Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

IKSIK80

Anemia i zielone kupki

Polecane posty

U mojego szesciotygodniowego synka stwierdzono anemie (poziom hemoglobiny 9). Malo je i malo przybywa na wadze, caly czas spi, zasypia tez przy piersi i butelce (dokarmiam) bo podobno nie ma sily :( Pediatra przepisal mu Vibovit w kropelkach, Acidum Folicum (Kwas foliowy) i Hemofer. Mały zaczął robić po tych lakach ciemnozielone, cuchnace kupki. Czy to jest normalne? Pediatra twierdzi ze tak musi byc? Ale szczerze mowiac niebardzo chce mi sie w to wierzyc :(

Iksik u nas jest to samo. Maly ma 7tygodni i tez ma hemoglobine na poziomie 9. Nasz dostal hemofer 2 razy dziennie 3krople, cebion 2x3krople,cebion multi 3krople dziennie, 1/2 tabl kwasu foliowego i 1/4tabl wit B6. malo tego ze zaczal robic zielone kupki to ma jeszcze problemy z kupkami i zalatwia sie raz na 4-5dni po podaniu czopka. rozmawialam z pediatra rodzinnym, neonatologiem z poradni przyszpitalnej (nasz synek jest wczesniakiem) a takze z pediatra mojej bratanicy, wszystcy mowia to samo NORMA. po zelazie kupki moga byc czarne, brunatne, jasno zielone i ciemno zielone. takze sie nie martw. pozdrawiam i zycze polepszenia sie wynikow

potwierdzam ze to normalne. moja corcia w prawdzie nie ma anemii ale zaczelam dokarmiac ja nan1 i zaczela robic zielone kupki-bo w nan jest duzo zelaza i powoduje takie zabarwienie.

Gość majcik1975
mamy tak samo. Moja córcia ma prawie pól roku i praktycznie od samego poczatku anemię.Bierze ferrum lek , kwas foliowy , cebionmulti , wit.B1 i B6. Hemoglobina podniosła sie z 8 na 11 ale potrzebowała na to b.duzo czasu.To i tak nie norma bo norma zaczyna sie od 12. Kupki w róznych odcieniach zieleni , a że od miesiąca próbujemy z zupkami i tartym jabłuszkiem to mamy jeszcze kolorowiej , ale to nic niepokojącego. Pozdrawiam

Hym, ja mam po preparatach z żelastwem kupska tak ciemne, że prawie czarne. Jest napisane na ulotce, że to normalne. U dzieciaczków pewnie jest podobnie, toż to też ludzie :)