Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość primabell

Oxytocyna- czy ktoś miał robiony test????

Polecane posty

Gość primabell

Witam. Ide do szpitala na KTG i test oxytocynowy. Troche sie martwie że to moze mi wywołać szybciej poród. Test bede miec robiony w celu sprawdzenia wydolnosci łożyska a jestem w 36 tyg ciąży.CVzytałam ze ten test trwa 2 godz.- przeciez przez ten czas mozna urodzic!!! Czy dzieccku nic nie grozi przez ten test?

Gość primabell
No własnie, nie zamierzałam zostac ale ostatnio moja lekarka cos bąknęła że moge zostać- i tak bywa. Do szpitala wg planu miałam isc za tydz. Kurcze a jak wszystko bedzie dobrze a to mi wywoła szybciej poród? Czy to w ogóle boli tak jak przy wywoływaniu już? Czy skurcze mają być silne czy tylko do pewnego czasu sie to robi i przy mniejszych dawkach?

Zostawiają w szpitalu, z tego względu, że moze zacząć się poród. To trochę dziwne, że lekarz zalecił Ci w 36 tc test oksytocynowy. Bóle są małe, ale to zależy od organizmu i jak macica na to zareaguje. Ja czasami nie mogłam wysiedzieć z bólu podczas kroplówki, a czasami nic nie bolało. Kiedy masz się stawić na test oksytoc.?

Zostawiają w szpitalu, z tego względu, że moze zacząć się poród. To trochę dziwne, że lekarz zalecił Ci w 36 tc test oksytocynowy. Bóle są małe, ale to zależy od organizmu i jak macica na to zareaguje. Ja czasami nie mogłam wysiedzieć z bólu podczas kroplówki, a czasami nic nie bolało. Kiedy masz się stawić na test oksytoc.?

Skurcze podczas testu powinny pisać się większe niż normalnie na ktg bez kroplówki. Dawkę oksytocyny zaleca lekarz po badaniach. Przy teście możliwe, że dawka jest dla wszystkich taka sama. Później przy wywoływaniu dawka jest okreslana po tescie i po tym co się dzieje w środku. Dlaczego za tydzień miałaś iść do szpitala?

Gość primabell
kurcze, no to ładnie. To musze sie spakować tak jak na poród. Za tydz miałam iść do szpitala ,żeby juz do porodu byc pod monitoringiem a i poród miał byc wywoływany w 38 tyg. Mam cukrzyce i dlatego ide szybciej do szpitala. Mam jednak nadzieje ze te skurcze nie bedą silne i przynajmniej jeszcze tydz po nich wytrzymam - potem moge rodzić. No cóz 36 tydz to juz ciąża donoszona wiec jak dziecko zechce sie urodzic to moze i lepiej. Zobaczymy jutro. Pozdrawiam

ale może być tak, że na drugi dzień Cię odeślą do domku i będą kazać przyjść za tydzień, albo odrazu zaczna wywoływać. Pozdrawiam :) trzymaj się cieplutko :) bezbolesnego porodu życzę :) jak urodzisz napisz

mi nie robili tego testu, od razu zapodali kroplowke :-/ a takie testy robi sie po to zeby sporawdzic czy po nich cos ruszy, jak ruszy to porodowka, jak nie to moze nst dnia...? dziwne , ale moja szwagierka tak miala i za 3 razem ruszylo

Gość primabell
witam- dzisiaj jade na ta oxytocyne - zobaczymy jak mi to zapodadzą. Jak wróce to opisze. Dziekuje za opinie i odpowiedzi.

Gość primabell
kurcze, nie zrobili mi ten test- nie było mojej lekarki skontaktowała sie z lekarzami a oni zrobili mi KTG i dopplera wyszło super wiec stwierdzili ze nie ma potrzeby ryzykowac ze urodzi sie tak wczesnie.Czyli pewnie do przyszłego tyg. pozdrawiam

jestem 6 dzien po terminie porodu. Jutro ide do spzitala i bede miala test oksytycnowy.Zpbaczymy co sie wydarzy, bradzo sie boje, ale z drugiej strony chce miec to za soba.

ja miałam test oksytocyny,bo przy ktg w trakcie skurczów zdarza ło się,że spadało tetno dziecku.Mięli sprawdzić reakcję dziecka na skurcze.Po pół godz. od podania zaczęły się bóle i skurcze,zaczęłam rodzić.Ale ja już byłam 2 dni po terminie.Razem ze mną była inna dziewczyna,której test w ogóle nie ruszył.Potem przebili mi wody,ale akcja porodowa nie postepowała,wiec zrobili cesarkę.Myslę,że gdyby nie test,który jednak troche sztucznie wywołał poród,to urodziłabym sama za dzień lub dwa.No ale niepokojące były te spadki tętna,więc musieli sprawdzić.myslę,że nie ma reguły,inna urodzi po teście,a innej nawet nie ruszy.

Gość weto
Hey Mojej żoneczce dzisiajrobili test oksytocynowy po wczorajszym uwrażliwianiu maciny zastrzykami estrogenów, jesteśmy już tydzień po terminie i nic. Teściowa przy żadnym z 3 porodów nie miała skurczów i 3 cesarki . Podejrzewam jakis genetyczny feler ekspresji receptorów oksytocynowych. Niestety nie mogli zrobic amnioskopii (zajrzeć na wody płodowe) bo nie ma dostatecznego rozwarcia (tylko 1 cm) Trochę się denerwujemy. W teście wyszło że mała czuje sie rewelacyjnie nie ma spadków tętna przy skurczach, węc nie widzą wskazań do cięcia. Ja widzę : psychika mojej żoneczki jest w strzępach i mam ochtę jutro komuś dac w łapę za cesarkę. Ale to takie głupie myslenie w stresie

Gość andzia44444
Ja miałam test robiony leżałam 1,5 godz pod kroplówką miałam skurcze niby dochodziły do 70% ale ja ich prawie nieczułam oksytocyna niezadziałała urodziłam dopiero 12 dni póżniej

Gość dfdsvgfdvfdas
ja mialam taki test:2 godziny ale....po 35 godzinach porodu w celu jego wywolania!!!!!!!!!! Razem z testem 4 h i urodzilam:) Lacznie.....39 godzin rodzilam....

Gość Ania55555
Ja miałam ostatnio 2 testy, 38 tydzień, i nic, skurcze się pojawiły, ale nie zadziałały na moją szyjkę, porodu nie było. Pewnie będzie w terminie, najwidoczniej synek chcę jeszcze trochę w brzuchu posiedzieć :)

Gość gość
Jestem w 40 tyg. Miałam robiony test. Nic nie zdziałał. Jestem dwa dni po nim, jeszcze nie urodziłam. Odczuwam dość intensywny ból na dole od tego czasu i czekam ns rozwój wydarzeń. Chcieli mnie wypuścić ze szpitala,ale dla bezpieczeństwa zdecydowałam,że zostanę

Gość gość
Czesc dziewczyny ja mialam robiony test oct