Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona453

Ból i obrzęk piersi??

Polecane posty

Gość zaniepokojona453

Jakie mogą byc przyczyny bólu i opuchniętych piersi?Od kilku dni mam bardzo bolesne obie piersi, bardziej niż zazwyczaj przed miesiączką:( Dziwi mnie to tym bardzeij, ze do okresu nie pozostało 3-4 dni, ale ponad cały tydzień;(więc nie wiem co moz ebyć przyczyną, od kilku dni już bez stanika chodze:DTak więc to nie od obcisłej bielizny, w ciąży raczej tez nie jestem, miałam ostanią miesiączkę 12 lipca:) Tabsów anty tez nie biorę, macie tak dziewczyny któras czasem??

Gość Ja miałam tak zawsze.
Już nawet na dwa tygodnie przed miesiączką, ból był bardzo wyraźny.

Gość zaniepokojona453
No ja w sumie maiałam już tak smao przed ostatnią miesiączką, ból tez pojawił sie prawie na 2 tyg. przed. Ale dziwne to trochę, bo wczesniej taki objaw miałam max na 5 dni przed okresem:( Ale dzięki za posta, pocieszające, ze nie jerstem sama:)

Gość Nie chcę też nic
sugerować, broń Boże, ale może powinnaś zbadać sobie poziom prolaktyny, ot tak na wszelki wypadek. Mnie bolą piersi właśnie z powodu zbyt wysokiej prolaktyny. Biorę Bromergon z tego powodu.

Gość laaaaaaaaaaa
mnie zaczynają bolec piersi naturalnie w dni płodne az do wystąpienia @więc praktycznie tydzien w miesiącu nie odczuwam obrzęku i bólu...

Gość laaaaaaaaaaa
badania robiłam i wszystko jest ok więc chyba taki urok:)

Gość kasikkkk
Kolejna laska....idz do lekarza.

Gość Prolaktyna
wywołuje laktację podczas ciązy. Ja nie jestem w ciązy a mam jej za dużo i z tego powodu np. przy silniejszym ucisku leci mi płyn z piersi. Podobno zbyt wysoka prolaktyna może powodowac także nieregularne cykle (chociaż mnie osobiście się to nie zdażało). Poza tym podobno też z powodu zbyt wysokiej prolaktyny mogą istnieć trudności z zajściem w ciążę. Tyle wiem na ten temat :(

Gość bitsi
a czy w związku z wysokim poziomem prolaktyny może zmienic sie okres n.p z obfitego na skąpy lub odwrotnie?

Gość O matko nie mam
zielonego pojęcia o tym jak mam być szczera. ja miałam zawsze bardzo ofite, nawet gdy łykałam pigułki anty. Nigdy mi sie nie zmieniał. Nie potrafię odpowiedzieć Ci na to pytanie. A martwi Cię to? Chyba z dwojga złego lepiej mieć skąpy niż obfity. Idź może zapytaj lekarza po prostu i juz skoro Cię to martwi.

Gość bitsi
martwi nie martwi zaciągnełam nawet wątek na forum (skąpe miesiączki)ja własnie mam teraz tzn. od czasu porodu skąpe juz ok5 lat i sama niewiem dlaczego bo wcześniej miałam normalne.ale jakoś nikt zabardzo nie potrafi mi poradzic chyba jakiś rzadki przypadek mam bo wszystcy piszą że mają raczej obfite

Gość bitsi
dlatego zainteresowałam sie tym poziomem prolaktyny

Gość Wiesz moja
znajoma miała problem z bardzo bolesnymi miesiączkami, do tego stopnia że potrafiła zasłabnąć i lekarz powiedział jej, że to wszystko unormuje się po porodzie (póki co dziewczyna jeszcze dzieci nie ma), więc może po prostu Twoje skąpe miesiączki są akutkiem własnie ciąży :)

Gość bitsi
napewno bo wcześniej miałam normalne tj.ok 5 dni a po porodzie tylko dzien lub dwa poród miałam z komplikacjami i dosyc długi a potem jeszcze łyżeczkowanie jamy macicy a może po takim zabiegu są takie skutki?

Gość Faktycznie krótkie
masz te miesiączki. Na łyżeczkowaniu to już kompletnie się nie znam. Widocznie taka Twoja uroda. A rozmawiałaś o tym z lekarzem? Mówił coś?

Gość bitsi
może to co teraz ci powiem wyda ci sie dziwne ale jeszcze nie byłam z tym u lekarza ciagle to odwlekam a poza tym że mam te miesiączki dziwne jesli chodzi o długośc i ilośc to nic sie nie dzieje nie spóznia mi sie ani nic mnie nie boli ale wkońcu pójde bo i tak mąz mnie pędzi do lekarza

Gość zaniepokojona453
proszę o jeszcze jakies wyowiedzi , bo moje objawy nie ustaly nadal;/

Gość goscc738745498
Dziewczyny! Przede wszystkim no panic. Wejdzcie sobie tu na stronke: http://resmedica.pl/archiwum/ffxart4005.html i wszystkiego sie dowiecie. Ja tez tak mam od poltora roku, przed okresem 7-10 dni masakra. Rozmawialam z lekarzem-powiedzial, ze na to sie nic nie daje, chyba ze hormony, ale z tym trzeba ostroznie wiec ostatecznie nic nie dostalam i mecze sie z tym nadal. Jednak w tym miesiacu zrobil mi sie obrzek juz tydzien po okresie :/ uznalam, ze to przesada juz :D i wybieram sie do lekarza z mocnym postanowieniem wymuszenia na nim jakis lekarstw a przede wszystkim badan hormonow plciowych.

Gość maza
dziewczyny mam to samo puchnę na długo przed okresem i po okresie jeszcze jestem spuchnięta myślę że sa to sprawy hormonalne

Gość jatezmampodobnie
ot tygodnia mam obrzęk piersi, nigdy wcześniej tak nie miałam, okres m się tydzień spóźnia ale robiłam test i niby nie jestem w ciąży co to może być? jak mogę sobie pomóc? wiem, że jak to będzie trwać dłużej to będę musiała wybrać się do lekarza i zrobię jeszcze jeden test ale... doradźcie coś teraz, boję się o siebie...

Gość gość
Zwykły obrzęk piersi może też być wywołany zwyczajnie przez złe odżywianie się, brak witamin, alkohol. Polecam ziała herbatki rumianek, szałwie, czystek i witaminy. Nawet bóle piersi zwykle mogą wynikać z złego odżywiania. Np.nadmiar soli w jedzeniu.