Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIKI..

Pytanie do kobiet ktore mialy ciecie cesarskie..

Polecane posty

Gość NIKI..

Chcialam sie dowiedziec od czego to zalerzy by odbylo sie ciecie,wiadomo gdy kobieta nie moze urodzic naturalnie albo jest jakies zagrozenie ,ale tez slyszalam ze kobiety ktore sa niskie i sa waskie w pasie nie rodza naturalnie,albo jest dzieciatko za duze...bardzo mnie to ciekawi poniewaz sama jestem niska i tak jak napisalam powyzej wazka w pasie a na dodatek moj synys jest wiekszy o tydzien niz powinien ale wszystko jest ok.I jeszcze jedno pytanie jake mialyscie znieczulenie,czy w kregoslup i jakie sa wrazenia i czy to boli,i czy was uspiono..czytalam w gazecie ze sa te dwie metody..prosze opiszcie co przezylyscie! POZDRAWIEM

Gość NIKI..
a znieczulenie ogulne to jakie??wyjasnij mi

Ja miałam cc z powodu ułożenia miednicowego córki, owinięta szyjka pępowiną nie jest wskazaniem do cięcia, podobnie jak owinięcie płodu mniej niż 3 razy, chyba że pępowina jest bardzo krótka. Pozostałe wskazania to właśnie problemy z oczami, wady w budowie (miednica, kręgosłup), łożysko przodujące, zanik tętna, duża waga dziecka brak czynności skurczowej , wady płodu, bakterie i pewnie jeszcze mnóstwo innych które w chwili obecnej do głowy mi nie przychodzą...

cc odbywa się w znieczuleniu ogólnym bardzo rzadko, obecnie jest tylko znieczulenie w kręgosłup, podpajęczynówkowe to się nazywa. A ogólne znaczy tyle co narkoza całkowita.

Gość xxxxxmojamalamyszkatiffyxxxxx
Ja mialam cesarskiez powodu zagrozenia zycia dziecka-po prawie 48 godzinach w skurczach mialam ja i moj aniolek dosyc.Przez gwaltowny spadek tetna bylam szybciej na stole niz sie obejrzalam.Mimo ze przed operacja mialam tzw PDA to uspili mnie calkowicie. Jesli cesarka jest przygotowywana mozesz poprosic o znieczulenie domiejscowe i przynajmnie w Niemczech moze ci maz towarzyszyc. Jezeli chodzi o inne powody to moge sie tylko dolaczyc do powyzszej wypowiedzi.Jezeli lekarze zauwazyliby jakies \"anomalie\" w twojej budowie lub zastanawiali by sie nad niebezpieczenstwem naturalnego powodu,na pewno by cie poinformowali.Miej zaufanie w siebie i swoje sily! Nie wiem jak ta sprawa wyglada w Polsce ale u nas jest mozliwosc \"cesarki\" na prosbe.Jezeli nie chcesz naturalnego porodu to beda cieli.Ale nawet tutejsi lekarze odradzaja \"cesarki na zyczenie\". Ryzyko powiklan jesz o WIELE wyzsze niz podczas naturalnego porodu.Ja po tych 48godz. bylam zalamana ze mimo tego co musilam przejsc, mialam cesarke.Przez dlugie tygodnie bilam sie z myslami typu: jaki byl ten pierwszy krzyk, jak wygladalo malenstwo itp. POza tym kobiety po cesarskim dochodza dluzej do siebie niz te po normalnym porodzie.Mimo ze rana nie jest wielka ale jednak czekaja cie tygodnie gojenia i dyskomfortu i przynajmniej u mnie bolu.Przemysl dokladnie decyzje,porozmawiaj z lekarzem to napewno rozwieje watpliwosci.Jesli boisz sie bolu, popros o znieczulenie-nie jest przez to kims gorszym-ja po 30 godz.bylam w stanie zabic za znieczulenie. To wazna decyzja wiec ja przemysl dokladnie i przede wszstkim POWODZENIA!

Gość xyz...............
a jakie to powazne wady wzroku? czy krotkopwzrocznosc (-6,5 dioptrii) i astygmatyzm moglybybyc powodem cc?

Gość NIKI..
niewiem jakie sa te bole i mysle ze dam rade normalnie urodzic,bo to znieczulenie w kregoslup ponoc tak boli ze dramat a ja jestem wrazliwa na bol i mdleje ze strachu:(:( i nie wiem co robiec i barzdi sie boje tego

ja mialam bezbolesne znieczulenie. tzn. mnie nie bolalo a bylam nastawiona na potworny bol (z opowiadan znajomych). a ciecie poniewaz dziecko bylo w ulozeniu miednicowym a byla to moja pierwsza ciaza

dla mnie skurcze (bo to one bola) byly najgorszym bolem mojego zycia.Po tych 30godz.(bo potem dostalam znieczulenie) mialam dosyc wszystkiego.Nie mozna tego opisac (trzeba przezyc:-) ) ale w porownaniu z tym bolem to znieczulenie jak pikniecie szpilka. Jest to nieprzyjemne bo wiesz co oni robia: najpierw miescowo dezynfekuja to miejsce gdzie beda wbijali i jednoczesnie znieczulaja.Potem czujesz tylko nacisk i troche jeszcze szczypanie a potem ULGA... ja chcialam nawet zadzwonic do faceta ktory to wymaslil:-)

Ja mialam znieczulenie w kregoslup i w ogole mnie nie bolalo! Nawet nie wiem, kiedy sie wkluli! Przed samym wkluciem znieczulili mi to miejsce malym zastrzykiem (naprawde maciupki!) i potem juz byla laba. NIgdy nie slyszalam, zeby znieczulenie w kregoslup bolalo...

Gość NIKI..
no rozne sa opinie,ale przed kazdym tym znieczuleniem zneczulaja tak miajscowo??tym zastrzykiem malutkim co tu powyzej pisze

trudno powiedzec,mysle ze tak.Przynajmniej ja mialam

Ztego co wiem wask talia nie jest przciwwskazaniem do porodu naturalnego. zreszta w cizy tej talii i tak nie ma. Znajomej zrobili cesarke powiedzieli ze ma za waska miednice i to byl powod. Nawet przy polozeniu posladkowym niemusi byc CC w szkole rodzeni tak nas poinformowano. Ja tez mialam CC w narkozie dlatego ze przy pelnym rozwarciu a mala jak sie okazalo 2razy owinieta pepowina byla i przy parciu tetno spadalo

Gość ovy
talia, wzrost nie maja tu nic do rzeczy, ewentualnie miednica, ale to nie wiąze się ze wzrostem

Gość xyz...............
a co ze wzrokiem?