tak o cie dbają.

Ale jak to zabraniają noszenia majtek?? To co ma lać sie po nogach?? nIkt by mnie do tego nie zmusił..Co by zabili mnie za to?? A krzyków sie nie boje...

u mnie w szpitalu jest tak ze tylko jak jest obchod to lezac na lozku nie mozna miec majtek, tylko wkldke miedzy nogami bo tak normalnie to przeciez nie da sie chodzic z wkladka czy podpaska bez majtek :O wiec kazda mama nosi majtki a na obchod zdejmuje ;)

Gość a w szpitalu przyjaznym
zabraniają, bo rana ma się wietrzyć. ale i tak kobiety mają to gdzieś, bo własnie jak dojść do łazienki? chyba nogi zaciskając. no i majtki zdejnując na hasło: obchód. Idiotyzm w tym szpitalu, słowo daję. Ale taka prawda.

Gość dreski dla tereski
Przed porodem kupiłam śliczne dreski bawełniane do szpitala. Oczywiście jesienią tak grzali, że mała wyszła z potówkami a ja lewdo zyłam i okna troszkę otwarte nie pomagały. Lekarze sprawdzają, jak się goją okolice poporodowe, więc dres też nie służy. Poza tym wkład też łatwiej zmienić w koszulce.Ją samą łatwiej zmienić, założyć, bez zginania się i podnoszenia nóg. Do domu przyszłam i też koszulki, bo w domu i zimą jest ciepło. I dresik do dziś sobie leży jak nówka, bo nie wiem co z nim zrobić