Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cant judge book

nowe pokolenie?

Polecane posty

Gość Cant judge book

dzisiaj stwierdziłam, ze teraz jest już nowa epoka i ja sie w nią nie wpasowuje, jeśli 20 letni sasiad pokazuje mi w gazecie Ryśka Riedla i pyta, co to za koleś... i wcale mi sie nie wydaje, ze ten chlopak to odosobniony przypadek, jesli chodzi o pokolenie dzisiejszych 20 latków... już nie wspomnę o tym, że żaden nie słyszał, co to w ogole Uriah Heep. Masakra :/

Gość Cant judge book
o rany:(

Gość Cant judge book
chyba z tego starszego nieco...sama mam 25 lat...no ale dajcie spokoj, zeby Riedla 20 latki nie kojarzyły? Tak sobie pomyslalam, ze moje dzieci, to pewnie w ogole nie będą wiedziały kto to np. John Lennon...

Gość Cant judge book
Uriah Heep, to grupa rockowa...może hard rockowa...grała między innymi w okresie Deep Purple, Black Sabbathu, poźniej też.. mieli wiele dobrych utworów, np. "July morning" , czy "Easy livin' "... ...myślałam, że większość zna..

Gość ja mam 30 i rysiek jest
mi zupelnie obojetny, a Uriah Heep obcy:O I co w zwiazku z tym???

Gość Cant judge book
no własnie...Rysiek jest Ci obojętny, ale kojarzysz jego postać, a urośli już tacy, co nawet nie wiedzą, kto to. o to mi chodzi. Nikt ni emusi go lubić...ale wiedziec kim byc wypada.

Gość Cant judge book
no ale ja mam 25 lat i wiem, kto to jest hanka ordonówna...i znam nawet kilka utowrów ktore śpiewała...wiec to nie jest do konca, tak jak mowisz..

Gość Cant judge book
moze i to reguła, moze masz rację. idę pobiegać :) może mi przejdzie, bo analfabetyzm muzyczny u ludzi zawsze mnei dobijał ;/

Gość uriah heep
a ja cię rozumiem autorko, mam 19 letnią siostrę cioteczną. Kiedyś na moje pytanie, czy słuchała kiedyś Nalepy, odpowiedziała pytaniem: A kto to Nalepa? Bo jak nie był u Wojewódzkiego, to nie kojarzę. Ręce opadają.

Gość ja słucham clashów itp
muzy, ale o tym jakims uriah heep tez pierwsze słysze :o

Gość Cant judge book
może dlatego nie kojarzysz, bo Clash powstal całe 7 lat później :P

Gość taka prawda...
mnie dobijał analfabetyzm matematyczny albo historyczny:o wiec zastanów sie czy interesowanie sie muzyka rockowa to naprawde jakas super wazna sprawa

Gość muzycznieeee
a Ty porafilabys rozpoznać na fotce np Dymitra Szostakowicza? Tylko nie szukaj w googlach zeby sie wymądrzac ale sama sobie odpowiedz, jak nie potrafisz to jestes analfabetka muzyczna:o

Gość Cant judge book
Kiedy własnie o to chodzi, ze ja sie muzyką rockową mało interesuje:/ prawie w ogole...tylko wydawało mi się, że powinnam znać istotne, ważne wydarzenia, osoby, które coś wniosły do historii muzyki ogólnie. Dlatego tak się dziwię, że młodzi ludzie już Riedla nie znają. A co będzie za kilka lat... Nie będą kojarzyć Cz. Niemena?

Gość podobalo sie
no to nie beda. i co z tego?

autorko pomyśl trochę szerzej. No to co, że nie znają Ryśka.. Ty nie znasz ich gwiazd. A gdybym Ciebie zapytała o \"Mademoiselle Chante le Blues\" to też mogłabym stwierdzić, że jesteś jakaś \"krzywa\".

Gość Cant judge book
Oczywiscie, ze nie rozpoznam Szostakowicza na fotce...ale kurczę...przynajmniej wiem, kto to był ! I tak jak ktoś tu powyżej napisał...gdyby mi się zapytał ktoś "A słuchałaś Dymitra Szostakowicza? " , to nie musiałabym odpowiadać, pytaniem "Czy był u Wojewódzkiego"...o to mi chodzi.

Gość podobalo sie
autorka ma nick cant judge book... nie oceniaj ksiazki po okladce. a co robi. ocenia kogos po tym czy kojarzy niemena czy nie.

Gość Cant judge book
hmmm. sama nie wiem, może macie rację ;/ może nie trzeba kojarzyć. Tak się chciałam tylko podzielić refleksją. Myslalam, ze Riedla raczej każdy kojarzy...ale może się myliłam ?

Gość Cant judge book
to chyba własnie to chciałam zauwazyć, ze szybko to nowe pokolenie nastało ...sama się zastanawiam, czy kiedys będę mogła zrozumieć swoje dziecko, skoro ciężko już mi 20 latkow pojąć ;]

zrozumiesz, jeśli będziesz zdawała sobie sprawę, że czas płynie. Rysiek był \"Twój\", 20 latków jest hmmm... plastik fantastik, a u Twoich dzieci okaże się jeszcze coś innego.

Gość Cant judge book
ciemna strona ciupagi, pewnie masz rację z tym dorastaniem. Ktoś tu powyżej coś o moim nicku. To tytuł piosenki Wagla i Maleńczuka. Naprawdę dobra, polecam :)

Gość Cant judge book
ciemna strona ciupagi, jak ja patrzę w playlistę sąsiada 20latka na foobarze, to normalnie szok . Same umca, umca ;/

Gość Cant judge book
a jak trochę przesadziłam ze znajomością Uriah Heep, to jakby się ktoś zainteresował, to polecam utwór "July morning" , naprawdę warto ;]

Gość zara obaczym
:D a tymczasem umca umca:D