Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ollusiaaa

TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE ZA DARMO W NIEMCZECH-WASZE OPINIE

Polecane posty

Gość ollusiaaa

czesc:> niedawno dowiedziałam sie, że w niemczech dziewczyny mogą do ginekologo chodzić bez wiedzy rodziców, od 14 roku zycia! mało tego! od 14 do 21 roku życia tabletki antykoncepcyjne dostają za darmo!!! co o tym myslicie? bo dla mine to chore, aby 14-letnia DZIEWCZYNKA faszerowala sie hormonami:( po za tym, mysli, ze seks w wieku 14 lat to coś normalnego!

Chore jest to, że 14-16 latka myśli o sexie. Darmowa antykoncepcja jest przyzwoleniem na ten proceder. Tabletki anty zaczną być traktowane jak tik-taki.

a ja jestem ZA a nawet PRZECIW;) uważam, że skoro takie dziewczęta juz sie seksza, to lepiej żeby łykały te tabletki, bo przeciez na matki sie nie nadają:/ ale z drugiej strony, uważają, że to normalka łykać tablety, sypiać z kim popadnie...i to wsyztko w ieku 14 lat?!

skoro potrafia wejsc do lozka w wieku 14 lat to dlaczego nie maja lykac tabsow?

Jak na cos nie pozwalaja to to bardziej pociaga owoc zakazany zawsze lepie smakuje a jak jest takie jakby przyzwolenie to juz nie bedzie takie fascynujace....pozatym jaki ktos ma w tym wieku uprawiac sex to i tak to zrobi a jak nie to nie i lepiej zeby sie wtedy zabezpieczyl...jestem za...:)

Gość dla mnie to chore tak
młode dziewczyny nie powinny faszerować sie tabletkami ja po pierwsze tabletki poszłam w wieku 20 lat, i wtedy zaczęłam uprawiac seks uważam, że to źle że wiek inicjacji seksulanej sie tak zaniża

jak jej sie hormony w ciazy podniosa to bedzie zdrowa? dzieciaki beda uprawialy seks taka jest kolej rzeczy, a dorosli powinni uczyc je jak robic to odpowiedzialnie aby pozniej dzieci nie ladowaly w smietnikach i beczkach po kapuscie.

wieku inicjaci nikt nie zaniza, to dzieciaki same chca uprawiac sek i byc przez to dorosle, a doroslosc to odpowiedzialnosc wiec i antykoncepcja. jesli chodzi o pigulki to nie ma reguly ile ma sie lat bo jest to bez wplywu. pigulki z reguly przyjmuja mlode kobiety, bo strasze, ktore rodzily moga stosowac inna antykoncepcje.

Gość chore male puszczalskie

mieszkam w niemczech i o ile mi wiadomo dziewczyny przed 18 musza przyjsc z matka do ginekologa inaczej tabletek nie przepisze. mam 17 letnia szwagierke ale czy jej kasa chorych pokrywa to sie nie dowiem bo tesciowa twierdzi ze ona z tych porzzadnych i ze swoim chlopakiem -24lata!!!- nie sypia sa razem ponad rok pewnie sie tylko dotykaj ciekawe co robia pigulki u \"mamusi\" w biurku?? jak sie dowiem to wam powiem ja placilam ale byla ze mnie juz stara dupa 25 lat:(((00

Gość prosze o przetlumaczenie powyz
szego tekstu;)

Gość laska999
dla mnie to chore ponieważ,młode dziewczyny myślą, że seks i łykanie tabletek w wieku 14 lat to coś normalnego a tak nie jest! to jest patologia, żeby DZIECI uprawiały seks

Gość W Anglii sa za darmo tabsy
dla doroslych tez :D

Gość fvsvsdfvsfd
Wg mnie jest to problem na który nie da się jednoznacznie odpowiedzieć. Taka praktyka byłaby na pewno życiowa i powodowała mniejsze społeczne zło, jeśli za większe przyjmujemy plagę ciąż u... dzieci. Z drugiej strony jest to sygnał dla tychże że seks jest czymś dopuszczalnym gdy ma się kilkanaście lat, a tabletka - jak witamina. Myślę że... to dobrze że dziecko może zaufać lekarzowi bardziej niż rodzicowi, że nie musi z rodzicem przyjść po tabletki. Myślę jednak że takie konsultacje i przepisanie tabletek powinny być traktowane tak szczególnie, jak inne działania które potencjalnie narażają dziecko (ingerencja policji, przesłuchanie w sądzie, czynności prawne na niekorzyść dziecka) więc w konsultacje powinien być włączony psycholog/poradnia lub udzielać ich ginekolog z jakąś licencją do pracy z małoletnimi.

Gość a nastolatki w niemczech
naprawde są takie łatwe??

Gość nie trudniejsze
niz nastolatki w Polsce :-P

Gość trudniejsze do polskich
na pewno nie

Gość w anglii tez sa za darmo
a mimo to maja tam najwiekszy w swiecie zachodnim odsetek nieletnich matek... daje sie, ze edukacja jednak jest wazniejsza

Gość SugarbabLove
mieszkam od roku w niemczech.. i wiem co i jak. tak dziewczyny mogą bez rodziców chodzić do gina. Ale Za tabletki sie płaci! coprawda ile sie płaci to zalezy od kasy chorych. jedna kasa chorych daje zniszki na recepty i niektore leki. inna nie. ja np za recepte płace 5 euro obojetne ile mam lekow na niej wypisane. oczywiście są leki których moja kasa nie rekomenduje ale z góry lekarka to mówi że np ten i ten lek bede musiala za zwykłą cene kupić. Ahh od razu faszerować chormonami. Teraz młodziesz szybko chce być dorosła. jeśli są dość dorosłe na SEX noto niech sie zabespieczają! i tutaj to sie sprawdza dużo młodych dziewczyn widzialam juz u gina co po recepty na tabsy chodziły.

Gość ghjklo
jak ktos nie wie do czego jest antykoncepcja to i tak zajdzie w ciąze chocby było wszystko za darmo trzeba uświadaiac,uswiadamiac i uswiadamiac