mała_agatka 0 Napisano Lipiec 26, 2007 to tak do pośmiania piszę. może ktoś jeszcze spotkał się z dziwnymi określeniami na ulotkach leków. :D ostatnio ginekolog przepisał mi lek mycosyst i jest tu w dziale stosowanie innych leków taka adnotacja odnośnie tablet anty: "uwaza się że powtarzane dawki flukonazolu prawdopodobnie nie mają wpływu na działanie antykoncepcyjne złożonych doustnych środków antykoncepcyjnych" :D a więc "uważa sie że prawdopodobnie", czyli wpływa czy nie??? dla mnie to nie problem bo przy takiej infekcji i tak z seksu nici, ale sformułowanie mnie rozwaliło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Lipiec 26, 2007 Mnie rozkłada na łopatki - zawsze - przyjmowanie leków w czasie ciąży (uotka)- Leki nie powinny być stosowane w czasie ciaąży aczkolwiek nie stwierdzono skutków ubocznycha na drugim leku- Lek może być stosowany w czasie ciąży jednak wyłącznie po konsultacji z lekarzem...i kilka linijek niżej:Specyfik może powodować nieprawidłowy rozwój organów u płodu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach