Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

big city boy

Jak sobie znajdujecie nowych partnerów, partnerki w wieku 25 i więcej lat skoro

Polecane posty

Gość sculptor
Facet - niestety, ale trochę, a nawet dużo racji masz :-) Pozdrawiam :-)

ok, to ja tez sie ogłaszam :p mam 21 lat, studiuję dziennie w Wawie 170 cm wzrostu piszcie na mial jak chcecie :classic_cool:

big city boy To zależy. U kobiet zbliżonych wiekiem do mnie często jest to hierarchia: charakter-kasa-wygląd. Ale rguł nie ma. Wiadomo, najczęsciej chcą równowagi tego. Jednak mimo to instynkt gniazga jest obecny u płci pieknej. A jego natężenie - tutaj już bywa różnieto zależy od tego w jakiej rodzinie chowała się kobieta, jakie tam było podejście do pieniędzy. Również od tego jaką mają pracę i własne podejście do tego.

Gość ewa07
Kto ma szczęście ten sobie znajdzie kogoś na cale życie, a kto nie ma szczęscia niestety musi męczyć się sam ...

Gość ewa07
I to nie zależy od tego ile sie ma lat. po prostu trzeba miec szczęscie ❤️

to akurat nie ma nic wspólnego ze szczęściem

Gość sculptor
Facet - mówisz z sensem, ale niestety to się nijak ma do tego, co widzę wokół... Widać każda część naszego kraju ma inne priorytety... jeszcze raz pozdrawiam :-)

sculptor Miło mi że choć w częsci się ze mną zgadzasz. Są oczywiscie odstępstwa od mechanizmów dokładniej opisywanych przez psychologię ewolucyjną. Polska to kraj który ma za sobą ustrój \"powszechnej równości\" -on trochę przytłumił pewne , społeczne mechanizmy. Przed nim były. Ale wtedy też było bardziej konserwatywnie, więc i romantyczne wartosci odgrywały większą rolę w społecznym systemie wartości. A teraz mamy powrót naturalnych mechanizmów ale bez dawniejszego systemu wartości. Mamy coraz bardziej mentalność chłodno-pragmatyczną. Czyli w pewnym sensie \"naturalną\". Wyższe wartości to dorobek ludzkości który nas cywilizował. Postępuje też amerykanizacja mentalności. Choć w Polsce jest to znacznie łagodniejsze. Dlatego nie wątpie że nie raz widywałaś odstępstwa od tego o czym pisywałem. Sam je nie raz widywałem. Więc nie jest tak znowu źle. :-)

Gość sculptor
Facet - północno-zachodnia część Polski kłóci się bardzo z teorią przec Ciebie wspomianą... dziedzictwo genetyczne zostało wyparte zbyt mocno, przez trend ( a może inne słowo na to znajdziesz) dorobkiewiczów. Niestety żaden ze mnie psycholog i partner do pogaduch na ten temat :-( A szkoda, bo mądrze mówisz :-)

sculptor Też nie jestem psychologiem, więc niepotrzebnie piszesz pewne rzeczy. Północno-zachodnbia Polska. Ja z Dolnego śląska. Czyli oboje jesteśmy z obszarów bez zbytnich tradycji bo kolonizowanych przez przesiedleńców z róznych stron Polski wschodniej i centralnej. Małopolska trochę sie różni, to fakt. Ona jest bardziej konserwatywna. ps: i mi chodziło o to że brak wyższych wartości wyostrza naturalne instynkty. A one u kobiet często są materialistyczne (zamożniejszy samiec dostarczy lepszego bytu potomstwu) nawet jeśli nieświadome i okryte określeniami \"zaradność\", \"przesiębiorczość\" itd. Sama ich używałaś. A faceci, więdzą że kasa to lepsze powodzenie . Więc też ulegają materializmowi. A poprzez media amerykanizacja kultury jeszcze bardziej to napędza. Ale i tak nie jest to jeszce powód do pesymizmu. Taki nie jestem :-)

Gość sculptor
Facet - Wielkopolska też się różni. Nie wiem, czy od Twoich stron, ale od moich na pewno. Chociaż mieszkam i pracuję tutaj (tylko 10 lat) zauważyłam pewne schematy, prawidłowości i porządek, czego ludzie "napływowi" na zachodzie nie mają. Inna sprawa, że nikt Poznaniaków nie lubi, a mnie się podoba ten swoisty - można to tak nazwać - pracowitosc i skrupulatność. Niektórzy mylą ze sknerswem, ale ja wolę dwa poprzednie skojarzenia.

Gość sculptor
Facet - wiesz, było o tym (między innymi) , jakie są fajne kobiety... Ja wiem, jacy są fajni faceci... :-)

Gość sculptor
Facet - mam wrażenie, że dobra dusza z Ciebie, choć nie znam ani trochę

sculptor Dzięki za miłe słowa.🌼 Czy dobra dusza, chyba nie mi to oceniać. Ale czesem człowiek zmagający się z romantyzmem z jednej strony i pragmatyzmem z drugiej (to jest efektem tego co uczy życie, a czasem własnej winy). Ale nie frustrat (swoje wady mam ale unikam obnwiniania innych jak sam coś zawalę w życiu)

Gość scuIptor
Facet - 🌼, fajny facet z Ciebie :-) Mam nadzieję, że Cię kiedyś jeszcze znajdę :-) W sumie mam czarnego nicka i piszę pod pomarańczowym... nie wiem, dlaczego

Jesteś miła. :-) Polecam pisanie na czarno. Twoje myśli się zbierają w obrazie twojej osoby. Tak się poznaje innych. I będąc anonimowym istnieje się tu bardziej jako osoba.

Gość gosiaaa22
kurcze to ja juz wkroczylam w ta granice :o a ja myslalam ze mam jeszcze troche czasu:o

Gość gosiaaa22
no nie wiem jak sie tak powazniej zastanowic to cos w tym jest wiekszosc moich kolezanek jest juz w powaznych zwazkach , mniej lub bardziej udanych , ale... To ja juz moze faktycznie powinam sie zacząc martwic :o

martwić powinny sie osoby po 30 roku zycia a nie 22 latka :) jest naprawde dużo osób samotnych w wieku 22-25 lat tylko brakuje między nimi komunikacji ;)

sagitariusss Fajną masz tą stopkę. Sporo w tym prawdy :-D ps: w nicku masz 77 (domyślam się ze rocznik 1977) mam nadzieje że osobićie w niczym na tym topiku cię nie uraziłem.

Gość chyba będzie para
:)