Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maxim0

Jaka jest prawidłowa waga dla 15 miesiecznego chłopca??

Polecane posty

Gość maxim0

Prosze podajcie mi jakies linki do stronki z taka tabela lub napiszcie jaka powinna byc waga chłopca który ma 15 miesiecy?? pozdrawiam

Moja córcia ma 19 m-cy a waży zaledwie 9800 i 77 cm wzrostu i pani doktor powiedziała że wszystko jest w normie.

moja mała ma 14 miesiecy i wazy 8.300.cały czas gonia mnie od lekarza do lekrza.Miała juz podstawowe badania które sa w miare dobre.teraz czeka nas wizyta u gatrologa dzieciecego. Zobaczymy co wymylą kolejni fachowcy!!!!!! Po za tym mała je ,ma apetyt jest bardzo ruchliwa,usmiechnieta i nie widac po niej aby jej cos dolegało!!!

Gość wiolala21
martwie sie tez bo mój synek ma 11 miesiecy i wazy zaledwie 10.500 wczesniej zanim zaczol chodzic(teraz juz biega) wazyl 11.500 jest dlugi ma 80 cm wiec waga 10.500 jest mala w stosunku do wzrostu napiszcie co sadzicie

Gość do maxim
pewnie z 10-12 kg

Gość gosianica
moja corka ma 16 m-cy i wazy 12 kg i ma 87cm wzrostu i wszystko jest dobrze.polozna sie smiala ze centyli dla niej braklo ;)

Gość dominikaM
Witam. mój synek ma 14 miesięcy i przy wzroście84 cm waży 12 kg i waga jest prawidłowa :d

Gość alleja:)
podbijam temat. Mój synek ma 15 miesięcy i waży 8700, ma 76 cm wzrostu. Pediatra nie widzi nic niepokojącego, ale mnie się wydaje, że jest to bardzo malutko, zwłaszcza, że nie spotkaliśmy mniejszego ani szczuplejszego rówieśnika:(

Gość do mamy wyzej
moj ma 15 mcy i wazy ok 9500g ale jest wysoki, ubranka na 80 juz w większosci za male i nosimy 86-92 ale tez jest najszczuplejszy wsrod dzieci znajomych, normalnie zebra na wierzchu i lekarka tez twierdzi ze jest ok, ze taka jego uroda, ze lepiej szczupły niz za gruby no ale moj synek ma skaze bialkową i pije bebilon pepti i ledwo zje cos z bialkiem mlaka np kawalek ciastka to ma biegunke a twoj nie jest alergikiem?

nie, nie jest alergikiem, nie ma/nie miał skazy białkowej. W 100% zdrowy. Urodzony w 39 tc z wagą 3500 i wzrostem 54 cm. Zastanawiam się w ogóle od czego zacząc??? Zrobic jakieś badania? Jakie??

poza tym do zeszłego tygodnia jadł normalnie, tzn śniadanie, II śniadanie, obiad na 2 dania, podwieczorek i kolację. Ostatnio odmówił mm i poza 3 gryzami kanapeczki na śniadanie i obiadku, który wmuszam przez cały dzień nie chce nic jeśc. Zęby idą, ale bez większych fanaberii mamy już 6 sztuk.

alleja:) kurczę mój 8miesięczniak waży 9200 i ma 84cm. Jest co prawda wysoki, ale wagowo mieści się w siatce centylowej. Może skonsultuj się z innym pediatrą?

Gość Jahuba
Mój ma 16 miesięcy, 13 kilo wagi i jakieś 82 cm wzrostu. Jeśli lekarz nie widzi nic niepokojącego, to nie masz się chyba czym martwić autorko. Dzieci są różne, nie każde dziecko musi być wielkie , grube i wysokie. A zresztą panuje przekonanie, że jak od małego taki utuczony i wielki, to potem może mieć problemy z nadwagą.

Gość vibeke77
Moja córka ma 15mcy skonczone, 72cm i 8200wagi.

Gość LucyCh
Wydaje mi się że każde dziecko jakie ma być tak się rozwija, moja córeczka też waży mało bo 8.900 a ma 13-miesięcy ale oprócz czasami podwyższonych leukocytów w moczu to nie choruje i jest bardzo żywym dzieckiem.Mam wizytę u nefrologa jeśli on stwierdzi że nie ma się co moczem przejmować to widocznie taka jej uroda:) Pozdrawiam

Moja córeczka ur. 54cm/3480g. na roczek miała 74cm/9,2kg.Za tydzień będzie miała 14 mies. i ma 76cm/9,3kg. Nie jest za wysoka, taka sobie średniaczka chociaż my jesteśmy dosyć wysokimi rodzicami, ale może jeszcze się wyciągnie. A jak nie to nic. I tak jest kochana ponad życie:)

Gość zonaKraka
Mój ważył ok. 10,200, w ciągu 3 mcy przybrał na wadze lediwe 300 g, czyli teraz 10,5 kg- a ma 86 cm wzrostu. Co dziwne, nie wygląda na szczupłego, jeszcze 3 mce temu wystawały mu żebra, miał cienkie ręce, nogi- a teraz taki może nie pulchny, ale nabity się wydaje ;)

Gość 000000000000
a moj skonczyl 17 miesiecy i wazy 18 kg ale nie widac tego po nim nie jest gruby

Gość juustiik
moja córeczka ma 15 m skończone i ma 74cm wzrostu i 9 kg. jest malutka i szczuplutka, w sumie my z mężem niewiele ponad 160cm mamy i lekarka mówi ze to genetyczne. robiłam jej badania i wyszły wszystkie w normach. wiec pewnie taki urok malej i tyle. najważniejsze (mimo ze mało) zawsze idzie bardzo regularnie z obiema wartościami w górę

Gość anik1309
Witam moja jakcórka ma 15 miesięcy i waży 9kg zjada do o150ml mleka rano i wieczorem zjada kaszy ok180ml obiad zupa i drugie po troszku zupy ok 1 łyżki wązowej np na drugie pulpet lub kotlecik i ziemniaki serek między posiłkami i jakiś owoc mam poczucie że je często ale mało

Gość gość
Moja córka ma 12 m-cy waży 8900 i 73 cm. Waga urodzeniowa 3450. 55 dł. Robiłam wszystkie badania są ok. U gastrologa tez byłam i tez ok. Taka jest.