Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arbuzka1

ile z was miało cukrzyce ciązarnych szczesliwie zakończoną???

Polecane posty

Gość arbuzka1
a w którym tygodniu rodziłyście i czy przez cc czy naturalnie. Brałyście insuline? Jakie były u was wahania cukru?

poród w 38 tyg siłami natury- tez w domu odeszły mi wody. Cukrzyca leczona dietą!!!!

Gość arbuzka1
a wysokie miałyscie poziomy cukru mierzone glukometrem? czy jadłyscie czasem np lody czy czekolade?

Odmówiłam sobie wszystkich słodyczy!!!!!!!!Zadnych ciast czekolad batoników.Zadnych słodyczy dla cukrzyków bo zawieraja aspartam szkodliwy dla dziecka.Nic smazonego,ciemne pieczywo.owoce podzielone na dwa razy.Np jabłko rano a pózniej po południu.Wszystko w małych ilosciach za to czesto.mnóstwo wody do picia. Moje cukry to po posiłku godzinę to co najwyzej 134 to juz wysoko.Powinno chyba nie przekroczyć 120.

Gość arbuzka1
jejku, no to podziwiam. Ale mnie lekarz powiedział że do 140 tak jak sie robi poziom glukozy. No i takk mam ok 136 to tez tak najwyzej. Ogólnie to w granicach ok 110-126. Podjadam co chwile bo ciągle jestem głodna ale jem dużo warzyw i owoców. Troche czekoladki ( po nich wcale mi tak nie skacze cukier). Pozdrawiam

Nie martw sie arbuzka - bedzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ale pilnuj tych pomiarów.

Ja też miałam cukrzycę ciężarnych. Córeczka urodziła się zdrowa w 41 tyg, poród wywoływany oksytocyną z przebiciem pęcherza, bo moje słonko nie spieszyło się na świat. Mała urodziła się z wagą 3700. Moje cukry w górnej granicy wynosiły ok 130. Jednak z tego co mówiła mi lekarka w poradni diabetologicznej, to jeżeli 1/3 cukrów w badanym okresie jest ponad normę ( 140 ) to jeszcze nie jest tak źle. Czyli generalnie co 3 cukier może być przekroczony. Ja jednak starałam się zeby nie przekraczały one 130. Nie wiem jak inne kobiety ale ja schudłam bardzo od przejścia na dietę i moja waga na koniec ciąży wyniosła tylko + 4 kg.