Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja mama

błagam pomóżcie mi

Polecane posty

Gość ja mama

mam jutro spotkanie w concilu odnosnie mieszkania na które juz dlugo czekamy,mam ze sobą przynies opisaną całą swoją sytuacje,a w pisowni jestem bardzo slaba,jesli chodzi o rozmowe dam sobie radę ,natomiast w pismie nie dam rady .Pomóżcie proszę napisac mi kilka zdan z tym związanych,pomozecie? Pod danym adresem mieszkamy od roku,w obecnej chwili nie stac nas na oplaty miesięczne tego mieszkania ,po rozmowie z landlordem ustalilismy ze mozemy się wyprowadzic przed upływem terminu zawartego nw umowie.obecnie mieszkanie jest zgloszone pod wynajem i w przyszła sobote są chętni je wynająć.Zmuszeni jestesmy zmienic mieszkanie na mniejsze (2 pokoje) z czym bedzie nam ciężko bo nasza rodzina jest liczna 6 osob.zalezy nam by dzieci nie zmienialy często szkoły i przyjaciół.Jesli dysponujecie wolnymi mieszkaniami prosimy o jakąkolwiek pomoc.dziękujemy

Gość trzeba bylo
gumki kupic,a nie dzieci robic a teraz nawet was nie stac na przyzwoite mieszkanie.....zenujace...

Powiedzmy ze jakos tak We have been living at the address above for a year and currently we cannot afford paying bills. After talking to the landlord, we agreed to move out before the contract expires. The flat is already advertised for let and there are already new tenants, willing to move in from next Saturday. We have to move to the smaller, 2-bed flat , which is far too small for our 6-member family. We would like to stay in the same area, to prevent out children from changing school and leaving their friends. We would be very grateful for any help. Please let us know if you have any flats to offer. Thank you in advance.

pomarancza ty jestes zenujaca nie chcesz pomoc to sie nie wypowiadaj bo rece opadaja

Gość ja mama
siobhan bardzo ci dziękuje nawet nie wiesz jak duzo mi pomogles ? (łas)? a na głupie komentarze nie reaguje choc nie ukrywam ze bolą :(

Gość ja mama
do trzeba było... niewiesz jeszcze jak tobie się zycie ułoży więc co masz napisac glupiego zostaw to dla siebie. moje dzieci to nie przypadek!! pamiętaj!!!

ja mama nie ma sprawy - ciesze sie ze pomoglam:) powodzenia:) a pomarancze olej:)

Gość trzeba bylo
to wiesz co to jest jeszce bardziej zenujace,ze taka glupia jestes...ze najpierw dzieci robisz a potem nie stac cie na ich utrzymanie..... mieszkasz w kraju w ktorym proszisz sie o mieszkanie a nawet dobrze nie znasz jezyka......

Gość ja mama
mozna znac język bardzo dobrze ,a w pisaniu nie koniecznie,a mi zal takich ludzi jak ty co wyzej srają niz dupe mają ...taka prawda.A o mieszkanie mam prawo się starac jak kazdy inny.prowadze tu swoją dzialalnosc i sama utrzymuje dzieci ....więc glupie komentarze zachowaj dla siebie

Gość potwierdzam
tez mi sie tak wydaje. To ze ktos super mowi po ang nie oznacza ze potwiefi poprawnie pisac - najlepszy przyklad to sami brytyjczycy ? czy myslisz ze oni nie robia bledow ? jak sie w pracy kogos pytam jak sie pisze jakies slowo to zawsze odsylaja mnie do kogos innego i tlumacza sie ze sa slabi z ortografii tak wiec nie widze niczego zlego w tym ze my Polacy nie potrafimy perfekcyjnie pisac po ang.

Anglicy to maja problemy z angielskim wieksze niz Polacy. Ostatnio prosilam kolezanke z pracy Angielke, zeby mowila po angielsku, bo ja jezyka yorshirowskiego nie znam. Pomoglo ;) \"Jorkszerowcy\" mowia specyficznym dialektem, sami o sobie mowia, ze sa leniwi i tak im latwiej. I tak np jak pierwszy raz przeczytalam od kumpla smsa w ktorym stalo jak byk \"SUM\" to zglupialam! Do Sum Work! To ichniejszy skrot od slowa \"SOME\"! Ja mama, Ty sie niczym nie przejmuj. Oczywiscie, ze Ci sie nalezy wszystko tutaj tak samo jak Anglikom. Jestesmy w Unii Europejskiej. Pracujemy tu, odprowadzmy podatki. Żal mi ludzi, ktorzy nie potrafia walczyc o swoje! Pozdrawiam :)

Gość ja mama
iskra_boża siobhan dziękuje wam za wsparcie ,ciesze się ze jeszcze są normalni ludzie i zyczą pomocą i starają się zrozumiec innych pewnie ze dam znac ...w poniedzialek będe cos wiedziala :)

Gość ja mama
dzis dostalam takie pismo I write with reference to your application for accommodation with homefinder.In order that you may be considered for housing I would be grateful if you could provide the following information myslicie ze bedzie dobrze?

Gość roznie moze byc
napisali, ze mozesz byc wzieta pod uwage w przyznawaniu mieszkan, wiec prosza cie o przeslanie dodatkowych informacji..

dokladnie - wezma cie pod uwage ale masz przeslac dodatkowe info a jakie to powinnas miec wyliczone pod tym tekstem:) powodzenia