Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

enia_kg

książeczka SANEPID?! ale jak?

Polecane posty

Witam serdecznie wszystkich. Koniecznie muszę sobie wyrobić książeczkę SANEPID-u ale nie mam zielonego pojęcia jak. Wszystkich którzy są już \"po\" proszę o rady: gdzie iść najpierw, jakie badania, jakie koszty. Pozdrawiam i dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

Gość no ciekawe
Idziesz do Sanepidu, płacisz (ja płaciłam 60 zł) i nosisz przez 3 dni kał do badania :-) Później idziesz z wynikami do lekarza i dostajesz lub też nie :-) wpis, żeś zdatna do pracy. Aaaaaaa, no i jeszcze robisz RTG klaciory :-)

Gość a ile te badania
są wazne??? te badania kału znaczy się. Mają jakąś określoną ważność? Do jakiego czasu trzeba z nimi pojsc do lekarza?

Gość veronacity
idziesz do sanepidu oni ci dadzą 3 kubeczki i musisz zrobic kupe dzisiaj jutro i pojutrze ;p i wrzucasz kawaleczki do kubka. ale kto zrobi kupe trzy razy pod rząd? wszyscy robia jedną i wrzucają kawalki z tej jednej a podpisują na kubeczkach trzy różne daty. i sprawa zalatwiona potem to zanosisz i po okolo tygodniu odbieraz z sanepidu i idziesz z tym do jakiegos lekarza. a jeśli chcesz miec darmową książeczke to zatrudnij sie w mcdonaldzie, tam ci oddadza za to kase hehehe

Gość od początku...
idziesz do sanpeidu i prosisz o próbke do kału...zanoisz przez 3 dni- oczywiscie w kazdy dzien dostajesz nowa próbke, ja 3 dnia płaciłam za badania (80zł). Czekasz ok. tygodnia na wyniki. Muisz kupić książęczke sanepidowską - ja ją dostałam w sklepie z artykułami papierniczymi. Następnie udajesz się do lekarza medycyny pracy - tam również płacisz (20łz ja płaciłam). Gdy stwierdzi ze jest wszytsko ok, podbija Ci świestek, który jest ważny rok. A badania sanepidu są ważne 2 lata. mam nadzieje,ze zrozumiałaś wszytsko :)

dziękuje bardzo za odpowiedzi, w poniedziałek wybiorę się po próbki. Pozdrawiam wszystkich

Gość kamkaa
ja zrobnilam ksiazeczke anepidu za friko bo zaklad medyczny ma podpisana umowe z nasza uczelnia