Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość violettt

LECZENIE NADżEKI A WSPOłZYCIE

Polecane posty

Gość violettt

jestem wtrakcie leczenia nadzerki metodą pedzlowania. mam miec 4 zabiegi pzrez miesiac w kazda sobote. zapomnialam sie spytac mojego lekarza czy w trakcie leczenia moge wspolzyc? jezeli ktos leczyl sie ta metoda niech sie wypowie:) z gory dzieki:)

Gość violettt
nikt nie wie? :/

Gość violettt
uup

no niestety nie odpowiem Ci na to ytanie, bo nie wiem... ale mam inne do Ciebie, czy miałaś jakies objawy,które Cię nieokoiły? a jeśli tak, to jakie? szkoda ze nie zapytałas lekarza o to, zapytaj nastepnym razem:)

koniecznie zapytaj lekarza, do tego czasu chyba się możesz wstrzymać, albo stosujcie jakąś metodę zastępczą. nie sądzę, żeby na tym forum ktoś udzielił ci zadowalającej i profesjonalnej odpowiedzi do Czerwone półsłodkie - czasem nie ma objawów nadżerki, a czasem są. mnie np. bolało w niektórych pozycjach, poszłam, okazało się, że jest. ale niewielka i na razie nie leczę tylko \"obserwuję\" a własciwie lekarz obserwuje :) przy standardowym badaniu wychodzą tekie rzeczy, wiec jeżeli twój lekarz niczego nie zauwazył to nie masz sie co martwic

Gość violettt
objawami byly upławy dosc obfite i w moim przypadku lekkie klucie w podbrzuszu bo mam duza nadzerke chociaz wwiekszosci przypadkow nadzerka jets bezbolesna i zostaje wykryta najczesciej przy rutynowej kontroli u ginekologa:)

a co jaki czas chodzicie do ginekologa, keiedy jest wg was wszystko w porzadku, co jaki czas idziecie na kontrolne badania? czy to wyjdzie przy zwykłym badaniu palpastycznym? czy trzeba by z wziernikiem?

do ginekologa chodze co pół roku. jesli nie współżyjesz, to wystarczą badania raz na rok. nadżerkę można wykryć przy badaniu wziernikiem

no włąsnie byłam pół roku temu, tylko teraz zmieniam lekarza, i tak sie nie moge wybrac, a juz czas, tez planowałam jakos na dniach pójśc, tak co pół roku, mimo, ze nie współżyje, i dlatego moje pytanie było co do tego, czy koniecznie z wziernikiem, bo jeszcze nie miałam z nim tej niewątpliwej przyjemnosci...;) podobnie jest z cytologią, wczesniejsza pani dr z której jednak musze zrezygnowac, nawet o niej nie baknęła, moze jedynie nadmieniła, ze póki nie współżyję, to tego badania mi nie zrobi...

i tak coraz czesciej zaczynam sie zastanawiać nad tym czy wszystko ok... bo ani wziernika ani cytologii, mam 22 lata, kochanego chłopaka, ale nie czuje sie jeszcze gotowa na 100, wiec nie wskocze mu do łóżka tylko z tego powodu, zebym mogla sie normalnie badac... tak tylko ostatnio o tym myslałam...22 i bez cytologii....hmmm.zawsze spałabym spokojniej.... moze ten nowy lekarz bedzie innego zdania co do tego badania, bo słyszałam, ze niektóre dziewice miały to badanie.... ano ale to pewnie zalezy od budowy błony itd. oj bez końca mozna by pisac...

koniecznie wybierz sie do innego lekarza. opowiedz mu o swoich obawach. cytologię powinien ci zrobic, a z wziernikiem różnie. zależy od twojej budowy, lekarz sam zdecyduje, czy może cię tak zbadac. sa takie małe wzierniki, które napewno nadają się do takich badan pzdr

Gość puszek-okruszek
Czerwone.....masz jakiegoś durnego lekarza, bo powinien robic cytologię nawet jesli nie współżyjesz. Przynajniej raz powinnaś miec zrobione też usg macicy i przydatków. Też miałam takiego lekarza, chodziłam do niego kilka lat i gdy się przeprowadziłam i musiałam wybrac innego lekarza w okolicy to się nagle okazało że mam nadżerkę (o której tamten nigdy nie wspominał a była bo objawy o tym świadczyły). Teraz też mój "nowy lekarz" zamiast ją leczyc proponuje jedynie ją obserwowac.....czytam w necie, że inni lekarze zamiast czekac i obserwowac takie zmiany od razu leczą....Zastanawiam się czy nie powinnam isc do innego lekarza by zaczął mnie wreszcie leczyc zamiast czekac co z tego wyniknie.....Tobie radze to samo.

Gość mialam to samo i ..
Raczej nie. Ja mialam nadzerke ze 2 lata temu, zabieg - wymrazanie cieklym azotem - lekarz powiedzial by sie wstrzymac przez okolo miesiac, w tym czasie nie wolno rowniez uzywac tamponow. Teraz moja mlodsza siostra byla u lekarza, 1wszy raz, no i niedawno wspolzyla rowniez 1wszy raz, lekarz stwierdzil ze jest nadzerka, stan zapalny (przepisal leki) i jej rowniez kazal sie wstrzymac.