Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iloniczek

skurcze łydek w nocy...

Polecane posty

Czy Wy też tak macie? Jestem w 23 t.c i od jakis 2 tygodni co 3, 4 dzien w nocy mam skurcz! Strasznie boli!!!!!!! odp szybko :)

w icąży skurcze łydek to normalne musisz brać magnez np. magne B6 ja brałam 1 dzieńnie i przeszło do tego mąz masował mnie po łydkach :) teraz też mnie złapią ale już tylk mąż masuje bo nie bioer magnezu bo jestem w 38 tg ciąży i czas na rozwiazanie a magnez hamuje skurcze nie tylko w łydkach ale i w macicy

Gość hania_30
skurcze lydek to z powodu niedoboru magnezu-moezesz jesc aspargin lub magne b. ja jem magnez dodatkowo oprocz feminatalu, tzn aspargin 2xdziennie po 2 tabletki.

Gość tez mialam
pij sok pomidorowy

To również niedobór wapnia. Jedz więcej nabiału. moja szwagierka zaczęła pić 1 kefir dodatkowo dziennie i już skurcze nie pojawiły się :)

Gość mnie lekarz kazal brac
magnez (dokladnie magne b6) 2 razy dziennie po jednej tabetce, a jak by bylo bardzo zle to nawet 3 razy, oczywiscie oprocz witamin, nie zamiast. pomoglo.

Gość kobieta2007
Musisz dostarczać magnez, bo inaczej na skurczach łydek się nie skończy, doją przedwczesne skurcze macicy. Dużo magnezu mają płatki owsiane, zielone warzywa, orzechy, kasze.

kup sobie aspargin, mi w ciąży gin kazał brac koniecznie to jest magnez z potasem chyba, bez tego raczej nie przejdzie

Gość weroniśka.w
a ja biorę od dziś mag B6 bo tez mnie wierci w nocy w nogach, musze masowac by usnąć.

Ja biore magnez od poczatku ciazy na skorcze rak nog i dretwienia o dziwo w szpitalu robili mi analize krwi i nadal mam niedobory w ciazy to normalne...

Gość nie wiem ale___
lekarz przepisal mi w czasie ciazy magnez na takie skurcze nog i oczywiscie pomoglo :)

Ja biorę aspargin, ale nie pomaga. Poza tym nic nie bierz bez konsultacji z lekarzem!

Gość miałam i biore magne b6
i nie mam, 2 x dziennie lekarz kazał