Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orrganizer

jak podzielić koszty?

Polecane posty

Gość orrganizer

jak dzielicie koszty ślubu i wesela,tradycyjnie tak jak to było kiedyś?-młody za wszystko oprócz jedzenia(sali),czy wszystkie koszty na połowę? Co w sytuacji kiedy w liczbie gości jest znaczna dysproporcja?

Gość jaTYLKOpytam
moja kumpela w tamtym roku wychodziła za mąż i dzielili wszystko na pół

mysle, ze to wszystko zalezy od mozliwosci finansowych. najprosciej by bylo gdyby mlodzi mieli wspolna kase, z ktorej za wszystko placa w koncu beda malzenstwem. jesli jednak jej nie maja to jestem za tym aby kazdy placil za swoich gosci gdyz czesto jest duza dysproporcja i moga powstawac nie potrzebne konflikty. gorzej jak rodziny sa tradycyjne i maja wlasne sposoby dzielenia. tak czy siak to mlodzi powinni sie dogadac, bo jak maja juz na tym etapie problemy to dobrze nie wrozy..

u nas będzie pradopodopodobnie nierówna liczba gości z każdej strony. więc planujemy zsumować wszystkie koszty i podzielić na liczbę tych co potwierdzą przyjście;

Poniewaz u mnie bedzie 50 gosci, a od narzeczonego 100, kazdy placi za swoich gosci, wodka proporcjonalnie do liczby gosci, reszta po polowie. No i oczywiscie kazdy za swoj stroj:)

Gość niestetyaleeee
sugerując się tym co napisali na tej stronce koszty nie będą równe(panna młoda zapłaci znacznie więcej),bo jedzenie kosztuje naprawdę dużo

Gość smutnaaaaaa
zazwyczaj tak już jest, ze panna młoda ponosi większe koszty wesela. Oczywiście można wszystko podliczyć i podzielić na pól. Ale taki jest tradycyjny podział