Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agniecha......

Mój misiek szybko jeździ jak go przekonać żeby zwolnił?

Polecane posty

Pomyśl, jaka jest stawka. Lepiej jechać dwoma, osobno i własnym tempem niż nie dojechać. Zresztą przecież skoro masz prawko i auto, to on może jechać z Tobą jako kierowcą, czyż nie?

Gość ale za to zawsze SZYBKO
... na pustej dobrej drodze jest bezpiecznie... Niech ci na takiej pustej dobrej drodze przy prędkości 170 strzeli opona - tego nie przwidzisz - wtedy zobaczysz jak jest bezpiecznie

Gość wdsadfsfsda
zadzwoń na policje i naskarż

Gość anastazja .L.
andrzej wiesz jak sobie ciebie wyobrażam ? jak coś przypominającego faceta w okularach, lysiejącego bez prawa jazdy coto nie umie nic naprawić. To osąd z wielu twoich wypowiedzi. taka baba z ciebie :)

Gość windom earle
oj, przekarczam, przekraczam :P ale dla mnie jazda z prędkością zbliżajacą się do 200 km/h już jest za szybka - może dlatego, że mam dość dużą wyobraźnię i zdaję sobie sprawę, za nawte na autsotradzie w każdej chwili może mi ktoś wjechać przed nos jadący wolniej. zazwyczaj staram sie max. przekoroczyć o ok. 30 km/h - wtedy jeszcze mandat znośny i punkty nie za wysokie ;) natomiast zakazy wyprzedzania, podwójne ciągłe są dla mnie święte. a z tego, co widzę na drogach, dla takich rajdowców oprócz ogranoiczeń prędkości nie istnieją żadne przepisy - skrzyżowanie? ależ wyprzedzam, zakaz? a po co w ogóle tu stoi? zakręt? co mi tam, wyprzedzę sobie 4 czy 5 aut - ten ostatni przypadek widziałam w poprzedni weekend :o wąska droga (normalna, taka jakie łączą zazwyczaj wsie czy małe miasteczka), po obydwu stronach drzewa, jedzie kilka samochodów jeden za drugim z prędkością ok. 100-110 i nagle zza mnie wychyla sie kozak, któremu to jest za wolno i który jest w 100% pewny, że zza zakrętu mu nic nie wyjedzie - dodam, ze widoczność na tym zakręcie zerowa - i tak sobie kozakując wyprzedza kilka aut :o nawet nie wciska się w lukę między autami na zakręcie, tylko cały czas kontynuuje wyprzedzanie :o i nie wiem czemu, ale jakoś misiek autorki tematu mi pasuje na takiego bubka własnie.

Gość anastazja .L.
wyobrażam sobie jeszcze Twoja ciepła mała knagę w moich ustach

Gość anastazja .L.
spadaj podszywaczu :)

Przy 250km/h jeden z szefów Appla miał wypadek swoim Mc Larenem F1 w San Fransisco. Nic mu sie nie stało. zmotorryzowana, uważaj zatem z wielkimi kwantyfikatorami, bo już jedna z Twoich myśli (ta z 10:12) okazała sie nieprawdziwa;)

Gość anastazja .L.
a tak w ogole to mam rozregulowany zwieracz

windom, do przekroczeniu prędkości do 30 km/h to można tylko zostać pouczonym;) Powyżej 30 km/h należy sie mandat;)

\"Przy 250km/h jeden z szefów Appla miał wypadek swoim Mc Larenem F1 w San Fransisco\" :D :D :D Rozumiem, że sądzisz, iż auta jeżdżące po Polsce mają równie dobre zabezpieczenia jak McLaren F1. :D Śnij dalej - mówiłam o zwykłych samochodach, którymi się wszyscy poruszamy. Poza Tobą oczywiście, Twój jest z pewnością niezniszczalny. :P I jakoś wolałabym w związku z tym nie natknąć się na niego na drodze.

Andrzej, a jak myślisz: czemu kochani drogowcy na długich prostych stawiają zakazy wyprzedzania? W tym cholernym kraju, długa prosta to jedyna możliwość wyprzedzenia wolniej jadących.

Gość windom earle
nie zdziw się, ale do 30m km/h to już są bodajże 4 punkty i 200 zł chyba. powyżej 31 to juz chyba 6 i do 300 zł. owszem, pouczenie może być - zalezy od policjanta. mnie pouczył :) ale wolę wiecej nie ryzykować, bo nawet te 300 na koniec miesiąca byłyby bolesne dla mnie ;)

Anastazja L nie łysieję,mam dobry wzrok, moze według Ciebie jestem niemeski bo nie widzę nic ciekawego w jeździe po 180 km/h, ale to juz Twoja sprawa Kiedyś widziałem taki plakat: dziewczyny lubią chłopców którzy szybko jeżdzą samochodem a potem dopisek \"ale dziewczyny nie lubią kalek\".....

zmotorryzowana, nie chodzi o zabezpieczenia, ale o logikę Twojej wypowiedzi. Jest nieprawdziwa, bo podałam jeden przypadek, który jest sprzeczny twojej tezie, a to sprawia, że cała Twoja teza jest fałszywa. Jeśli nie rozumiesz tego, co napisałam, Twój problem:) Zresztą, czytaj ze zrozumieniem... pozwoli Tobie to uniknąć błędnych wniosków:( piękna stopka:D:D:D:D:D:D Ah, McLaren F! wcale nie był samochodem bezpiecznym, jeśli chodzi o poziom bezpieczeństwa biernego i aktywnego. Ale miał legendarne hamulce;) W ogóle to auto legenda. Chodzi też o to, że generalnie jestem za bezpieczną jazdą. Podobnie jak dla Windoma święte są dla mnie ciągłe, górki, skrzyżowania, ZAKAZY, zakręty, PRZEJAZDY kolejowe, przejścia. Wnerwia mnie wyprzedzanie na trzeciego, wymuszanie pierszeństwa, a takze wyprzedzanie przez cwaniaków kolumny pojazdów. Ale nie zgadzam sie z tezą, że zawsze wolna jazda jest bezpieczna. Niekiedy są sytuację, ze wolno poruszający sie pojazd stanowi zagrożenie dla innych!

Gość ostatnio byłam przy 2 wypadecz
kach w których facetom się wydawało ze są zajebiści bo szybkie auta mają i mogą docisnąć do oporu... niestety w jednym z nich zginęła osoba która nie powinna zginąć a wariat uszedł z życiem... przy 2 wypadku gosciu spotkał się z drzewem...już go nie ma między żywymi... moze poszukaj w sieci drastycznych fotek z wypadków i pokasz mu...

O jessssu, tacy z przeświadczeniem o możliwości własnego auta są najgorsi. I swoich umiejętności. Drogowe cwaniaki.

Gość windom earle
na trasie między giewartowem a słupcą jest porsty odcinek drogi i tam jest zakaz. nie ma skrzyżowania, nie ma przejazdu - ale zakaz sobie stoi. jest przystanek gimbusa, ale to nie tłumaczy zakazu na tak długim odcinku. no i jeszcze kuriozum na starej "dwójce", za kostrzyniem - kiedyś dawno temu zrobili tam wagę dla tirów, na tym odcinku postawili ograniczenie do 70 i zakaz wyprzedzania - urządzenie rozkradziono, od dobrych kilku lat nie działa - ale ograniczenie prędkości i zakaz stoją sobie.

Gość harderr
Nie szanuje cie i niedlugo z tym swoim miskiem wyladujecie na drzewie.

Windom, właśnie o tym piszę, że nasze ograniczenia czasem są kosmiczne. Zakręt i do 50. A zakręt jest prawie prosty. Sporo jest znaków postawionych przesadnie. A skutek taki, że nikt sie nie stosuje. Popatrz, ile takich jest na osławionej \"ósemce\". Wczoraj z Dusznik do Wrocławia znaleźliśmy dwa durnowate zakazy wyprzedzania i trzy ograniczenia (stoją sobie do \"50\" , cholera wie na co, albo po to, żeby policja mogła stać z radarem)...

aumok a słyszałeś o kiludziesięciu wypadkach na 8??? ile osób tam zginęło mimo tych zakazów które wszyscy mają w nosie??? ostatnio pewien lekarz tam spowodował wypadek bo też jechał jak pojebany... skończyło się na tym ze jego dziecko zginęło... sam je reanimował... niestety nie wyszło... wszystko przez głupotę kierowcy...

w tej chwili autostrada katowice-wrocław... 156 km: 2 ciężarowe i 8 osobowych... gdyby jechali dostosowując prędkość do warunków to by tego wypdku nie było...

Gość Mój też tak
jeżdził, bałam sie z nim jezdzić i mówiłam mu o tym ale o też miał to w dupie. Oprócz tego miewał ataki szału poza jezdnią i ukrywał przde mna swoje długi. Rozwiązałam wszystkie problemy jednocześnie. Wszystko sprowadziło się do tego że On już nie jest mój. "Wydaliłam" go ze swojego życia i Tobie Agniecha też to radzę. Zrób to szybko zanim znów z nim wsiadziesz w auto, potem może być już za późno...On się z Tobą nie cyngoli i Ty z nim też tego nie rób. Po co strzępić sobie jężyk, lepiej kopnąć w dupę i tyle. Szkoda czasu na głupoty. Naprawdę.

ktos kto ciagle jedzie 170 km/h nie jest dusigroszem ostatnio zauwazylem ze jadac po autostradzie 130-150 wyprzedzam praktycznie wszystkich. Wysoka cena paliwa jest najlepszymm ograniczem predkosci. Wiekszosc dusigroszy jezdzi marne 90-100 za tirami.

Jasne, to najtragiczniejsza, jeśli chodzi o wypadki droga w Polsce. Ale moim zdaniem z ograniczeniami jest jeszcze ten problem, że, tak jak pisał windom, czasem są one stawiane w miejscach kuriozalnych, leciutki łuk, wszystko widać i ograniczenie do 50. Kierowcy niekiedy przyzwyczajeni właśnie do takich kuriozów nie przejmują się nimi. jest też pewna kategoria kierowców, którzy w ogóle nie przejmują się jakimikolwiek prawami ruchu drogowego. Tych trzeba tępić. A jak ktoś w 50 min chce być z Wrocławia do Opola?To zupełnie inna sprawa. Moim zdaniem łamanie ograniczeń prędkości nie jest sobie równe, co innego jechać 160 na autostradzie, a co innego 100 na drodze do Zieleńca czy 90 przez wioski w okolicach Wielunia. A właśnie tyle jeżdżą tam Tiry!!!!!!!!

Gość bo mimo tego ze dostają
mandaty i tak im się opłaca złamać zakaz czy przekroczyć prędkość... mają to wliczone w koszta... taki fiut ujdzie cało w wypadku taranując mały osobowy .... powinno sie potem takiego przywiązywać za kutaska do ciężarówki i ciągnąć z prędkością 90 km/h