Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ola2

wzw typu B

Polecane posty

witam czy ktos też ma to swinstwo wpisujcie się, jak sie czujecie, jak często musicie robić badania i czy stosujecie jakąś specjalną dietę pozdrawiam

nie ma tu naprawdę nikogo kto ma tę chorobę odezwijcie się

Gość aaandziaaa19
Ja mam wzw B, dowiedziałam się przypadkiem, przy oddawaniu krwi. Lekarz rodzinny zalecił mi badanie krwi na Alat, Aspat i Bilirubinę. Dodatkowo dostałam skierowanie na USG jamy brzusznej. Oprócz tych badań, została przebadana bezpłatnie moja rodzina (z którą mieszkam) na obecność wirusa. Nikt oprócz mnie nie miał. Musiałam się również zgłosić do stacji sanitarno -epidemiologicznej, gdzie prowadzą ewidencję takich osób, tam też otrzymałam skierowania na bezpłatne szczepienie dla osób z rodziny z którymi mieszkam. Od lekarza rodzinnego dostałam także skierowanie do poradni hepatologicznej, gdzie mam być pod stałą kontrolą, jednak przez strajki nie zostałam tam jeszcze przyjęta, a czekam już z 4 miesiące. Tak więc czekam na pierwszą wizytę tam. Podobno co rok trzeba tam jeździć i się badać. Co do tego jak się czuję to jest wszystko wporządku. Wyniki badań mam dobre. Nie stosuję żednej diety, podobno odchodzi się od diety wątrobowej, alkohol też piję, ale ograniczam. Zachęcam innych, aby wypowiadali się w tym topicu o swoich doświadczeniach z wzw B :) Pozdrawiam

dzięki że sie odezwałaś ja się dowiedziałam jakies 10 lat temu będąc w ciąży, tak to pewnie bym sie nie dowiedziała u mnie nic złego się nie dzieje w poniedziałek idę odebrac wyniki badan, chodzę raz do roku , a próby wątrobowe robię częsciej do tej pory było ok, tylko kiedy btałam tab. anty. to miałam porwyższony Alat i Aspat i zrezygnowałam z tabsów jest strona www. prometeusze.pl poświęcona wzw b i c można sobie wejść i poczytac pozdrawiam wszystkich i życzę duzo zdrówka