Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bezpary

Samotność starszej pani w twojej matki wieku

Polecane posty

Gość Bezpary

Samotnie wychowałam i wykształciłam dzieci. przeczytałam moc książek,obejrzałam wiele spektalki teatralnych samotnie chodziłam na spacery,wyjeżdżałam na wycieczki.Samotnie spędziłam połowę swojego życia .Sama sobie mówiłam,że będzie lepiej,dobranoć i dzień dobry.Ale chyba po pięćdziesiątce samotność już nie jest samotnością lecz lękiem przed starością.

Witaj, a ja jestem na etapie Twojego pierwszeg zdania. Czyli sama wychowuję dzieci. I też coraz częściej pytam siebie: co będzie potem?

Gość Sama a nie samotna
Samotność to nie tylko brak partnera/partnerki, ale brak bliskiej relacji z innymi ludźmi. Przeciez jak wiadomo człowiek to zwierzę stadne. Masz dzieci, lubisz czytać, prowadzisz aktywny tryb zycia, masz 50 lat, więcej czasu dla siebie i tylko wystarczy wyjść do ludzi ... Na tym forum sa topiki dla osob takich jak ty tzn. w twoim wieku zaraz podam tobie adres

Gość Albo poszukaj ...
na DYSKUSJA OGÓLNA inne topiki :-D

Gość Do ...She**
Potem bedziesz miała czas tylko dla siebie i bedziesz siebie rozpieszczać :-D

Gość córka samotnej mamy
Może to dziwne ale ja najbardziej boje sie tego że jak sie wyprowadze moja mama zostanie sama:/ Niedługo koncze studia, jestem w związku i powoli chciałą bym zacząć życ samodzielnie ale... przez całe życie mieszkałam tylko z mamą i już teraz widze że jak gdzies wyjeżdzam ona zostaje sama tylko z psem i jest mi strasznie przykro:( Ona nie ma przyjaciółek, nie ma z kim iść chociaż na spacer, pogadac... Dlatego ja jak tylko moge siedze z nią by nie czuła sie sama - przez to też czuje że moje życie mi przecieka przez palce... bo wszystkie sylwestry spedzam z nią w domu, ograniczam wyjazdy i imprezy z rówieśnikami:( Ale poczucie winy gdy ona jest sama jest silniejsze niz poczucie że życie mi ucieka... W koncu to moja mama:)