Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bzinka

Jakoś nie dochodzi do mnie, że jestem w ciaży, dlaczego??!

Polecane posty

Gość bzinka

To już 4 miesiac sie zaczoł a ja jakby nie do końca w to wierzę, że noszę w sobie dziecko, może jak uosnie mi brzuszek..?? Martwi mnie to bo bardzo się cieszymy i kochamy, cieszymy się, że będziemy mieli maleństwo tylko dlaczego do mnie to nie dochodzi :( Czy to jest normalne czy razej nic dobrego :( ?

Gość czarownica ze szczecina
a miałaś już jakieś usg??

Ja ciągle powtarzam, ze dobrze ze ciąża trwa 9 miesięcy, bo potrzeba duzo czasu, by się z tą myslą oswoić i by naprawde dotarło do Ciebie, że będziesz mamą:) Dla mnie osobiście były 2 sytuacje kiedy ta myśl stała mi się bliska. ! to usg, kiedy zobaczyłam małego robaczka który rusza się w mojej macicy a potem ruchy.

Gość bzinka
Miałam robione usg już 2 razy :) nie mogłam sie napatrzeć i uwierzyć!! Ależ byłam szcześliwa :D Czarownica chyba ma racje - jest 9 miesięcy na to, żeby zrozumieć i poczuć że będzie sie MAMĄ! Lolu - gratuluję ruchów maleństwa, ja dopiero zaczęlam 4 m-c. W ktorym jesteś tygodniu? Czy te ruchy są bardzo odczuwalne czy tylko jak np. leżysz lub siedzisz sobie spokojnie? Nie mogę sie doczekać :) !!!

Ano właśnie, w których jesteście tygodniach:)?? Ja zaczynam 24.

Gość bzinka
Ja w 13tc

Ja pierwsze wyraźniejsze ruchy czułam lażąc spokojnie na plecach, choc pierwszy kopniak był kiedy stałam w kolejce w markecie. Ja czułam bardzo wcześnie, od 17 tygodnia praktycznie. A teraz to normalnie sala gimnastyczna w mojej macicy:):)

bzinka , zajrzyj na luty 2008, taki jest chyba twój termin, zapraszamy, tam wszystkie mamy maja podobne problemy, ja też dzisiaj zazcęłam 13tc

nie martwcie sie oswoicie sie z myślą o maleństwie jak poczujecie ruchy to juz oszalejecie wiem bo ja jak poczułam w 17tc pierwsze ruchy płakałąm ze szzczescia a teraz to mały istny piłkarz :D kopie jak nakręcony a już niedługo go przytule

Gość kobieta2007
Dotrze, jak dzidziuś zacznie się wiercić, nic się nie martw. W końcu w ogóle go nie widzisz, więc nic dziwnego, że masz uczucie nierealności tego stanu ;)

Do mnie tez nie docierało i sie martwiłam czy dobrze \"odczuwam\" Bycie w ciąży...Ale jak zaczął mi rosnąć brzuch i poczułam kopanie to powoli zaczełam oswajać sie z tą myśla...na pewno poczujesz że jesteś w ciąży!!!!

Gość paulinka1214
Jestem w 5 miesiącu ciąży i zaczęły dopadać mnie dziwne myśli. Nadal nie dowierzam,że jestem w ciąży. Wręcz martwię się tym, że nie ma we mnie żadnych emocji. Dochodzi do tego że zaczynam mieć fobie na tym punkcie, że mam dziecko w brzuchu, że sie rozwija i rośnie a ja w ogóle jestem obojętna. Nie wiem jak sobie z tym poradzić, ma ktoś jakąś radę?

Gość gość
a czujesz już ruchy? Może jak poczujesz te pierwsze mocniejsze to Ci się odmieni, zresztą trudno jest kochać kogoś, kogo jeszcze nie znasz, to wszystko jest dla Ciebie obce, też miałam takie różne myśli a teraz zaczynam 8 miesiąc i już się nie mogę doczekać na moje maleństwo