Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamusia21

co mi mogą zrobić?

Polecane posty

mam do was pytanie tylko prosze o nie krytykowanie mnie bo nie znacie całej sytuacji zamiescilam na regionalnym portalu internetowym w dziale ogloszen ogloszenie o tresci: oddam sie za symboliczna zlotowke z imieniem i nazwiskiem numerem telefonu takiej dziewczyny ktora zrobiła mi wielka krzywde pytanie do was to ona złozyła w sadzie pozew przeciwko mnie co prawo mowi o tego typu wykroczeniu tzn co mi za to grozi Co ja moge zrobic w sytuacji jak nie przychodza do mnie jeszcze zadne zawiadomienia o przybyciu na prokurature itd czy moge sama udac sie do sadu czy bede miała prawo do adwokata w takiej sprawie

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
może sciemnia z tym sądem, wydaje mi się, ze dopuki nic nie przyjdzie nie powinnas sobie głowy zawracac :o ale to tylko moje zdanie, a zaden prawnik ze mnie nie jest. a no i spokojnie.. za takie cos to conajwyzej moze ci grozic jakas grzywna, niewysoka napewno zreszta.

nie zawiadomienie o przybyciu zadnycm, tylko wezwanie do złożenia zeznań albo wezwanie na rozprawę - o zniesławienie dostaniesz a ile za to grozi - nie wiem, zajrzyj do kodeksu

Gość szprota999
oj narozrabiałaś... jesteś już pewna że będzie sprawa? czasem takie rzeczy rozchodzą się po kościach, zależy czy tej twojej koleżance będzie się chciało ciągnąć sprawę. ona chyba za nią musi zapłacić

wygląda na to że chce sie jej to ciągnąc ja zastanawiam sie czy sad moze jej pozew odrzucic ze wzgledu na niska szkodliwosc spoleczna czynu albo inna okolicznosc

Gość OliwaSprawiedliwa
Nie zostanie umożona, bo to co zrobiłaś, to nie jest niska szkodliwość społeczna czynu!!!! Jesteś zerem kobieto, ZEREM!!!

Gość ciekawa sprawaq
Z tego co zrozumialem, to zszargalaś opinię koleżance, a mówiąc krótko to zrobiłaś z niej dziwkę i szmatę i sie zastanawiasz, czy ona to przelknie, ewentualnie chces skorzystać z "małej szkodliwości społecznej czynu". Ktos juz powiedział, ze to żadna mala szkodliwość, co do wniesienia kosztow sadowych, to i owszem wnosi je osoba, która wnosi sprawe, ale koszty ponosi ta osoba, która przegra - czyli ty, bo wina jest ewidentna, no i przyznalas sie. Mysle, ze przyda ci sie taki klaps. Waz slowa na przyszlość.

Gość powinnas czekac na wezwanie
bo skad masz niby wiedziec, ze wniosla pozew? po drugie mozesz probowac zaltwic sprawe polubownie czyli probowac sie z nia dogadac. prawda jest taka, ze zniewazylas ja piszace, ze sie odda i do tego ujawnilas jej dane osobowe co rowniez jest karalne. pewnie jak przegrasz to ty poniesiesz koszta sadowe, a jak ona to ona. wez 50 zl i idz do radcy prawnego on ci powie co i jak. ale nie wydaje mi sie zeby sad jakos surowo cie ukaral choc doswiadczenia nie mam.

Gość ciekawa sprawaq
sad ukarze tak jak to przewiduja przepisy, co do winy, to sorry ale w pierwszym poscie na tym forum, ktore jest publiczne przeciez, mamusia21 przyznala się, czyli przyznala sie publicznie, w sumie pogratulowac glupoty. ciekaw jestem jaka to krzywdy autorka topiku doznala, ze postanowila zeszmacic kolezankę. chlopaka ci odbila, czy zabrala lizaka?

ja nie mam zamiaru klamac przed sadem to po pierwsze po drugie musze przed sadem udowodnic ze do popełnienia przestepstwa zostalam sprowokowana to wszystko inaczej by sie skonczylo gdybym wczesnie jej zalozyła sprawe o pomowienie , fałszywe oskarżenia, zniesławienie chciałam w ten sposób zemscic sie niestety ona była bardziej cwana

Gość Ogórki w słoiku
To, że nie dostałaś wezwania nie znaczy, że koleżanka sprawy nie wniosła. Jest sezon urlopowy a i bez tego na wyznaczenie daty rozprawy czeka się jak nic po kilka miesięcy, wezwanie do stawienia się przychodzi zwykle na 3 tygodnie przed datą pierwszej rozprawy, więc może być i tak, że jak już zapomnisz o wszystkim dostaniesz pismo z sądu.

Gość klara1111111111111
art. 216 KK znieważenie - i to niestety czyn kwalifikowany bo za pomoca środków masowego przekazu

Gość odrzuty ewolucji
jeżeli masz powody ( i podstawy prawne) żeby oskarżać ją o coś innego co zrobiła wcześniej, zrób to, wówczas masz szanse na to że jeśli obie zostaniecie osądzone, sąd pozwoli wam wzajemnie się przeprosić i zmniejszy kary

Gość odrzuty ewolucji
"chciałam w ten sposób zemscic sie niestety ona była bardziej cwana" nie "ona była bardziej cwana" tylko ty zrobiłaś coś głupiego co już kwalifikuje się jako wykroczenie bądź przestępstwo

Gość deqwdwqede
ale po co było się w taki głupi sposob mscic!!Skoro sie mscisz..oddajesz..tamtej pałeczke niestety, gdyby jej pomowienia i oszczerstwa o ktorych piszesz, ze ona pod Twoim adresem mowiła..były fałszywe..bys sie nie msciła..bo czułabys sie niewinna, a tak widocznie to po wiekszej czesci Twoja wina

Gość hhhhhhhhh8998
bardzo głupi zrobiłas!@!

Gość hahhahahhaha
a kto ci odowodni, ze to ty zamiescilas to ogloszenie? przyznalas sie do tego formalnie? idz w zaparte, ze to nie ty, nic takiego ci nie udowodnia, za duzo pieprzenia z tym, za malo efektowne.

tez tak myslałam ale moga mi to udowodnic wystarczy tylko sprawdzic w tym potralu z jakiego numeru ip bylo to wysylane a wlasnie pytanie bo ta sprawa to mas byc oskarzenie z powodztwa cywilnego to znaczy ze ta dziewczyna sama musi sobie zbierac dowody na mnie?

a tak przy okazji wyjasnie dlaczego to zrobiłam ta dziewczyna po kłotni ze mna oswiadczyła wszem i wobec ze na zlosc dla mnie zrobi wszystko aby moja coreczka trasfiła do domu dziecka zaczela opowiadac nie stworzone historie na mnie ze nie dbam o mała ze chodzi brudna i t d mowila ze jak ona zaszla w ciaze to zmuszalam ja do aborcji a kazde jej stwierdzenie to poprostu kłamstwo bylo bo było odwrotnie jak ona zaszla w ciaze to tylko ja namawialam ja aby tej ciazy nie usuwała bo bedzie zalowac (miała 17 lat) byłyśmy wtedy przyjaciółkami 2w sumie wyszło tak że tylko dzieki mnie te dziecko sie urodziło całe i zdrowe . co do drugiej kwestii ta dziewczyna gada ze moja coreczka nie ma w co sie ubrac a prawda jest taka ze ja miesiecznie 300 zl wydaje na same ubranie dla paulinki na pieluchy i jedzenie drugie tyle a dochod mam 110 zł dodam jeszcze ze ta dziewczyna jest uposledzona umysłowo w stopniu lekkim i ma nietypowe pomysły robienia na złość nagadała sąsiadom że ja jestem chora psychicznie itd i teraz moja coreczka nie ma z kim sie bawic bo sasiedzi zabieraj swoje dzieci od mojego a jak wyjde z paulinka na dwor to ona specjalnie zabiera na dwor swoje dziecko aby moja paulinka płakała specjalnie idzie w te strone w ktorej my jestesmy to wszystko choc szczegolow nie napisalam doporowadzilo mnie do tego co zrobiłam

Gość gfdfgdfgdfg
dfgdgdsvc

Gość czemu nikt nie pisze