Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blllllleeeeee

pomocy!karaluchy

Polecane posty

Gość blllllleeeeee

mam takie pytanie,chwilowo mieszkam u siostry i w domu sa karaluchy:( czy jak bede wracac do domu to mam wyrzucic wszystkie rzeczy ktore u niej trzymalam,typu:ubrania,kosmetyki?z tego co wiem to te karaluchy skladaja jaja a nie chce przeniesc tego swinstwa do domu:( co robic?

Gość blllllleeeeee
nikt nic nie wie?

Gość pomocna halinka z krakowa
karaluchy maja spore jaja wiec napewno zauwazysz jak bedziesz ubrania przegladac :)

Gość najlepeij

Gość najlepeij
zrob tak jak piszesz to straszne cholerstwo

ubrania wypierz,kosmetyki obejrzyj,raczej się zorientujesz :) A jakby co polecam taką pastę..Globo się nazywa (oni mają całą serię antyrobalową). Smaruje się tym najczęściej używane ścieżki i to skutecznie eliminuje nieproszonych gości.

Gość blllllleeeeee
dziekuje za rady:) one sa tragiczne,zwlaszcza ze sasiad to syfiarz,a dodatkowo w cieplych krajach to plaga:( szkoda ciuchow:(

u nas też od sąsiadów przyszły... ale zanim się rozpanoszyły na dobre,udało sie je powstrzymać i więcej kłopotu nie było...

no iwec ja Tobie dam dobra rade... za czasow studiow tez wpakowalam sie z kumpela na mieszkanie gdzie goscily juz klaraluchy ..bylysmy zalamane... :O nie mozna bylo nawet zostawic chleba (nawet zapakowanego w kilka reklamowek) na noc , bo rano okazywalo sie , ze nawet tam wchodzily...masakra.... wiec przez pierwsze dni skutecznie pryskalysmy je jakimis psikadlami na robactwa... do momentu az odwiedzila nas kumpela , ktora powiedziala nam o tajemniczej miksturce , ktora stosowala jej ciotka... mam nadzieje , ze pamietam o wszystkich skladnikach... bo bylo to kilka lat temu..eehh.. no wiec: jajk- 3szt. (gotowac przez 2h) ziemniak (sporawy) ugotowany opakowanie sody oczyszczonej to wsio (chyba) mam nadzieje , ze o niczym nie zapomnialam... wszystko razem zmieszac, formowac male kuleczki i rucac je w kaazdy kat mieszkania , przede wszystkim tam gfdzie jest ich najwiecej... na koniec powiem tak... tzrez ten pamietny tydzien zuzylysmy chyba z 20 psikadelek... nie pomoglo... po tych kuleczkach w magiczny sposob one przewracaly sie na plecy i umieraly... zanmiast ryszajacych sie karaluchow , spotykalysmy pozniej dzie niegdzie ich ciala :D zostaly wytepione :D powodzenia

Gość moooorena
a karaluch jest czarny i podobny do chraszcza, bo cos takiego jednego zauwazylam ostatnio w lazience. Te karaluchy widac w domu, czy one sie gdzies chowaja?

ta pasta o której mówiłam też tak zadziałała.. Zdziwiłam się,że tak skutecznie,bo spodziewałam się raczej długiej walki....

poczatkowo tez nie moglysmy uwierzyc w to , ze taka mikstureczka moze tak dziala c na te robactwa :D

Gość polecam sprzatac
moze czesciej sprzatajcie w domu? dokladnie... Ja mieszkam na parterze,zawsze wieksze prawdopodobienstwo,ze zalegna sie jakies robaki.Wszystko kwestia higieny.Mama 23 lata w kuchni mebli nie zmieniala,kiedy w zeszlym roku sie za to wzielysmy,balysmy sie,ze cos bedzie i wiecie co? nic.Nigdy nie mielismy robactwa.Po prostu jestescie syfiarze,rzucacie jedzenie gdzie popadnie,rzadko wyrzucacie smieci i sie dziwicie.Nie ma sie co dziwic.

Gość polecam sprzatac
U ludzi,ktorzy maja czysto i zachowuja higiene,robactwo nie ma prawa sie zalegnac

polecam sprzatac -->> czyscioszek sie odezwal :D bez kometarza :O mieszkanie , ktore wynajmowalysmy z kumpela bylo w bloku ... , gdzie kiedys funkcjonowal zsyp...mieszkanie bylo swierzo po remoncie i dla informacji meble w kuchni byly wymieniane miesiac przed nasza wprowadzka rozwiazanie zagadki = zsypem karaluchy dostawaly sie jakos do kanalow wentylacyjnych , a przez nie do mieszkan... i kwastia higieny \"panno czysciutka\" nie ma tutaj nic do rzeczy... bo zrodlo nie znajdowalo sie w mieszkaniu :O

poza tym ta wypowiedz : \"Po prostu jestescie syfiarze,rzucacie jedzenie gdzie popadnie,rzadko wyrzucacie smieci i sie dziwicie.Nie ma sie co dziwic.\" mnie rozsmieszyla :D no masz racje... w kuchni 16 wielkich workow smieci... jedzenie wala sie po katach , w wannie plywa martwy karp z zeszlego roku , kibel zatkany , a zlewozmywak zatkany oczywiscie resztkami jedzenia , nie wspominajac juz o stercie brudnych garow :D wszyscy jestesmy syfiarzami :D jestes boska \"panno czysciutka\" :D

Gość blablam
GGabi: no tak,mam czysto i dlatego ja nie mam robactwa,a Ty masz,proste i uwazaj na slowa,kobieto nie umiejaca utrzymac higieny.Poczytaj sobie,ze robactwo wylega sie w domach,w ktorych nie utrzymuje sie czystosci,Wstyd zegnam brudaski

blablam -->> na dodatek nie rozumiesz co sie pisze do Ciebie :O intelicencjo czysta jak lza :D brrr....to zabrzmialo jak grozba...te Towje slowa :D PS dla twojego info... karaluchy zostaly wytepione po tygodniu , zdziwilabys sie czystoscia w moim domu.... :P

Gość blllllleeeeee
a to ciekawe bo wlasnie nie rzucamy wszedzie jedzeniem itd mow co chcesz,to nie zalezy tylko od brudu

Gość blllllleeeeee
nie wiem w sumie po co my jej to tlumaczymy:D a po drugie jedz do jakiego kolwiek cieplego kraju a zobaczysz ze to bardzo czesty problem nie tylko BRUDASOW

Gość te jaja sa niewidoczne

Gość gość
U mnie w domu pomogła mi firma ddd usługi. Szybko i przede wszystkim skutecznie, nie byli też drodzy. Od ponad pół roku nie mam z tym problemu. Polecam.

Gość gość
Ja kiedyś miałam problem z karaluchami i to paskudne robactwo. Dość długo z nimi walczyłam niestety znikały tylko na chwilę. A po jakimś czasie ponownie się pojawiały. Całe szczęście w końcu natrafiłam na http://bentawet.pl/. Kupiłam tam truciznę na karaluchy i jestem z niej bardzo zadowolona. W końcu dostałam preparat, który skutecznie zabił wszystkie karaluchy. Aktualnie mam już spokój z tym paskudnym robactwem.

Gość Konśliwiec

Jakie reklamy powyżej hahaha. Marketingowcy weźcie się jebnijcie w łeb bo przecież to widać, że to reklama.