Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdolowana_dziewczyna

Kredyt hipoteczny...

Polecane posty

Staramy się o kredyt hipoteczny. Jestem już załamana. Miesiąc czekania, a banki cały czas robią problemy, co kilka dni chcą nowych papierków. Nie potrafią zrozumieć zapisów w umowie...kto tam pracuje....? Mam dość wszystkiego. Ciężko w dzisiejszych czasach kupić mieszkanie. Kredyt na 100% wartości nieruchomości. Dlaczego tak jest? Zdolność jest, ale mimo to nie łatwo jest dostać kredyt. Dlaczego inni nie mają takich problemów? Mogą kupować mieszkania, domy, a my nie...Zawsze pod górkę :-(

Gość iksińskaX
JA BRAŁAM W bgż i tak samo męczyli bułę ponad miesiąc, już traciłam nadzieję, ale się udało!!!!!!!!!

2 miesiące? A nie masz terminów? Nie musisz wpłacić pieniędzy? Nienawidzę banków.

No to fajnie, że możesz sobie spokojnie załatwiać. My mamy terminy...które i tak już zostały przedłużone. Wpłacona zaliczka, która po prostu przepadnie jeżeli nie dostaniemy tego kredytu :-(

Widzę, że wszyscy szybko załatwili. Mamy 2 banki, oba do du.......ale nie można już nic zrobić. Były pewne ograniczenia i nie mogliśmy brać wszystkich pod uwagę, a może mogliśmy. Już sama nie wiem :-(

Dokładnie pier.......millenium i mbank. Niech wszyscy trzymają się z daleka od tych banków.

zdołowana- przykro mi:(:(:( czasami tak kijowo w życiu jest, że nic się nie układa po naszej myśli:( ale będzie dobrze- w końcu jakoś się wszystko poukłada- trzymam kciuki i pozdrawiam

patty a ci znajomi dostali w końcu kredyt w millenium? Czy ktoś miał do czynienia z tymi bankami? Oni robią jakby na złość. Nie chcą w ogóle pójść na rękę. Nie może być inaczej, tylko tak jak oni chcą.

Haris Pilton a u Ciebie się przeciąga z powodu braku dokumentów? A może czegoś nie potrafią zrozumieć? A może po prostu cała procedura trwa wieku? Wycenę robili 2 tygodnie....:-(

ciągle chą jakiś nowy dokument juz im powiedziałam, że mogliby się pozbierac do kupy i za jednym razem liste zrobić a nie co tydzień telefon ze jeszcze czegoś brakuje opieszali jacys

Haris Pilton wiesz co mnie najbardziej wkurza? Czytałam na wielu forach, że robią problemy, że długo to trwa, ale są osoby, które załatwiły kredyt w millenium w 2 tygodnie. Zupełnie tego nie rozumiem. Trochę za późno się dowiedziałam o tym, że są tacy beznadziejni...może gdybym wiedziała wcześniej szukalibyśmy innego banku...:-(

w końcu dostali- ale po naprawdę długim czasie- i mieszkanie im nie przepadało, tylko ze względu na uprzejmość sprzedających, którzy nawet je opuścili zgodnie z terminem. to akurat dotyczyło millennium w poznaniu

patty u nas trochę inna sytuacja. Kupujemy od dewelopera, który przedłużył nam czas o 2 tygodnie, ale co z tego jak i tak chyba czasu zabraknie :-( Chyba już się nie uda przedłużyć... Haris Pilton co się stało?

My nie w Poznaniu. Jak widać dotyczy to całego kraju...

witam wielkopolankę🖐️ mój znajomy kiedyś pracował w millennium przy okrąglaku (już dawno go nie ma) i już wtedy twierdził,że ten bank, to syf:o

Tan ten bank to syf. Tak samo mbank. Trzeba o tym pisać, żeby więcej ludzi się o tym dowiedziało. Może spadnie zainteresowanie bankiem, może do nich w końcu dotrze, że ich obsługa jest na niskim poziomie, że są lepsze banki.

Wiecie co? Jestem tym strasznie załamana :-( Naprawdę, nie potrafię myśleć o niczym innym, nie potrafię się cieszyć z niczego...chce mi się płakać. Może to głupie, ale tak właśnie jest. W moim życiu nigdy nic nie może być normalnie. Zawsze jest coś nie tak. Wkurza mnie to, że innym wszystko się udaje tak prosto, nie życzę nikomu źle....tylko też bym tak chciała.

Gość to ja ja
a ja brałam w millenium w poznaniu i było miodzio, szybko i sprawnie, dwa tygodnie i mieliśmy mieszkanie, ale to bylo w październiku

Gość to ja ja
ale całą sprawę "popychał" nasz doradca z open finance, jak kto chce to dam namiary, jest rewelacyjny

załamana- rozumieim o co ci chodzi, bo aktualnie w moim życiu też jest małe zawirowanie, ale liczę na to, że będzie dobrze i ty też uwierz:) może spróbuj pogadać z developerem o jeszcze jednym przedłużeniu terminu albo idź do expandera (czy jak tam się to nazywa) i niech szukają dla was czegoś na szybko (w reklamach się przechwalają, że uwiną się w kilka dni). trzymam kciuki

Korzystamy z open finance... Też nie wiem czy drugi raz bym na to poszła. Czasami pomagają, ale czasami kontakt jest utrudniony, bo nie rozmawiasz z bankiem, tylko oni przekazują. Też już myślałam o kolejnym banku, ale sama nie wiem. Nie wierzę już w żadne reklamy banków :-( Już w nic nie wierzę. Boję się, że zapewnią, że kredyt w tydzień i wyjdzie znowu tak samo :-(((((((((((( U nas oprócz tego cholernego kredytu doszło jeszcze podejrzenie nieuleczalnej choroby :-( To wszystko w jednym tygodniu.