Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wszechpolka

Łelkam ewrybady czyli SLD po angielsku

Polecane posty

Gość Ćwok z wa-wy
Bo akurat w brew temu co pisze Wyborcza uważam że Kaczyńscy najmniej spierdolili w tym kraju. Wole ich od takiego Kwaśnieskiego czy złośliwego Tuska.

rydzyk jest w naszym kraju jak swieta krowa...lazi wszedzie i robi co mu sie chce a wszyscy dookola tylko patrza zeby ksiezulka nie urazic!

Gość Ćwok z wa-wy
To bardzo ciekawe zjawisko. Jedno jest pewne wszyscy się go boją bez wzgledu na miejsce siedzenia.

z tym tuskiem to sie juz pogubilam bo uwazalam faceta za madrego a on sie miga niby chcialby a jak co do czego przychodzi to raczki umywa...nie kumam

Nie zebym bronila Olejniczaka,bo koledzy z jego partii,np.Kwasniewski czy Cimoszewicz mowia po ang biegle,mimo ze sa duzo starsi(ogladalam kiedys wywiad z Cimoszka na CNN- ang miodzio!),ale czy nie zauwazyliscie przypadkiem ,ze szanowni blizniacy w ogole nie znaja jezykow?????Nawet polski to dla nich problem...

ja do tuska mialam mnostwo zarzutow juz w trakcie kampanii. Ten to dopiero pierdzieli :O gada puste slowa, bez zadnego sensu, slowka, na ktore chwytaja sie ludzie nie potrafiacy samodzielnie myslec i wyciagac wnioskow, bo jakie wnioski mozna wyciagnac z hasla na konferencji i burzy oklaskow, owacje na stojaco: polska wjechala w bloto i woz ten wyjechac nie moze. JA TEN WOZ Z TEGO BLOTA WYCIAGNE!! i szal, wariacja na trybunach, a ja jedna chcialam zadac pytanie zasadnicze po takim apelu JAK, ale nie bylo mi dane, bo pewnie i odpowiedzi by nie bylo :O tusk nie ma swojego zdania i bojna dupa z niego, przyjrzyjcie mu sie dokladnie

Gość Ćwok z wa-wy
Chyba cię Cimoszewicz nawiedził. Pewnie Wałęsa też mówi świetnie po Polsku według ciebie.

powinni wejsc mlodzi do sejmu, madrzy ludzie a nie stare cwoki, ktorym kupry do sejmowych foteli przyrosly od `90 roku. Jak ma kraj isc ku lepszemu, jak po kazdym dole nastepuje taki sam dol, bo ludzie wciaz ci sami?

Gość wattcher
wszyscy mysleli(ja tez)ze dojdzie do koalicji PiS/PO,bo tak wynikalo z ukladu sil.PO jednak bylo tak pewne zwyciestwa(wszystkie media ich propagowaly,a nawet falszowano wyniki sondazy-slawetna niby pomylka o32% na niekorzysc PiS),ze przegrana byla dla nich takim wielkim szokiem,iz postanowili rozwalic jakakolwiek koalicje ktoraby powstala.Taki byl ogolny ich plan.Szczegolowo wygladalo to tak:pozorowane przed opinia publiczna proby dogadania sie z PiS,ale jednoczesne wysuniecie postulatow o ktorych z gory bylo wiadomo,ze sa nie do przyjecia przez PiS.PO zarzadalo od PiS takich stanowisk,ze gdyby je dostali,to faktycznie oni by rzadzili,mimo ze wybory przegrali.To wedlug kalkulacji i zamierzen PO,popchnie PiS w kierunku szukania drogi awaryjnej,czyli szukania koalicji z(niestety Samoobrona i LPR).PO liczylo na to,ze taka koalicja szybko sie rozpadnie,dojdzie do nowych wyborow,w ktorych (jak liczyli)oni(PO)zwycieza.Byla jednoczesnie prowadzona przez nich oraz przez przychylne im media kampania,zrzucajaca odpowiedzialnosc za niepowstanie takiej koalicji z nimi,na PiS.Jak widac-PiS zostal celowo wepchniety przez cynizm PO w koalicje z Samoobrona i LPR.

Gość Ćwok z wa-wy
Wypierdolić ? Lepiej zacząć głosować na ludzi a nie na partyjki, które się zmieniają tylko ludzie są ci sami. Czas postawić na nowe konie a nie na stare osły.

PO ponizylo sie wtedy okropnie! Widzialam jak Rokicie zyly na czole pulsowaly, bo on w Krakowie przed ogloszeniem wynikow wszedzie wygadywal, ze bedzie premierem i juz sie kazal tak nazywac. Mimo, ze nie bylam za PiS to bardzo cieszylam sie z przegranej PO, zebyscie widzieli jakie nerwy nimi rzucaly, Rokita by mogl wtedy nawet zabic, bo widzialam co sie z nim dzialo. Byl w stanie o krok od tragedii :P I potem tragedia nastapila, bo tak dazyli do koalicji, ze zadali stanowisk ministerialnych w ilosci takiej, jakby wygrali wybory z przewaga 80% :P

a PiS naprawde chcial sie z nimi dogadac! I teraz \"czarny pijar pisu\" w duzym stopniu robi opozycja w postaci PO. Najlepszym przykladem byly tasmy Begerowej. Skoro o 22.30 poszla emisja, to jakim sposobem PO iSLD byly w sejmie gotowe na konferencje w pelnym skladzie minute po emisji?? No jak? A no tak, ze doskonale o tym wiedzieli i kiedy PiS musial dopiero sie zbierac i obierac strategie (ktora i tak zle obrali) to oni juz robili im kupke na wycieraczke.

Gość wattcher
Trzeba zadac pytanie tym wszystkim,ktorzy tak sa za PO:czy opisane wyzej intrygi maja cos,nawet w najmniejszym stopniu wspolnego z jakimkolwiek dazeniem do poprawienia warunkow zycia Polakow?Czy moze jest to tylko cyniczna nie przebierajaca w srodkach walka o wladze i o stolki dla siebie?

Gość Ćwok z wa-wy
Dlaczego PO ma wysokie poparcie ? A to dlatego że niektóre ćwoki tzw." wykształceni" - tak się przynajmniej uważają - nie kieruja sięw tym co dana partia ma do zaproponowanie (program), nie kierują się też tym co sobą reprezentują ich liderzy tylko tym że według - podobno badań _ PO to partia ludzi wykształcowych. Ale chyba inaczej.

Gość wattcher
duze znaczenie tez maja media.Oni-PO-byli gwarantem zachowania tych wszystkich ukladow ktore obowiazywaly dotychczas.Media sa nadal opanowane przez komunistow,ktorym calkiem blisko do PO,a bardzo daleko do PiS.Oni sie boja powstania normalnego panstwa,bo w takim nie ma az takich ukladow,czyli zalatwiactwa,natomiast nie ma nawet mowy o jakichs malwersacjach. Z tym wyksztalceniem to tez kupa smiechu:PO przedstawia siebie jako partia wlasnie takich,ale to przeciez Kaczynski jest profesorem,a Tusk jedynie magistrem.A reszta PiS to co?Przeciez to wszystko ludzie po studiach.

Gość macie jeszcze jakieś
"rodzynki" mówiące po ang? Chcę jeszcze :D:D:D

Gość Proszę bardzo.
Let's me you spik polisz. Ja wojtek mówić po polski.

Mój Boże \" ewribadi\"\"kom\" Uszy aż bolą :o Tak swoją drogą,czy oni nie mają jakiegoś tłumacza(anglisty),który przygotowuje ich do wypowiedzi po angielsku? Totalny wstyd!!!!!!!!!! I\'m appalled :o

Gość milusiński...
No to na kogo glosować? Juz całkiem zgłupłem. :(

Gość W tym sęk że nie ma
na kogo.

Gość wattcher
Ja osobiscie w dalszym ciagu obstawiam PiS.Wierze naprawde w to,ze zeby zrobic u nas porzadek-trzeba im dac czas.Zobaczcie sobie jak ci wszyscy z nocnej zmiany sie wypowiadali.Wiecie,ze chodzilo o rzad Olszewskiego.Ten rzad rzadzil zaledwie kilka chwil,bo byl niezalezny,spoza ukladow,podobnie jak PiS.Gdybysmy wszyscy chodzili do wyborow-w zyciu nie rzadzilby ani Bolek ani Kwasniewski.Nasze zniechecenie to woda na ich mlyn.Sam tez kiedys nie chodzilem.Mowilem sobie ze mam ich gdzies.Pozniej nie moglem uwierzyc ze znow "stara gwardia "wrocila.Trwalo kilka lat zanim zrozumialem,ze sam sie do tego przylozylem,bo nie bylo tam mojego glosu.

Gość Manek Pochwa
Głosuj na ludzi a nie na partie. Może postepując w ten sposób z PIS i z PO wybierze sie tych najlepszych a nie taki Niesiołowski - nawiedzony chryn