Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Avicularia

Świadome Macierzyństwo wg Cyklu dr Jonasa

Polecane posty

Gość Avicularia

CYKL dr JONASA Cykl dr Eugena JONASA to metoda opracowana przez słowackiego lekarza w połowie lat 60-tych. Dzięki niej zaplanujesz świadome macierzyństwo. Cykl JONASA to także: Naturalna antykoncepcja Planowanie poczęcia Planowanie płci dziecka Zadbanie o zdrowie płodu Dr JONAS zaobserwował, że istnieje zależność między fazami Księżyca a dniem urodzenia kobiety. Po raz pierwszy metoda ta została zbadana przez dr Aurela Hudowica w Klinice Ginekologii w Bratysławie w 1965 roku. Zaplanowano wtedy płec dziecka u 8 tys. Kobiet – skuteczność eksperymentu osiągnęła wtedy 99 proc. Kolejne testy przeprowadzono w lipcu 1969 roku w Czechosłowacji i w lipcu 1970 roku na Węgrzech. Szacuje się, że ta metoda została z powodzeniem użyta przez ponad 3 miliony kobiet na świecie. Do badań nad ta metodą skłoniły dr JONASA znane fakty zachodzenia kobiet w ciążę, nawet jeśli zapłodnienie miało miejsce w okresie bliższym menstruacji niż owulacji. Założeniem tej metody jest teoria drugiego cyklu owulacyjnego. Pierwszy cykl owulacji, widoczny, kończy się menstruacją. Drugi jest niewidoczny i zależy od pozycji Księżyca w chwili urodzenia się kobiety. Według dr JONASA owulacja w drugim cyklu zachodzi w momencie, kiedy Księżyc jest w takiej samej fazie, jak w momencie urodzenia kobiety. Aby zapobiegać niechcianej ciąży wystarczy unikać zbliżeń w okresie 5 dni przed i 2 po owulacji fizjologicznej oraz 2 dni przed i po owulacji księżycowej. Cykl pierwszy może ulec zmianie, w zależności od zdrowia kobiety, pory roku, stresu itd. Cykl drugi jest stały i łatwy do policzenia dla osoby zajmującej się astrologia medyczna. Planowanie płci dziecka to dość kontrowersyjny temat, ale według tej metody zależy ona od znaku, w jakim przebywa Księżyc w momencie poczęcia. Jeśli rodzice planują płeć dziecka, trzeba wziąć pod uwagę dwa czynniki jednocześnie; kiedy w miesiącu przypadają dni płodne kobiety i w jakich znakach przebywa w te dni Księżyc. Jeśli rodzice chcą mieć dodatkową pewność, żeby płód był zdrowy, należy wykonać dokładniejsze obliczenia. Jest to szczególnie ważne w przypadku rodzin, które są obciążone genetycznie, lub kobiet, które wcześniej miały poronienia. Oczywiście metodę dr JONASA wypróbowałam na sobie i sprawdza się rewelacyjnie (na razie jeśli chodzie o antykoncepcje) Jeśli chodzi o planowanie dzidziusia to moje znajome mają już na tym polu kilka sukcesów. Jeśli będziecie zainteresowane piszcie na frisk@serwus.pl W temat wpiszcie "cykl JONASA" Do takiego diagramu potrzebuję dokładne dane: czas, godzina i miejsce urodzenia. Jeśli macie jakiekolwiek wątpliwości to oczywiście pytajcie na łamach forum, na privie czy w mailu. Serdecznie polecam! Jeśli chcecie sie dowiedzieć czegoś o mnie to z wykształcenia jestem biologiem i młodym farmaceutą. Na co dzień zajmuję się medycyną naturalną, ziołolecznictwem, dietetyką oraz radiestezja i astrologią medyczną

Gość Dorka 33
Witam. Już troszke czasu mineło odkąd pisałas o cyklu dr Jonasa,jednak ja dopiero teraz jestem zaiteresowana tematem.Decyzje zostały podjete-teraz trzeba włożyć starania.Bbardzo chcielibyśmy,aby to była dziewczynka.Jeśli to mozliwe to bardzo proszę o taki diagram.Moje dane: ur 29.09.1974 niestety dokładna godzina jest mi nie znana,wiadomo tylko ze miedzy 16:00 a 17:00 miejsce ur Tychy.Będę bardzo wdzięczna :) Pozdrawiam i oczekuję na odpowiedż-najchętniej na maila:dorka28@interia.pl

Chciałabym abyś dokonała mi obliczeń według metody JONASA.Urodziłam się 14 08 1973 o godz.9.15

hej :) ja tez bym chciała zebys mi obliczyla :) 24.01.1987 godz. 17.15 Ostrów Wielkopolski (woj.wielkopolskie)

Gość Nika2008
Hej, bardzo prosze o pomoc w wyliczeniu moja data ur 09.03.1968 godz prawdopodobnie 18 Dziękuję!!!

Gość nika20082008
Hej, poprosze o pomoc w ustaleniu dni ; data ur 09.03.1968 godzina prawdopodobnie 18 Dziękuję!!

Gość Stokroteczkaaaaaaaaaaaa
Chciałabym dziewczynkę Data urodzenia 11 sierpień 1979, urodzona przez cesarskie cięcie (nieplanowane) ok 10.30 (11 sierpień to była sobota)

Gość Stokroteczkaaaaaaaaaaaa
zapomniałam dodać woj. śląskie

Gość zioła ojca sroki na owulacje
chciałabym miec dziewczynke, urodziny ZŁotoryja 14.04.1978, godz. 16