Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Dwa donuty pączek tak

Gdyby nie czynsz i fajki

Polecane posty

4 minuty temu, Śliwka z Grójca napisał:

Nie wiem do czego zmierzasz. Jutro doczytam.

Dobranoc.

Ok to opieka paliatywna nie jeden robi pod siebie poprostu ile tam człowiek pożyje góra rok. Ostatni etap choroby przed wykorkowaniem zgonem  i do prosektorium które tam jest. 

Edytowano przez Fifofa

Z tego co lezak opisuje wynika ze jego matka wymagała opieki juz od kilkunastu lat. Przez cały ten czas mógłby 10 razy wspólnie z siostrą załatwić mamie opiekę w ośrodku, ale najwyraźniej bardziej zależało mu na emeryturze niż na tym. To trochę zmienia perspektywę tego całego bohaterskiego poświęcenia się z powodu rzekomej niemożności zalatwienia opieki. Niektórzy po prostu wolą do usranej śmierci powtarzać "nie da się, nie da się", zamiast naprawdę coś zrobić.

• Like 1

4 minuty temu, orkiestra księżniczek napisał:

Z tego co lezak opisuje wynika ze jego matka wymagała opieki juz od kilkunastu lat. Przez cały ten czas mógłby 10 razy wspólnie z siostrą załatwić mamie opiekę w ośrodku, ale najwyraźniej bardziej zależało mu na emeryturze niż na tym. To trochę zmienia perspektywę tego całego bohaterskiego poświęcenia się z powodu rzekomej niemożności zalatwienia opieki. Niektórzy po prostu wolą do usranej śmierci powtarzać "nie da się, nie da się", zamiast naprawdę coś zrobić.

Siostra nie chciała płacić chciała by poświęcić ewentualnie mieszkanie więc zostałem z problemem sam. Być może jusz dawno nalezala mi się pensja za opiekę i ogólnie godne warunki oboje.

• Haha 1

19 minut temu, Fifofa napisał:

Tam trzeba mieć wykształcenie medyczne nawet chirurga przecież tam leczą na raka na inne choroby i umierają ale zanim umrą to potrzebują zabiegów 

Jak kościół ma zaawansowane wykształcenie medyczne? 

a Marszałek województwa jakie ma wykształcenie medyczne?

a jest organem prowadzącym wielu szpitali

• Like 1

12 minut temu, orkiestra księżniczek napisał:

100% racji. Jemu chodziło tylko  i wyłącznie o pieniądze z matki emerytury.

Edytowano przez Wieczornaa

18 minut temu, Dwa donuty pączek tak napisał:

Ja się mieszcze w 1 komodzie malm ikea i wieszaku przedpokoju. Tshirty łącze z czarna koszula, czarna bluza, dentysta, lato, pod wszystkie bluzy z kapturem i kurtki wiatrówki. Nie muszę się zastanawiać co założyć za tshirt zawsze jeden jest dobry choćbym dawno temu robił pranie. Bardzo dobra jakość wykonania ciuchy kika lepiej niż hm według mnie i hipermarket. 

to dalej nie jest garderoba kapsułowa

to chodzi o odzież wierzchnią, którą można zestawić na kilka sposobów

2 minuty temu, Wieczornaa napisał:

100% racji. Jemu chodziło tylko  i wyłącznie o pieniądze z matki emerytury.

Nie było rozwiązania bo to było coś takiego 2k ja i 2k siostra 

Siostra nie chciała płacić ty płac 4 bo będziesz miał mieszkanie 

Jak zapłacę 4 to za co będę żyć 

To sprzedaj mieszkanie i idź na wynajem pokoju ludzie tak zyjom

I taka to byla gadka 

2 minuty temu, WycₕₒdzₑₙₐCₕwᵢₗₑ napisał:

to dalej nie jest garderoba kapsułowa

to chodzi o odzież wierzchnią, którą można zestawić na kilka sposobów

Ja się wzoruje na ceo apple co chodzil ciągle w tym samym by oszczędności myślenia 

31 minut temu, Śliwka z Grójca napisał:

Hospicjum prowadzone przez Marianów. Tyle że domowe, teraz doczytałam.

🤦🏻‍♀️ To diametralnie zmienia postać rzeczy...

3 minuty temu, Dwa donuty pączek tak napisał:

Ja się wzoruje na ceo apple co chodzil ciągle w tym samym by oszczędności myślenia 

spoko ale nie nazywaj tego garderobą kapsułową

rozumiem pomysł bo miałem taki etap ,że miałem 20 par czarnych skarpetek jednej firmy - nie tracisz czasu na łączenie w pary i zawsze bierzesz takie same z szuflady - prosto i szybko - ale to dalej nie jest garderoba kapsułowa

Edytowano przez WycₕₒdzₑₙₐCₕwᵢₗₑ

29 minut temu, Fifofa napisał:

Tam trzeba mieć wykształcenie medyczne nawet chirurga przecież tam leczą na raka na inne choroby i umierają ale zanim umrą to potrzebują zabiegów 

Jak kościół ma zaawansowane wykształcenie medyczne? 

Ty tak serio pytasz?

1 minutę temu, WycₕₒdzₑₙₐCₕwᵢₗₑ napisał:

spoko ale nie nazywaj tego garderobą kapsułową

rozumiem pomysł bo miałem taki etap ,że miałem 20 par czarnych skarpetek jednej firmy - nie tracisz czasu na łączenie w pary i zawsze bierzesz takie same z szuflady - prosto i szybko - ale to dalej nie jest garderoba kapsułowa

A jakom to ma nazwę myślałem że kapsulowa minimalist 

Ale co to za życie, nie ma wolności finansowej, bo nie stać cię na wszystko ponad te rzeczy co opłacasz i wydajesz na minimum egzystencji. Do tego niezdrowe odżywianie, brak pewnie regularnych badań itp. Lepiej już za granicą odwalić trochę i zainwestować z głową w różne miejsca. Zostać rentierem, wtedy takie coś ma sens, bo ma się hajs na manewry. O ile czegoś nie wykminisz, to będzie czekała praca, bo hajs się skończy szybko.

4 minuty temu, Fate napisał:

Ale co to za życie, nie ma wolności finansowej, bo nie stać cię na wszystko ponad te rzeczy co opłacasz i wydajesz na minimum egzystencji. Do tego niezdrowe odżywianie, brak pewnie regularnych badań itp. Lepiej już za granicą odwalić trochę i zainwestować z głową w różne miejsca. Zostać rentierem, wtedy takie coś ma sens, bo ma się hajs na manewry. O ile czegoś nie wykminisz, to będzie czekała praca, bo hajs się skończy szybko.

Tak planuje wolność finansowom obecny tryb nie jest trybem życia jaki chce prowadzić jest akumulacjom w coś większego budowaniem podstawy rzeczywistości i inwestycji żeby mi się chciało tego bronić.

Rozważam rok emigracji na jakieś winogrona 🍇 za duże pensje tesz w ostateczności aby zakumulowac kapitału na gre na razie próbuje po najmniejszej lini oporu tj wysiłku 

Edytowano przez Dwa donuty pączek tak

Może w tym sęk ludzi tutaj nie rozumiejom że to etap dorobku podstaw jak urządzenie mieszkania z rtv a docelowo chodzi mi o zgromadzenie kapitału pomnozenie go na giełdzie i mnożenie go na giełdzie przez następne 30lat 

16 minut temu, Caryca pieprzowa napisał:

Ty tak serio pytasz?

Pomyliło się jej określenie, nie wie co to hospicjum. Chodziło jej o DPS. 

Edytowano przez Fifofa

Nie o to chodzi. Pewnie hajs się kończy szybciej niż przychody. Dlatego może pracę zdalną pomyśl, coś online. Bo jak nie to będzie lipa. Do grania trzeba mieć bankroll pierw.

Edytowano przez Fate

1 godzinę temu, #freeBunio napisał:

To nie Ty dzisiaj pisałeś, ze często zapominasz umyć zęby albo Ci się nie chce? 

Kiedyś mi siostrzenca powiedział wujek nie musisz myć wszystkich zębów możesz myć tylko te które chcesz zachować. 

Jak bardzo mi się nie chce myć to umyje tylko trzonowe. Przednie wytrzymajom do rana.

6 minut temu, Dwa donuty pączek tak napisał:

Może w tym sęk ludzi tutaj nie rozumiejom że to etap dorobku podstaw jak urządzenie mieszkania z rtv a docelowo chodzi mi o zgromadzenie kapitału pomnozenie go na giełdzie i mnożenie go na giełdzie przez następne 30lat 

Przecież ty na giełdzie tylko tracisz upoślaku 

27 minut temu, Dwa donuty pączek tak napisał:

Nie było rozwiązania bo to było coś takiego 2k ja i 2k siostra 

Siostra nie chciała płacić ty płac 4 bo będziesz miał mieszkanie 

Jak zapłacę 4 to za co będę żyć 

To sprzedaj mieszkanie i idź na wynajem pokoju ludzie tak zyjom

I taka to byla gadka 

Matka z emerytury by zapłaciła. Na Podlasiu aż taka droga ta opieka nie jest jak w normalnej części Polski 

2 minuty temu, Wieczornaa napisał:

Matka z emerytury by zapłaciła. Na Podlasiu aż taka droga ta opieka nie jest jak w normalnej części Polski 

Zapłaciła jak lezak brał całą grał na giełdzie. 

33 minuty temu, Dwa donuty pączek tak napisał:

A jakom to ma nazwę myślałem że kapsulowa minimalist 

Mundurek osobisty (Personal Uniform): To styl życia i ubierania się, w którym dana osoba rezygnuje z codziennego wyboru stroju, nosząc stale ten sam zestaw ubrań. Celem jest minimalizacja "zmęczenia decyzyjnego", wygoda i zbudowanie charakterystycznego wizerunku (przykładem jest Steve Jobs z czarnym golfem czy Mark Zuckerberg z szarym t-shirtem).

17 minut temu, Wieczornaa napisał:

Przecież ty na giełdzie tylko tracisz upoślaku 

Przez was ja wybrałem dobrze na 2mln 

I wybiorę dobrze znowu bo jusz wszystko umiem huh

16 minut temu, Wieczornaa napisał:

Nie wawa śródmieście drogo wychodzi niestety 1650 to kosztuje katering a nie opieka 

13 minut temu, Fifofa napisał:

Zapłaciła jak lezak brał całą grał na giełdzie. 

Nie grałem emerytury matki nigdy na giełdzie wszystko ze swoich oszczędności 

Jeszcze jej dokladalem do życia nawet 1150 miesięcznie 

13 minut temu, WycₕₒdzₑₙₐCₕwᵢₗₑ napisał:

Mundurek osobisty (Personal Uniform): To styl życia i ubierania się, w którym dana osoba rezygnuje z codziennego wyboru stroju, nosząc stale ten sam zestaw ubrań. Celem jest minimalizacja "zmęczenia decyzyjnego", wygoda i zbudowanie charakterystycznego wizerunku (przykładem jest Steve Jobs z czarnym golfem czy Mark Zuckerberg z szarym t-shirtem).

To yt mocno namieszal bo oni gadali kapsulowa to i tamto mając 10 czarnych ubrań 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się